Chevrolet актуализира пикапа Colorado


  Friday 10 June 2016 - 01:35:48 | Root Admin


chevrolet.jpgАмериканската компания Chevrolet представи обновена версия на пикапа Colorado. Публичният дебют на автомобила се състоя на салона в Бразилия. На местния пазар автомобилът ще се продава под името S10. Световните продажби на обновения пикап Colorado ще започнат преди края на годината.

Дизайнът на автомобила е изпълнен в стила на концепта Colorado Xtreme. Пикапът получава модифицирани брони, нова LED оптика, променен капак на двигателя и нови екстериорни цветове. В салона са монтирани нови седалки, променено арматурно табло и модернизирана инфотейнмънт система MyLink, съвместима с Apple CarPlay и Android Auto.

Под предния капак на пикапа е инсталиран 2,5-литров бензинов двигател SIDI Flex. Също така на разположение има и 2,8-литров турбодизелов двигател. Динамичните характеристики се пазят в тайна. От пресслужбата на компанията заявяват, че средният разход на гориво на новия модел е намален с 5%.

По-рано компанията показа високопроходима концепция на пикапа Chevrolet Colorado. Тя се нарича ZR2 и е адаптирана специално за офроуд шофиране. За постигането на това инженерите на компанията са оборудвали модела с нови специални плочи за защита на шасито отдолу , електронно заключващи се преден и заден диференциал и голямо отстояние от земята. Освен това прототипът получи ревизирана радиаторна решетка, алуминиеви куки за теглене, интегрирана лебедка и 18-инчови алуминиеви джанти.

Под предния капак на пикапа със задвижване на всички колела е монтиран 2.8-литров дизелов двигател Duramax. Мощността на мотора е 181 к.с. и 500 Нм въртящ момент. Задвижващият агрегат работи в тандем с шестстепенна автоматична трансмисия.


Източник: http://www.ams.bg