Концептуалните модели на "Chevrolet"-Volt


  събота 18 юли 2009 - 09:46:42 | Vesko1

conceptcars-volt-2008-content-01.jpgДнешните хибридни автомобили са компромис. Когато електрическият мотор не може да достави достатъчно мощност, бензиновият двигател завърта гумите и зарежда акумулатора. Нашите дизайнери са имали по-радикален замисъл. Ако резервният двигател се използва само за да зарежда електрическата клетка за гориво, ще увеличите капацитета на изминато разстояние, като в същото време намалявате вредните емисии. Така се ражда идеята за Volt.

Силата на избора

Напълно заредена, само горивната клетка на Volt има капацитет от 100 км. и икономично изразходва 1.6 литра на 100 км. Ако трябва да стигнете по-далеч или ако забравите да заредите автомобила през нощта, резервният двигател влиза в действие. Чрез технология, наречена E-Flex, резервният двигател може да работи на етанол, дизел, био-дизел или бензин. Това ви дава възможност да зареждате с най-екологичните горива около вас. А в същото време разширява капацитета на Volt до невероятните 1 030 км.

Стил и ефикасност се срещат

conceptcars-volt-2008-content-02.jpgСравнявайки елегантния модерен стил на Volt с предишни електрически модели, изпълнителният дизайн директор на GM Ан Асенсио споделя: “Volt може да е едно модерно превозно средство, което изразходва съвсем малко, дори никакво гориво, но не виждаме защо заради това трябва да правим компромис с дизайна. Нашата задача бе да създадем един автомобил, който хората могат лесно да си представят. Не “научен проект”, а автомобил, който е реалистичен и изпълним. Ето каква е тайната на Volt.”