M200 Jetson: летящ автомобил, който влиза в производство


  Tuesday 22 July 2008 - 14:42:40 | Root Admin


Източник: actualno.com


Максималната скорост е оценена на 160 км/ч
Максималната скорост е оценена на 160 км/ч

     
 

Moller International съобщи, че проектът за четвъртия летящ автомобил M200 Jetson е почти завършен, като се планира производство на 40 бройки годишно. Първите бройки ще бъдат базирани на M200G Jetson, който е създаден да работи до3 метра над земята. Също така въпросната кола може да излита и каца вертикално.

Няма да е нужен лиценз за пилот, тъй като колата е контролирана от собствената компютърна технология на Moller - операторът трябва да избере в коя посока да прати возилото.
Возилото с формата на летяща чиния може да побира до двама възрастни и се задвижва от осем въртящи се двигателя. Максималната скорост е оценена на 160 км/ч, като ще има модели, които да се движат не бензин, втечнен природен газ и дори дизел. Moller също така планират и кит версия, което ще рече - сглобяема версия. Тя би трябвало да бъде готова до 2010 година и съответно ще се продава заедно с M200G.

Това може и да не е високоскоростният автомобил, който всички сме очаквали, но поне е едно добро начало за летящите автомобили. Основателят на компанията, д-р Пол Молър, го нарича "Най-добрият офроуд автомобил", тъй като може да се минава над скали, езера, огради или дори огради.