Авто-изложението в Женева 2010 (част 2)


  сряда 24 март 2010 - 09:59:07 | Vesko1

thumb640x320_16627.jpgBertone представи концептуалния модел Alfa Romeo Pandion. При това реалността на автоизложението в Женева е не по-малко зашеметяваща от изображенията, които изтекоха по-рано. Уникалното отваряне на вратите, дизайнът на задницата, интериорът, джантите... Това са само част от нещата, които ще ви впечатлят в Pandion. Останалото вижте сами.
bently.jpgContinental Supersports от Bentley е „най-бързият в света кабриолет с четири седалки” според компанията. Автомобилът ще бъде представен за първи път в рамките на изложението в Женева и е наследник на последното купе на марката. Под капака му дреме 6-литров W12 турбодвигател, който вдъхва на Continental Supersports 621 конски сили. Возилото се движи на бензин или на Е85, като вдига 100 км/ч за 3.9 секунди без значение от горивото. Максималната му скорост е 320 км/ч.
333333.jpgВ рамките на автоизложението в Женева Mansory представи луксозен тунинг проект, базиран на Rolls-Royce Ghost. Това, което посетителите на швейцарският град видяха, е екстериор в синьо и златно, включително позлатени джанти, облечени в гуми Dunlop SP SportMaxx. Нови странични и задни спойлери и изцяло преработена задница с интегриран дифузер са сред другите хрумвания на Mansory. Дизайнерите от студиото са пипнали и под капака – по-големи турбокомпресори, препрограмиран бордови компютър и още няколко спортни тунинг решения вдъхват нов живот на луксозното возило. Така „призракът” на синьо-златния Rolls-Royce разполага вече със 720 конски сили и  може да вдигне 100 км/ч за 4.4 секунди.