Chevrolet ускорява растежа си


  Tuesday 25 May 2010 - 08:02:01 | Vesko1

• Aveo RS отбелязва европейската си премиера

• Пет силни години за новата моделна гама на Chevrolet в Европа

first_12chevrolet_cruze_1.jpgНа 80-тото Автомобилно изложение в Женева Chevrolet предлага възможност за поглед върху съществуващата гама от нови автомобили, които ще продължат успеха на марката от последните пет години.
Звездата на щанда на Chevrolet е модела Aveo RS, който чества своята европейска премиера в Женева. По-дълъг, по-широк и по-просторен от произвеждания в момента Aveo, Aveo RS демонстрира възможностите за развитие на стилистиката на модела. Спортната тема в екстериора и интериора е допълнена с мощен 1.4 литров турбо двигател Ecotec със 140 к.с. „Концептуалният модел Aveo RS демонстрира ясно че ние сме готови да направим голяма крачка напред в сегмента на малките автомобили” отбелязва Уейн Бранън, президент и управляващ директор на Chevrolet Europe.
Изминаха пет години откакто марката Chevrolet се завърна в Европа. След навлизането на пазара на Стария континент с гама от мини, малки и компактни автомобили в началото на 2005 година, Chevrolet удвои продажбите си до над 500 000 броя и достигна пазарен дял от 2.3 процента през 2008 година. В предизвикателния икономически климат на 2009 година Chevrolet съумя да привлече нови клиенти създавайки продукти с изключително съотношение цена/качества и постигна рекордни резултати по отношение на пазарния дял в десет европейски пазара. 2010 година ще бъде първата пълна продажбена година за Chevrolet Cruze, а новият градски модел Chevrolet Spark ще се появи в европейските дилърства през март.
Всъщност предстоят още много събития! През следващите две години, Chevrolet ще представи цяла плеяда от нови модели които допълнително ще укрепят позициите на марката на европейския пазар. В началото на 2011 година, ще бъде представен семеен ван, последван от митичния Chevrolet Camaro във версии купе и кабриолет. Освежената Captiva ще разполага и с нови двигатели, ще бъде представен изцяло новият Aveo, а преди края на 2011 година ще се появи и хечбек версия на Cruze съобщава www.chevrolet.bg