Концептуалният модел Colorado Rally


  Wednesday 25 January 2012 - 23:00:28 | Root Admin


Концептуалната разработка Colorado Rally Concept отразява облика наследващото поколение пикап от среден клас. Както предполага името на модела, той е създаден с мисълта за маратонските пустинни надпревари в офроуд-категорията. Поради тази причина дизайнът му се отличава с мускулести форми и широки рамене, излъчващи издръжливост и агресивно поведение в пресечен терен.

Движението извън пътя в тежък терен е наистина трудна задача. Концептуалният модел Colorado Rally разполага с редица елементи, които спомагат за оцеляването в неблагоприятна околна среда:

  • Индивидуален резервоар за вода зад всяка от седалките, благодарение на който пилотът и навигаторът се защитени от обезводняване без да се налага да спират движението
  • Изключително важна бордова противопожарна система за пътническия и двигателния отсек
  • Система ‘Air boost’, която изчиства бързо атмосферата в купето след преминаване през облак прах.

Предната част на Colorado се характеризира с големите предни светлини с LED-елементи, както и с емблематичните за марката Chevrolet хоризонтално разделена предна решетка, прецизна пластика на предния капак и мускулеста линия на стъклопластовите калници.

Разполагащият със система за задвижване на четирите колела концептуален модел Colorado Rally разчита на 2.8-литров турбодизелов двигател и е оборудван с две лебедки с мощност по 5.5 к.с., вградени в предната и задната броня.