Писна ми от калпави шофьори !
Писна ми от калпави шофьори !
До преди месец карах едно старо Пежо 205, преди това едно още по -старо Мицубиши Лансер, очукани колкото си искаш. Тогава не ми правеше впечатление , че някой ме е чукнал или одрал леко. Обаче, сега след като се сдобих с Ланос , който изглежда много добре външно, с перфектна боя и без грам кит никъде, направо полудявам. Първо преди седмица на паркинга пред нас, някой ми одра брутално калника и бронята в ляво, чак има вдлъбнато по ламарината. И с пастиране забрави да излезе. Одрано е до месо. ОК мина ми някак си - викам си тя една кола и една жена не са ли чукнати, нали .... Днес обаче забелязах, че поредния идиот така ми е забърсал предната броня, че ми е изкривил яко номера, счупил е пластмасовата планка , на която се държи и за капак е одрал пак до месо и бронята отпред.
Имам Каско, ма кво ме топли - ще ми купят нова броня ли , или ще я изшкурят на две на три и ще я мацнат. Това предпочитам сам да си го направя, но не е там проблема. Или пък ще ми купят нов калник и ще го боядисат в оригиналния цвят. Забрави.
Кво трябва да си купя гараж ли , че да не ми дерат постоянно колата.
Ох как искам да набарам някой на място, ще си го изкарам за всички други.
Имам Каско, ма кво ме топли - ще ми купят нова броня ли , или ще я изшкурят на две на три и ще я мацнат. Това предпочитам сам да си го направя, но не е там проблема. Или пък ще ми купят нов калник и ще го боядисат в оригиналния цвят. Забрави.
Кво трябва да си купя гараж ли , че да не ми дерат постоянно колата.
Ох как искам да набарам някой на място, ще си го изкарам за всички други.
Исках да кажа, че не можеш да си представиш каква дреболия е всичко това. Понеже ти е от скоро колата и се нервираш за малки неща. И аз бях така докато не попаднах в един лабиринт с глупости и ядове (касаещ сервизи, застрахователи и КЗП), който засега не мога да опиша във форума, но при сравнение може да ти завидя на проблемите.
- Vesko1
- Глобален модератор
- Регистриран: 28 авг 2007 22:42
- МПС: Daewoo Nubira II-1,6;16V;106h
- От: Кърджали
- Контакти:
Колега,миналия септември като си взех нубирата и аз се връзвах яко ,треперих и първия месец,постоянно я миех и лъсках пред блока,човърках това -онова...минаваха разни комшии покрай мен и с "нескрита завист в очите" ми подмятаха...Много я лъскаш,ше и изтъркаш боята от лъскане.После ...се появиха драскотини с ключ....успях да ги маскирам и полирам,....после зимата в поледицата си ожулих предната броня....понеже паркирам на един обществен паркинг като съм на работа,невнимателни шофьори ми направиха микро-вдлъбнатинки на всички врати(явно като отварят вратите си ги опират в моята кола)....а отскоро всяка сутрин като седна в колата и виждам по една МАЗНА ХРАЧКА разляла се по предното стъкло(или някой я плюе нарочно ...или пушейки от терасата не гледа къде плюе)...забРавих огледалото 2 пъти ми го затварят(ДОБРЕ ЧЕ Е ПОДВИЖНО) при излизане от паркинг-последния път боята върху него беше син металик!Навънка ли е -не мож я опази ,затова те съветвам да си щадиш нервите.Така че колата ,която виждаш на аватара ми -вече не е същата!!!!!!!katze написа:Не се плаша а се нервя и то много, защото както аз пазя другите коли, така и тези "компири" трябва да пазят чуждите коли. Все пак аз съм си плащал колата и всичко по нея, а е някой друг.
Кола се купува...НО НЕРВНИТЕ КЛЕТКИ НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ!

Мойта беше на два дена,когато някой кавал ми одра задната броня точно на ъгъла. Залепих по един фирмен стикер от двете страни
После едно паве фръкна и ме удари по задна дясна врата,беше голям трясък,но вдлъбнатините се виждат само под определен ъгъл,който аз отбягвам да гледам
Най-нелепата случка беше,когато силен вятър затвори вратата на един гараж,в който бях сложил колата за една вечер,но бях почнал да я изкарвам и стана як удар 

- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
Re: Писна ми от калпави шофьори !
Пишман спортист на пътя. Изпълненията са си на нормален път с нормално движение. Да не си близо до него или срещу него.
- alf2006
- Редовен
- Регистриран: 02 май 2008 14:54
- МПС: Daewoo Lanos 1.4
- От: Пазарджик
- Контакти:
И гараж не помага! Аз като имам гараж, че да не си го возя с мене из града да ме пази?
И по-лошо ще става!
Всяка година излизат нови шофьори, които полигон не са карали и просто не знаят къде им е задницата на колата! И досега се чудя, защо са махнали полигона от изпита. 
И по-лошо ще става!

Винаги има някой, който знае повече от теб ... Проблемът идва, когато разбереш, че това е идиот!
- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
Ей сега жена ми ще стане поредния продукт на новата система на обучение, но съм и казал, че вземе ли книжката почваме от А и Б, защото нито полигон, нито извънградско, нито нощно е карала. А как ще паркира комбито по софииските улици със сегашните си умения - нямам идея.
Неделя имах интересна случка, отивам да заболекар, а той е на едно "готино" място в бъкстон, и идва някакъв фен(малко мутра си падаше ама не беше много гаден, чакаше след мен), излизам и му казвам на шофьора му "дай да се разминем за да изляза" и тоя пича, мръдна колата, ама аз даже не разбрах първоначално, че малко ме е закачил с Х5, и кво да се връщам, да му казвам на тоя с номер 7676 "абе пич малко си ме бутнал", няма смисъл, това за клетките е много важно
, е естевено, ако е сериозно щях да се разправям ама за нещо дребничко айде нема нужда.