Chevrolet ще представи истинско изобилие на автомобилния салон в Париж


  петък 24 септември 2010 - 15:49:30 | Vassy


  • Световни премиери на моделите Orlando, Aveo и Captiva
  • Премиера на новата хечбек-студия на Cruze
  • Предстояща пазарна премиера на електромобила Volt
  • Демонстрация на знания и успехи в моторните спортове

Цюрих. Четири световни дебюта, авангардна технология за електрическо задвижване и горда демонстрация на постиженията в моторните спортове – така ще изглежда разтърсващото сетивата представяне на марката Chevrolet на предстоящото на 30 септември в Париж изложение Mondial de L'Automobile.
В Париж Chevrolet ще покаже новости в практически всички пазарни сегменти и ниши, представяйки световните премиери на новия малък хечбек-модел Aveo, страхотният многофункционален Orlando и SUV-модела Captiva, както и първата поява под формата на студия на хечбек с пет врати на модела Cruze. Aвангардният електромобил Chevrolet Volt също ще бъде подобаващо представен на изложението само няколко седмици преди пазарната си премиера на избрани пазари в САЩ, а серийните и състезателните варианти на моделите Cruze и Corvette ще бъдат показани един до друг като демонстрация на органичната връзка между успехите в моторните спортове и разработката на серийни модели. "Mondial de L'Automobile Paris 2010 е уникално изложение за марката Chevrolet, представяща четири световни премиери," отбеляза презудентът и изпълнителен директор на Chevrolet Europe Уейн Бранън. "Щандът на Chevrolet е витрина на изцяло новата гама, която клиентите на марката ще могат да видят в нашите представителства през юбилейната за нас 2011 година, в която навършваме един век."Новият Orlando Orlando е първият представител на Chevrolet в европейския клас на многофункционалните автомобили и семейни ванове – истински член на фамилията, приложим за всеки случай в ежедневието със своето съчетание от седемместна практичност и гъвкавост на интериора, опаковани в ефектната кросоувър-стилистика на каросерията. Orlando внася в сегмента на семейните возила вълнуващ нов микс от функционалност и самочувствие, демонстрирайки самоувереното, ярко ново лице на марката Chevrolet и вдъхновен от кросоувър-стила силует с нисък покрив. В допълнение към външния дизайн, Orlando се отличава с модерен, свежо оформен интериор с множество интелигентни решения като „амфитеатрално” разположените втори и трети ред седалки и редица сполучливо разположени отделения за съхранение на багаж. Разбира се, на разположение е и внушително по размери багажно пространство. Orlando ще се появи в официалните представителства на марката в Европа в началото на 2011 година, като клиентите на новия модел ще могат да избират между три от най-модерните и икономични двигатели на Chevrolet - 1.8-литров бензинов и два 2.0-литрови дизелови агрегати с различна максимална мощност.
Новият Aveo Новият Chevrolet Aveo с пет врати има сериозната амбиция да внесе атлетичен дух в малкия автомобилен клас, като окончателната версия на серийния модел изглежда също толкова добре, колкото и концептуалната студия Aveo RS, демонстрирана на изложенията в Детройт и Женева през тази година. Новият Aveo е плод на интензивна европейска развойна програма и като такъв представлява автомобил, задоволяващ европейските вкусове по отношение на дизайна и динамичните характеристики. Подобно на Spark, чиято пазарна премиера се състоя по-рано през тази година, Chevrolet очаква новият Aveo да привлече вниманието предимно на младите клиенти, запазвайки своята идентичност на практичен и просторен малък хечбек. Новият Aveo, който ще дебютира на европейските пазари през лятото на 2011 година е по-широк и по-дълъг от настоящия модел. Вътрешното му пространство е просторно, а багажният обем е сред най-добрите предложения в този сегмент от пазара. Новият интериор на Aveo е не само просторен – вдъхновеният от мотоциклетите централен блок на контролните прибори, луксозното индиректно осветление и извитото около водача и пътника до него арматурно табло издигат Aveo на ново равнище по отношение на стила. На разположение ще бъде богата гама от четицилиндрови бензинови и дизелови двигатели, използващи съответно технологиите VVT (двойно променливо управление на фазите на клапаните) и директно впръскване на горивото Сommon rail. Първата шестстепенна трансмисия на Chevrolet, използвана в малък автомобил също ще се предлага по желание в съчетание с избрани двигатели.
Новата Captiva С изцяло нов дизайн на предната част, множество подобрения в интериора и нови двигатели и трансмисии, новият SUV-модел Chevrolet Captiva ще отбележи своя световен дебют в Париж и се очаква да се появи на европейските пазари през пролетта на 2011 година. Captiva спечели много почитатели със своя външен дизайн от момента на своята пазарна премиера през 2006 година, а последните промени, отразаващи характерната стилистична стратегия на марката Chevrolet правят осанката на новата Captiva още по-атлетична и целеустремена. Четирите нови мощни задвижващи агрегати, съчетани съответно с механична или с новата шестстепенна автоматична трансмисия доказват, че промените при Captiva стигат далеч под повърхността на привлекателния дизайн и ще спомогнат за затвърждаване на посланието на модела – повече SUV на разумна цена. Представянето на новия 3.0-литров бензинов V6 с максимална мощност 258 к.с.,  директно впръскване на горивото и система за променливо управление на газоразпределението превръща новата Captiva в един от най-мощните компактни SUV-модели на пазара, а новите 2.2-литрови турбодизелови агрегати с директно впръскване Сommon rail ще се предлагат във варианти с мощност 163 и 184 к.с. Завършен вид на новата гама от задвижващи агрегати ще придаде 2.4-литровият бензинов мотор с два горноразположени разпределителни вала и максимална мощност 171 к.с. Поведението на Captiva на пътя също е оптимизирано с помощта на промени в ходовата част, насочени към повишаване на стабилността на каросерията в завой, подобряване на комфорна на возене и постигане на по-високо ниво на динамиката в поведението на пътя. Разполагайки серийно с електронна система за стабилност ESC (Electronic Stability Control), система за контрол на сцеплението ТСS (Traction Control) и система за подпомагане на водача при внезапно спиране BAS (Brake Assist), Captiva осигурява много високо равнище на активна безопасност. Вътрешното пространство на новата Captiva също е преминало през процес на подобрения, донесъл значително количество нови елементи като тапицериите на седалките и вътрешните декорации, създаващи значително по-престижно усещане за интериора. Инженерите на марката са подобрили и акустичната среда в купето с намаляване на аеродинамичния шум и шума от съприкосновението на ходовата част с пътя, позволявайки на пътниците да се насладят максимално на качествата на новите аудиосистеми.
Студията Cruze хечбек Световните успехи на Chevrolet Cruze със сигурност ще се умножат с излизането на пазара през следващата година на версията хечбек с пет врати, която ще се добави към познатия вече седан. В Париж ще бъде показана за първи път студията на новия хечбек-модел. Стратегията на марката Chevrolet да предостави на своите клиенти най-доброто съчетание от качества и цена на всички основни световни пазари и пазарни сегменти се отразява и в хечбек-версията с пет врати на Cruze, която ще стъпи на основата на глобалния успех на седана, който вече се предлага в 70 страни по света и наскоро изпревари Aveo в кавеството му на най-продавания модел на марката в глобален мащаб. Със своята привлекателно извита в стил спортно купе линия на покрива и къси надвеси на каросерията отпред и отзад, новият Cruze хечбек притежава същата динамична осанка като седана и ще буъде ясно разпознаваем като представител на марката и модела. Тази версия ще се възползва и от предимствата на усещането за стабилност на каросерията на пътя, благодарение на използването на новата интегрална система на каросерията и носещата структура BFI и на допълнителните фини настройки на компонентите на ходовата част. Багажният обем на хечбек-версията се доближава до максимума от 400 литра и ще може да се увеличи след сгъване на разделения в съотношение 60/40 заден ред седалки. Новият хечбек Chevrolet Cruze хечбек с пет врати ще отбележи своята европейска пазарна премиера в средата на 2011 година, като подробностите относно цените и други детайли ще бъдат обявени с наближаване на момента на пускането на модела на пазара.
Chevrolet Volt Първият концептуален модел на електромобила Chevrolet Volt бе показан пред публика едва преди три години на автосалона в Детройт, а демонстрацията на готовия автомобил на изложението в Париж през 2010 година е разделена само от няколко  седмици от пазарната му премиера в няколко избрани региона на пазара в САЩ. Стартът на производството на версиите, предназначени за европейските пазари през 2011 година ще бъде повече от подходящ знак, ознаменуващ едновековния юбилей на марката Chevrolet през следващата година, като първите клиенти на Volt на Стария континент ще получат своите автомобили преди края на годината. Chevrolet Volt е електромобил с удължен пробег и се различава от хибридните модели по това, че колелата му се задвижват през цялото време с електроенергия. Volt използва електрическия ток като първичен енергоизточник, а за вторичен или резервен служи бензинът, с който се захранва свързаният с електрогенератор двигател с вътрешно горене на борда. Хибридните автомобили се нуждаят и от двата източника – двигател с вътрешно горене и акумулаторни батерии, за да осигурят пълните динамични характеристики на автомобила. В общия случай двигателят с вътрешно горене в хибридните модели е по-големият от двата източника на задвижване и осигурява по-голямата част от енергията, необходима при динамични маневри. Volt е доста по-различен от другите електромобили и автомобили с хибридни системи за задвижване. Той е в състояние да измине до 60 километра пробег, черпейки енергията, съхранена в литиево-йонната акумулаторна батерия с капацитет 16 кВтч. При изчерпване на заряда на акумулатора, задвижващият електродвигател започва да се захранва от свързания с бордовия бензинов двигател електрогенератор, който едновременно с това поддържа и заряда на акумулатора, гарантирайки удължаване на общия пробег на Volt до над 500 километра. За презареждане на акумулаторната батерия Volt може да бъде включен във всеки домакински електрически контакт с напрежение 230 V и е в състояние да достигне пълен обем на заряда в рамките на три часа. Уникалният прибор "Efficiency Meter" („Индикатор на ефективността”) в блока контролни прибори на арматурното табло на Volt осигурява на водача обратна връзка за ефективността на поддържания режим на движение в реално време, докато бутонът "Green Leaf" („Зелено листо”) на арматурното табло дава възможност за достъп до информация за енергийните потоци в силовия тракт, нивото на заряд и енергийния статус. Водачът ще може да програмира индивидуален график за зареждане от мястото си зад волана или дистанционно в зависимост от най-подходящия за целта период от денонощието или тарифа на електроенергията. Независимо от авангардната си система на задвижване, Volt е напълно функционален класически хечбек с пет врати и предно предаване, който предлага просторно настаняване на четирима в купето и багажен обем от 300 литра. Максималният въртящ момент от 370 нм позволява на Volt да спринтира от 0 до 100 км/ч за впечатляващото време от девет секунди и да достига максимална скорост от 161 км/ч. В сравнение с конвенционалните системи за задвижване, способността на Volt да осигури максимума на въртящия момент веднага създава у водача усещането за управление на автомобил с мощен V6 двигател.
Технологичен трансфер от моторните спортове към серийното автомобилостроене Докато новаторският инженерен дух на Луи Шевроле може да бъде горд с отбелязването на стогодишнината от основаването на компанията през ноември 1911 година със старта на производството на авангардния електромобил Volt, спечелилият шампионски титли в автомобилни надпревари състезател в него със сигурност ще се гордее не по-малко с динамичните традиции, изградени от компанията през годините и с начина, по който наученото по пистите се прилага в развойната дейност на моделите от серийната гама на Chevrolet. Два от най-пресните примери на този дух ще бъдат изложени на щанда на марката на автомобилния салон в Париж в лицето на Corvette ZR1 наред до състезателния C6.R, взел участие в „24-те часа на Льо Ман” и сериите ALMS (American Le Mans Series), както и седан-версията на Cruze, чиято състезателна модификация в момента участва с изключителен успех в международния пистов шампионат WTCC (World Touring Car Championship), и води във временното генерално класиране преди двата заключителни кръга за сезона.

За марката Chevrolet Chevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер на около 3,5 милиона автомобила в повече от 130 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet Europe се отличават с ярък дизайн, въодушевяваща динамика и стремеж за постигане на най-доброто съчетание от цена и качества във всички сегменти от пазара, в които марката присъства. От момента на обновяването на представянето на марката в Европа през 2005 година, Chevrolet успя да постигне повече от удвояване на продажбите, достигайки обем от 500 000 екземпляра през 2008 година. През 2009 година, Chevrolet задържа своя пазарен дял на европейския пазар на ниво от 2.3 процента, реализирайки 426 000 продажби. Към момента марката разполага с мрежа от 2 900 дилъри и сервизни точки на европейския континент. Новата гама на марката Chevrolet включва новия градски модел Spark, малкия Aveo, компактния седан Cruze, SUV-модела Captiva, модела от среден клас Epica и легендарния спортен модел Corvette. През 2011 година Chevrolet ще лансира изцяло новия фамилен ван Orlando, спортното купе и кабриолета Camaro, новото поколение на Aveo, хечбек-версията на Cruze, както и модернизираната версия на SUV-модела Captiva с четири нови двигателя. Най-значимите пазари за Chevrolet в Европа са тези в Русия, Италия, Германия, Франция, Испания и Великобритания. Основаната от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма се подготвя да отбележи своя вековен юбилей с представянето на пазара на революционния електромобил с удължен пробег Chevrolet Volt. Повече информация за марката Chevrolet можете да намерите в интернет на адрес http://www.chevroleteurope.com или http://media.chevroleteurope.com.


източник: http://media.gm.com/content/media/bg/bg/news/news_detail.brand_chevrolet.html/content/Pages/news/bg/bg/2010/CHEVROLET/09_22_chevrolet_at_paris_motorshow