Шевролет във Франкфурт... и в Дъблин ;)


  Tuesday 13 September 2011 - 23:04:53 | Root Admin
От американски мускули до щадящи околната среда мъници.
Във Франкфурт Chevrolet ще представи редица новости, сред които изпъква многоочакваното пето поколение на Chevrolet Camaro. Продажбите на версиите Сoupe и Сonvertible на новия Camaro в Европа ще започнат през месец септември 2011 година, като за България цените започват от 84 000 лв с ДДС (Сoupe)  и 95 800 лв с ДДС (Сonvertible).
В предназначените за представителите на пресата дни на изложението, на щанда на Chevrolet в рамките на програмата Corvette Engine Build Experience ще бъде сглобен на живо истински цял двигател на Corvette. Както вече знаете от страниците на АМ, участие в тази програма се предлага и на клиентите, поръчали Corvette ZR1 или Z06.

Европейската премиера на новия модел Malibu също заслужава особено внимание, тъй като от 2012 година той ще изпълнява ролята на флагман в гамата на Chevrolet на Стария континент. Malibu трябва да предложи сериозна алтернатива в сегмента на седаните от среден клас със своята елегантна външност и модерна гама от двигатели, включваща мощен 2.0-литров дизелов и 2.4-литров бензинов двигател.

Роудстърът Chevrolet Miray и спортният пикап с авантюристичен дизайн Colorado Rally, също ще отбележат своята премиера във Франкфурт. Концепциите демонстрират бъдещите тенденции в развитието на съответните сегменти от пазара, отразявайки творчески характерните за Chevrolet елементи и стилистичния език на марката. На изложението ще видим и уникалния Corvette Centennial Edition – зловеща машина с уникални елементи в дизайна и забележителни динамични характеристики.

На своя щанд във Франкфурт Chevrolet ще постави акцент и върху версията на Aveo с 1.3-литров турбодизелов двигател - мощност 95 к.с. и само 95 г CO2 на километър пробег.

Два месеца преди официалната му пазарна премиера в Европа, електромобилът с възможност за удължаване на пробега Chevrolet Volt ще бъде показан както на щанда на Chevrolet, така и в зала номер 4. Отличеният с множество награди Volt ще бъде на разположение за пробно шофиране за представителите на пресата и за всички останали посетители на изложението във Франкфурт.