Себастиен Льоб направи шоу-демонстрация на жълтите павета в София


  Saturday 10 July 2010 - 10:13:30 | Vesko1

img_4539.jpgИдването на Световния рали шампионат (World Rally Championship) в България само по себе си е огромно по мащаб и важност събитие.

Още преди престигането си на наша земя обаче, отборът на шест-кратния световен шампион Себастиен Льоб, екипа на Citroen Total, произведе гореща новина: броени дни преди старта на българския кръг от WRC-шампионата, легендарният французин ще пренесе рали-тръпката на жълтите павета в София!

Точно в 4 следобед на 4-ти юли Льоб  седна зад волана на емблематичния си Citroen C4, клас WRC и в половин час  показа пред зрители и камери защо е на път към седма поредна световна титла. Иначе казано: специални препятствия, чудовищна 15-метрова рампа, майсторски трикове и рев на състезателен двигател!

„София Рали Шоу” стана мисия възможна и благодарение ентусиазма на Автомотор Корпорация, официален представител на Citroen и Total България.

Достъпът до импровизираното рали трасе на пл. Княз Александър Батенберг  беше свободен, а най-запалените фенове  можаха да се докоснат до автомобила на шампиона.

Едно истинско предизвикателство за мото-маниаците стартира още от 3-ти юли на същото място с начален час 16:00 – RC София Рали е кодовото име на състезанието с радио-управляеми автомобили (RC-cars) и  възнагради уменията на най-добрия състезател с право да заеме навигаторското място до Себастиен Льоб по време на самата демонстрация.

видео:КЛИПЪТ Е АВТОРСКИ НА ХРИСТИНА ЖИЛОВА

видео:тук