Концептуалните модели на "Chevrolet"-WTCC Ultra


  неделя 17 май 2009 - 20:35:28 | Vesko1

Във втората част на моята поредица ,ще ви запозная със концептуалния модел на "Шевролет"-а именно модела "Chevrolet"-WTCC Ultra.
                                                                    

conceptcars-wtccultra-2008-content-01.jpgВсичко започва, докато Шевролет изследват възможностите за създаване на туринг автомобил от ново поколение. Той се превръща в популярен символ на успеха на Chevrolet на Световния туринг шампионат. От момента, в който техните дизайнери откриха WTCC Ultra, феновете бяха привлечени от неговия агресивен стил на уличен състезател. Но това, което прави Ultra толкова уникален като концепция, се намира вътре в него.

Неизмерима динамика

conceptcars-wtccultra-2008-content-02.jpgСлед като дизайнерите повишават турбо налягането, Ultra вече разполага с внушителните 190 к.с., излизащи от същия 4-цилиндров дизелов двигател, който ще откриете и в Captiva и Epica. Подобряват управлението, като поставихме окачване McPherson и на двете оси и подсилват контрола над волана чрез A-образно рамо отпред, допълнително окачване отзад. За да понижат теглото, задната част на купето е “Stealth Blue”, и е изработена от модерни стъклени фибри и ламинат от въглеродни фибри, и задния спойлер, който създава пo-добра аеродинамика.

Удивителен дизайнерски стил

Описвайки създаването на WTCC Ultra, главният дизайнер Юън Кингсбъри казва: “Тъй като темата, която избрахме, бе да създадем концептуален състезателен автомобил, това ми позволи да докарам страстта и агресията на стайлинга до краен предел. Този автомобил трябва да изглежда бърз, дори когато не се движи.”
conceptcars-wtccultra-2008-content-03.jpg
chevroletdesign.com