Daewoo & Chevrolet Club Bulgaria - Условия за ползване

С влизането Ви във форума на Деу - Шевролет Клуб България (наричан по-долу още “сайта”, “форума”, “ние”, “домейна”, daewoo-chevrolet.com), Вие се съгласявате (натискайки бутона Cъгласен съм с тези условия) с нашата Декларация за защита на личните данни (моля прочетете я внимателно), както и със следните условия:1. Общи правила за общуване във форума.
1.1 Всеки потребител на Интернет може да ползва този форум, като за целта не е задължително да се регистрира. Регистрираните участници имат повече права и възможности, в сравнение с нерегистрираните.
1.2 Потребителските постове трябва да показват уважение и зачитане на другите потребители. Гневни, или оскърбителни постове няма да се толерират и ще се премахват. Вулгарни, непристойни, обидни, провокационни изказвания, намеци и др. ще се модерират. Постването на порнографски снимки, текстове и др. е недопустимо! (форума е достъпен за разнообразна възрастова аудитория).
1.3 Ако потребител забележи нещо нередно, може да се свърже с някой от модераторите.
1.4 Потребители, които се правят на модератори, ще бъдат предупреждавани.
1.5 Потребителя съвестно попълва профила си (включително местоположение и автомобил).

2. Правила за писане на теми във форума.
2.1 Публикациите трябва да следват насочеността на конкретната тема.
2.2 Не се разрешава пускането на една и съща тема в повече форуми.
2.3 Заглавието на нова тема трябва да е подходящо, конкретно и описателно.
2.3.1 Не са желателни теми, с прекалено обща насоченост, извън секцията "Обща тематика". За теми с обща насоченост ще се смятат и такива с различни, несвързани проблеми в един и същ пост (като например - "счупи ми се динамото, но колата гори и масло - помагайте").
2.4 За повече четивност, препоръчително е в постовете да не се използват голям брой емотикони, главни букви (постването с главни букви се приема като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН), цветен текст и др., нито много пунктуационни знаци (!!!, ?? и .....) в заглавието, или в самия пост.
2.5 Спамът няма да се толерира в никакъкв случай (спам - едносрични и повтарящи се постове, офтопици). Потребители, които спамват, ще бъдат предупреждавани, а техните постове ще бъдат изтривани.
2.6 Реклами и обяви за покупки, продажби, търсене и предлагане на услуги се пускат само във форума "Обяви", като се предполага, че тяхната насоченост е свързана със съответната секция.
2.6.1 Не се допуска публикуването на несъдържателни постове ("ъп", "уп", "up", само емотикони и др.), с цел - повдигане на обявата. За целта има опция "избутване", която е активна 48 часа, след последното ползване.
2.7 Публикуването на търговски обяви, реклами на регистрирани фирми, както и опити за изтъкване на конкретни сервизи с цел популяризиране, в който и да е раздел на форума, става само след съгласуване с администратор, или модератор (виж т.5)
2.8 Не се допуска обсъждане на теми, противоречащи на българското законодателство.
2.9 В този форум е препоръчително да се пише на книжовен български език и на кирилица. Забранено е писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и др. с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код, release info, модели, марки и др.) Тези, които нямат кирилица се умоляват да намерят начин да имат такава за писане тук, допускат се 1-2 поста по изключение. Постовете, които хронично нарушават правилото, ще бъдат изтривани.
2.10 Текстът в подписа трябва да отговаря на същите условия, както и този в самите постове (без заплахи, обиди и др.). Размера на картинки в подписа е ограничен на 800х100
2.11 Картинки и снимки не могат да се прикачват като файлове към форума. Добавянето е разрешено само като линкове към външен сървър - ТУК е указано как. Линкове към дразнещи страници могат да бъдат премахвани от екипа.
2.12 За аватарите размерът е 160х160рх/100к. Не се допуска използването на аватар, който вече принадлежи на друг потребител.

3. Правила за модериране във форума.
3.1 Модераторите си запазват правото да променят или да махат постове по всяко време.
3.2 Основания за преместване, модериране и/ или изтриване на съобщения:
- тема, забранена за обсъждане;
- пост не по темата;
- спам, флуд, провокации;
- дублиране на съобщението в един или в няколко форума;
- нецензурна лексика или изказвания, оскърбителни за другите участници;
- националистически или шовинистични съобщения;
- публикуване на частна информация за друг участник без неговото съгласие и знание, както и на частна кореспонденция, без съгласието на участниците в нея;
- съзнателно оскърбление на модераторите и/или администраторите;
- коментар на действията на модераторите във всеки един форум с изключение на "Предложения и проблеми"
- несъвместимост с политиката на форума.
- нарушение по някоя от точки 1 и 2 по-горе
3.3 Кореспонденция с модераторите се води с ЛС или по мейл.
3.4 Тъй като форумът е частен, в редица случаи модераторите и администраторите си запазват правото да не обосновават действията си!!!

4. Политика на форума.
4.1 Потребителите могат/биват предупреждавани максимум 2 пъти. Ако се наложи 3-то предупреждение, то ще последва и бан. Банът може да бъде временен (за 30 дни) или постоянен.
4.2 Изключение на правилото за 2-те предупреждения има, ако потребител тормози, обижда или използва вулгарни изрази към други потребители, Модератор, или Администратор - това ще доведе до постоянен и незабавен бан.
Споренето с Модератор, или Администратор, по повод предупреждение, е допустимо, след привеждане на обективни и неоспорими факти, както и установено субективно отношение (забранени са вулгарни изрази и подлежат на третиране).
4.3 Потребители, които смятат, че са несъобразно, или некоректно предупредени, трябва да се свържат с модератора на групата. Ако потребителят е бил предупреден неуместно (от модератор), то модераторското предупреждение ще бъде махнато. Последното мнение има администраторът и той не трябва да бъде търсен, освен ако проблемът не е изключително важен.
Всеки опит да се заобиколи временния бан (повторно регистриране, или влизане с другo име, смяна на IP , влизане във форума като гост и др.) ще бъде последван от окончателен бан.

5. Правила за публикуване на обяви с търговска насоченост.
5.1 Търговските обяви са допустими само в раздел "Платени търговски обяви и реклами",
5.2 За търговска реклама (извън раздел "Платени търговски обяви и реклами") се счита публикуването на пряка или косвена реклама, включително линк към сайт на продукт, който по някакъв начин е свързан с ползвателя на форума, или има съмнения за такава свързаност. За такава се считат и тенденциозни мнения от подставени лица.
5.3 Всички несъобразени с т.5 публикации, пуснати от потребители, които не са участници в раздел "Платени търговски обяви и реклами", се преместват в скрит подфорум "Неактивни търговски обяви и реклами", не се изтриват. След присъединяване и съгласувано дарение за поддръжка на форума, темите на съответния "търговец" по негово желание се възстановяват в съответния форум, или той публикува нови.
5.4. Във връзка с зачестили кражби на катализатори се забранява публикуване на обяви за изкупуване на такива.

6. Лични данни.
6.1 Потребителите декларират, че всички лични данни, които са попълнили в профилите си, писали в постовете си или в лични съобщения, включително и всички снимки и видеоклипове, са споделени доброволно от тях.
Общи условия за ползване

на сайта daewoo-chevrolet.com

I. ПРЕДМЕТ

Чл. 1. Настоящите общи условия са предназначени за регулиране на отношенията между "Продакс" ЕООД, България, 4006 гр. Пловдив, ул. „Златорог“ 24, ЕИК 203504032, ИН ЗДДС 203504032, представлявано от управителя Донка Лапунова, наричано по-долу за краткост ДОСТАВЧИК, и клиентите, наричани по-долу ПОЛЗВАТЕЛИ, на уебсайта Деу - Шевролет Клуб България (daewoo-chevrolet.com), наричан по-долу „Деу - Шевролет Клуб България”.

ІІ. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Чл. 2. Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите:
1. Наименование на Доставчика: "Продакс" ЕООД
2. Седалище и адрес на управление: България, 4006 гр. Пловдив, ул. „Златорог“ 24
3. Адрес за упражняване на дейността и адрес за отправяне на жалби от потребители: България, гр. Пловдив, ул. „Златорог“ 24
4. Данни за кореспонденция: България, 4006 гр. Пловдив, ул. „Златорог“ 24, Email: webmaster@daewoo-chevrolet.com, тел: +359 32 559009
5. Надзорни органи:

(1) Комисия за защита на личните данни
Адрес: гр. София,ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,
тел.: 02 940 20 46
факс: 02 940 36 40
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg

(2) Комисия за защита на потребителите
Адрес: 1000 гр.София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,
тел.: 02 980 25 24
факс: 02 988 42 18
гореща линия: 0700 111 22
Уеб сайт: www.kzp.bg

(3) Комисия за защита на конкуренцията
България
София 1000, бул. "Витоша" №18
Телефон: 02 935 61 13
Факс: 02 980 73 15
Уеб сайт: www.cpc.bg

(4) Интернет платформа за решаване на потребителски спорове (ОРС) на Европейската комисия (ЕК) съгласно Регулация No 524/2013 на ЕС - https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=BG

III. ХАРАКТЕРИСТИКИ НА Деу - Шевролет Клуб България

Чл. 3. Деу - Шевролет Клуб България e уебсайт, достъпен на адрес в Интернет https://daewoo-chevrolet.com, чрез който Ползвателите имат възможност да сключват договори за покупко-продажба и доставка на предлаганите от избраните от Деу - Шевролет Клуб България дистрибутори стоки, включително следното:
1. Да извършат регистрация и създаване на профил за преглеждане на Деу - Шевролет Клуб България и използване на допълнителните услуги за предоставяне на информация;
2. Да преглеждат стоките, техните характеристики, цени и условия за доставка;
3. Да сключват договори за покупко-продажба и доставка на стоките, предлагани от дистрибуторите на Деу - Шевролет Клуб България;
4. Да извършват всякакви плащания във връзка със сключените договори със Деу - Шевролет Клуб България и неговите дистрибутори, съгласно поддържаните от Деу - Шевролет Клуб България електронни средства за разплащане.
5. Да получават информация за нови стоки, предлагани от дистрибуторите на Деу - Шевролет Клуб България;
6. Да извършват електронни изявления във връзка със сключването или изпълнението на договори с дистрибуторите на Деу - Шевролет Клуб България чрез интерфейса на страницата на Деу - Шевролет Клуб България, достъпна в Интернет;
7. Да бъдат уведомявани за правата, произтичащи от закона, предимно чрез интерфейса на страницата на Деу - Шевролет Клуб България в Интернет;

Чл. 4. Доставчикът организира доставянето на стоките и гарантира правата на Ползвателите, предвидени в закона, в рамките на добросъвестността, възприетите в практиката, потребителското или търговското право критерии и условия.

Чл. 5. (1) Ползвателите сключват с Доставчика и неговите дистрибутори договор за покупко-продажба на стоките, на адрес https://daewoo-chevrolet.com. Договорът се сключва на български език и се съхранява в базата данни на Доставчика.
(2) По силата на сключения с Ползвателите договор за покупко-продажба на стоки, Доставчикът се задължава да организира доставката и прехвърлянето на собствеността на Ползвателя на определените от него чрез интерфейса стоки. Ползвателите имат право да поправят грешки при въвеждането на информация не по-късно от отправяне на изявлението за сключване на договора с Доставчика.
(3) Ползвателите заплащат на избрания от Доставчика дистрибутор възнаграждение за доставените стоки съгласно условията, определени на Деу - Шевролет Клуб България и настоящите общи условия. Възнаграждението е в размер на цената, обявена от Доставчика на адреса на Деу - Шевролет Клуб България в Интернет.
(4) Доставчикът възлага на избран от него дистрибутор доставката на заявените от Ползвателите стоки в сроковете и при условията, определени от Доставчика на страницата на Деу - Шевролет Клуб България и съгласно настоящите общи условия.

Чл. 6. (1) Ползвателят и Доставчикът се съгласяват, че всички изявления помежду им във връзка със сключването и изпълнението на договора за покупко-продажба могат да бъдат извършвани по електронен и чрез електронни изявления по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис и чл. 11 от Закона за електронната търговия.
(2) Предполага се, че електронните изявления извършени от Ползвателите на сайта са извършени от лицата, посочени в данните, предоставени от Ползвателя при извършване на регистрация, ако Ползвателят е въвел съответното име и парола за достъп.

IV. РЕГИСТРАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА Деу - Шевролет Клуб България

Чл. 7. (1) За да използва Деу - Шевролет Клуб България за сключване на договори за покупко-продажба на стоки, Ползвателят следва да въведе избрани от него име и парола за отдалечен достъп.
(2) Името и паролата за отдалечен достъп се определят от Ползвателя, чрез извършване на онлайн регистрация в сайта на Доставчика, съобразно посочената в него процедура.
(3) С попълване на данните си и натискане на бутоните "Да, приемам", "Съгласен съм с условията" или "Регистрация", Ползвателят декларира, че е запознат с тези общи условия и Декларацията за поверителност, съгласен е с тяхното съдържание и се задължава безусловно да ги спазва.
(4) Доставчикът потвърждава извършената от Ползвателя регистрация, чрез изпращане на писмо на посочен от Ползвателя електронен адрес. Създава се акаунт на Ползвателя и между него и Доставчика възникват договорни отношения.
(5) При извършване на регистрацията Ползвателят се задължава да предостави верни и актуални данни. Ползвателят се задължава при промяна своевременно да актуализира данните, посочени в регистрацията си.

V. ТЕХНИЧЕСКИ СТЪПКИ ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА

Чл. 8. Ползвателите използват предимно интерфейса на страницата на Доставчика, за да сключват договори за покупко-продажба на предлаганите от Доставчика стоки в Деу - Шевролет Клуб България.

Чл. 9. Ползвателите сключват договора за покупко-продажба с Доставчика и дистрибуторите на стоките по следната процедура:
(1) Извършване на регистрация в Деу - Шевролет Клуб България и предоставяне на необходимите данни, ако Ползвателят няма до този момент регистрация в Деу - Шевролет Клуб България.
(2) Влизане в системата за извършване на поръчки на Деу - Шевролет Клуб България чрез идентифициране с име (имейл) и парола;
(3) Избиране на една или повече от предлаганите стоки на Деу - Шевролет Клуб България и добавянето им към списък със стоки за покупка.
(4) Избор на стоки от списъка на стоки за покупка, за които да бъде сключен договор за покупко-продажба.
(5) Предоставяне на данни за извършване на доставката;
(6) Избор на способ и момент за плащане на цената.
(7) Потвърждение на поръчката;

VI. СЪДЪРЖАНИЕ НА ДОГОВОРА

Чл. 10. (1) Доставчикът и Ползвателите сключват отделни договори за покупко-продажба на стоките, заявени от Ползвателите, независимо че са избрани с едно електронно изявление и от един списък със стоки за покупка.
(2) Доставчикът може да организира заедно и едновременно доставката на поръчаните с отделните договори за покупко-продажба стоки. Доставката на поръчаните от Ползвателите стоки се извършва от избрания от Доставчика дистрибутор на съответната стока, за което Ползвателят се уведомява в момента на доставката.
(3) Правата на Ползвателите във връзка с доставените стоки се упражняват отделно за всеки договор за покупко-продажба. Упражняването на права във връзка с доставена стока не засяга и няма действие по отношение на договорите за покупко-продажба на другите стоки. В случай, че Ползвателят има качеството на потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите, упражняването на право на отказ от договора за покупко-продажба на определена стока не засяга договорите за покупко-продажба на другите стоки, доставени на потребителя.

Чл. 11. При упражняване на правата по договора за покупко-продажба Ползвателят е задължен да посочва точно и недвусмислено договора и стоката, по отношение, на които упражнява правата.

Чл. 12. Ползвателят може да плати цената за отделните договори за покупко-продажба наведнъж при извършване на поръчката на стоките или при тяхната доставка.

VII. ОСОБЕНИ КЛАУЗИ, КОИТО СЕ ПРИЛАГАТ СПРЯМО ЛИЦА, КОИТО ИМАТ КАЧЕСТВОТО ПОТРЕБИТЕЛ ПО СМИСЪЛА НА ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Чл. 13. (1) Правилата на настоящия раздел VII от тези общи условия се прилагат единствено спрямо Ползватели, за които според данните, посочени за сключване на договора за покупко-продажба или при регистрацията в Деу - Шевролет Клуб България, може да се направи извод, че са потребители по смисъла на Закона за защита на потребителите, Закона за електронната търговия и/или на Директива 97/7/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 20 май 1997 година относно защитата на потребителя по отношение на договорите от разстояние.
(2) Доставчикът не предлага, не организира и не осъществява доставки на лекарства, отпускани по лекарско предписание към лица, които имат качеството потребител по ал. 1;

Чл. 14. (1) Основните характеристики на стоките, предлагани от Доставчика и избраните от него дистрибутори са определени в профила на всяка стока на сайта на Деу - Шевролет Клуб България.
(2) Цената на стоките с включени всички данъци и такси се определя от Доставчика и избраните от него дистрибутори в профила на всяка стока в сайта на Деу - Шевролет Клуб България.
(3) Стойността на пощенските или транспортните разходи, невключени в цената на стоките се определя от Доставчика и избраните от него дистрибутори и се предоставя като информация на Ползвателите при избиране на стоките за сключване на договора за покупко-продажба;
(4) Начините на плащане, доставка и изпълнение на договора се определят в настоящите общи условия и информацията, предоставена на Ползвателя посредством сайта на Доставчика на Деу - Шевролет Клуб България.
(5) Информацията, предоставяна на Ползвателите по този член е актуална към момента на визуализацията й на сайта на Доставчика на Деу - Шевролет Клуб България преди сключването на договора за покупко-продажба.

Чл. 15. (1) Потребителят се съгласява, че Доставчикът и избраните от него дистрибутори имат право да приемат авансово плащане за сключените с потребителя договори за покупко-продажба на стоки и тяхната доставка.
(2) Потребителят избира самостоятелно дали да заплати на Доставчика или избраните от него дистрибутори цената за доставка на стоките преди или в момента на доставката им.
(3) В случай, че стойността на поръчката на Потребителя е равностойна или надвишава 250 лв., плащането се извършва само чрез превод или внасяне по платежна сметка на Доставчика.

Чл. 16. (1) Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор в срок 14 календарни дни, считано от датата на получаване на стоката от избраните от Доставчика дистрибутори.
(2) Правото на отказ по ал. 1 не се прилага в следните случаи:
- за доставка на стоки и предоставяне на услуги, чиято цена зависи от колебанията на финансовите пазари, които Доставчикът и избраните от него дистрибутори не са в състояние да контролират;
- за доставка на стоки, изработени съобразно изискванията на потребителя или по негова индивидуална поръчка;
- за доставка на стоки, които поради своето естество не могат да бъдат върнати или подлежат на бързо разваляне, или има опасност от влошаване на качествените им характеристики;
- за доставка на аудио- и видеозаписи или програмни продукти, разпечатани от потребителя;
- за доставка на вестници, списания и други периодични издания;
- за разопаковани и/или отворени от Потребителят стоки;
(3) Когато Доставчикът или избраните от него дистрибутори не са изпълнили задълженията си за предоставяне на информация, определени в чл. 54 от Закона за защита на потребителите, Потребителят има право да се откаже от сключения договор в срок три месеца, считано от датата на получаване на стоката. Когато информацията по тази алинея е предоставена на потребителя в рамките на срока за отказ, същият започва да тече от датата на предоставянето й. Потребителят има право да отправи изявлението за отказ по този член директно пред Доставчика.
(4) В случай, че потребителят упражни правото си на отказ по ал. 1, Доставчикът е задължен да му възстанови в пълен размер платените от потребителя суми не по-късно от 14 календарни дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ от сключения договор. От сумата, която потребителят е платил по договора се удържат разходите за връщане на стоката, освен ако потребителят е върнал стоката за своя сметка и е уведомил за това Доставчика.
(5) Потребителят се задължава да съхранява получените от избраните от Доставчика дистрибутори стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по ал. 1.
(6) Потребителят може да упражни правото си на отказ от договора с Доставчика като отправи писмено изявление до Доставчика на адрес, посочен по-горе.

Чл. 17. (1) Срокът на доставка на стоката е определен за всяка стока поотделно при сключване на договора с потребителя чрез сайта на Доставчика на Деу - Шевролет Клуб България.
(2) В случай че Потребителят и Доставчикът не са определили срок за доставка, срокът на доставка на стоките е 30 работни дни, считано от датата, следваща изпращането на поръчката на потребителя до Доставчика чрез сайта на Доставчика Деу - Шевролет Клуб България.
(3) Ако Доставчикът или избраните от него дистрибутори не могат да изпълнят договора поради това, че не разполагат с поръчаните стоки, те са длъжни да уведомят за това потребителя и да възстановят платените от него суми в срок до 30 работни дни от датата, на която Доставчикът и избраните от него дистрибутори е следвало да изпълнят задължението си по договора.
(4) В случаите по ал. 3, Доставчикът и избраните от него дистрибутори имат право да доставят на потребителя стоки от същия вид, качество и цена. Доставчикът уведомява потребителя по електронен път за промяната на изпълнението на договора.
(5) В случай на упражняване на право на отказ от договора за доставки по ал. 4, разходите по връщането на стоките са за сметка на Доставчика и избраните от него дистрибутори.

Чл. 18. Доставчикът и избраните от него дистрибутори се задължава да спазва всички изисквания, установени в българското законодателство относно етикетирането, рекламата и продажбата на хранителни добавки.

VIII. ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДОГОВОРА

Чл. 19. (1) Доставчикът организира доставката и предаването на стоката на Ползвателя от съответен дистрибутор в определения при сключването на договора срок.
(2) Ако срокът по ал. 1 не е изрично уговорен между страните при сключването на договора, Доставчикът организира доставката и предаването на стоката от съответния дистрибутор в разумен срок, но не по-късно от 2 месеца.

Чл. 20. (1) Ползвателят трябва да прегледа стоката в момента на доставката и предаването й от избраните от Доставчика дистрибутори и ако не отговаря на изискванията да уведоми за това незабавно Доставчика.
(2) Ако Ползвателят не уведоми Доставчика съгласно ал. 1 стоката се смята за одобрена като съответстваща на изискванията, освен за скрити недостатъци.
(3) Не представляват недостатъци на стоките следните случаи:
- особен вкус на хранителната добавка и/или храна за спортисти;
- недостатъчно разбиване на хранителната добавка и/или храна за спортисти при употребата й;
- особен цвят на хранителната добавка и/или храна за спортисти;
- несъвпадение с вкусовите характеристики на хранителната добавка и/или храна за спортисти с други хранителни добавки и/или храни за спортисти или със същата хранителна добавка и/или храна за спортисти;
- наличие на механизми за автоматично или улеснено премахване на защитната мембрана на хранителната добавка и/или храна за спортисти при отваряне;
- оставащ срок на годност на хранителната добавка и/или храна за спортисти, който според обстоятелствата може да се направи извод, че е достатъчен за консумацията на цялата хранителна добавка и/или храна за спортисти.

Чл. 21. Доставчикът и избраните от него дистрибутори не се задължават да осигурят необходимия сервиз за стоката.

Чл. 22. За неуредените в този раздел случаи се прилагат правилата търговската продажба, определени в Търговския закон.

IX. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Чл. 23. (1) Доставчикът предприема мерки за защита на личните данни на Ползвателя съгласно Закона за защита на личните данни. (1) Декларация за защита на личните данни е достъпна на адрес https://dаewoo-chevrolet.com/forum/ucp.php?mode=terms
(2) От съображения за сигурност на личните данни на Ползвателите, Доставчикът ще изпрати данните само на e-mail адрес, който е бил посочен от Ползвателите в момента на регистрацията.
(3) Доставчикът има право да съхранява данни в крайното съобщително устройство на Ползвателя, ako последният изрично изрази съгласието си за това.
(4) Ползвателят или Потребителят се съгласява, че Доставчикът има право да изпраща по всяко време електронни съобщения към Ползвателя или Потребителя, включително и бюлетин или предложения за покупка на стоки, докато е налице регистрация на Ползвателя или Потребителя в електронния магазин на Доставчика и изрично изразиено съгласие на Потребителя за това.
(5) Ползвателят или Потребителят се съгласява, че Доставчикът има право да събира, съхранява и обработва данни да поведението на Ползвателя или Потребителя при използването на електронния магазин на Доставчика при изрично съгласие на Потребителя за това..

Чл. 24. (1) Във всеки момент, Доставчикът има право да изисква от Ползвателя да се легитимира и да удостовери достоверността на всяко едно от обявените по време на регистрацията обстоятелства и лични данни.
(2) В случай, че по някаква причина Ползвателят е забравил или изгубил своята парола, Доставчикът има право да приложи обявената "Нулиране на парола", достъпна на адрес https://daewoo-chevrolet.com/forum/ucp.php?mode=login

X. ИЗМЕНЕНИЕ И ДОСТЪП ДО ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ

Чл. 25. (1) Настоящите общи условия могат да бъдат изменяни от Доставчика, за което последният ще уведоми по подходящ начин всички Ползватели на Деу - Шевролет Клуб България.
(2) Доставчикът и Ползвателят се съгласяват, че всяко допълване и изменение на тези общи условия ще има действие спрямо Ползвателя в един от следните случаи:
А) след изричното му уведомяване от Доставчика и ако Ползвателят не заяви в предоставения му 14-дневен срок, че ги отхвърля; или
Б) след публикуването им на сайта на Доставчика и ако Ползвателят не заяви в 14-дневен срок от публикуването им, че ги отхвърля.
В) с изричното му приемане от Ползвателя чрез профила му в сайта на Доставчика.
(3) Ползвателят се съгласява, че всички изявления на Доставчика, във връзка с изменението на тези общи условия ще бъдат изпращани на адреса на електронната поща, посочена от Ползвателя, при регистрацията. Ползвателят се съгласява, че електронните писма, изпратени по реда на този член не е необходимо да бъдат подписани с електронен подпис, за да имат действие спрямо него.

Чл. 26. Доставчикът публикува тези общи условия на адрес https://daewoo-chevrolet.com/forum/ucp.php?mode=terms, заедно с всички допълнения и изменения в тях.

XI. ПРЕКРАТЯВАНЕ

Чл. 27. Настоящите общи условия и договора на Ползвателя с Доставчика се прекратяват в следните случаи:
• при прекратяване и обявяване в ликвидация или обявяване в несъстоятелност на една от страните по договора;
• по взаимно съгласие на страните в писмен вид;
• при обективна невъзможност на някоя от страните по договора да изпълнява задълженията си;
• при изземване или запечатване на оборудването от държавни органи;
• в случай на заличаване на регистрацията на Ползвателя в сайта на Деу - Шевролет Клуб България. В този случай сключените, но неизпълнени договори за покупко-продажба остават в сила и подлежат на изпълнение;

Чл. 28. Доставчикът има право по свое усмотрение, без да отправя предизвестие и без да дължи обезщетение да прекрати едностранно договора, в случай че установи, че Ползвателят използва Деу - Шевролет Клуб България в нарушение на настоящите общи условия, законодателството в Република България, общоприетите нравствени норми или общоприетите правила и практика в електронната търговия.

XII. ОТГОВОРНОСТ

Чл. 29. Ползвателят се задължава да обезщети и да освободи от отговорност Доставчика при съдебни искове и други претенции на трети лица (независимо дали са основателни или не), за всички щети и разходи (в това число адвокатски хонорари и съдебни разноски), произтичащи от или във връзка с (1) неизпълнение на някое от задълженията по този договор, (2) нарушение на авторски, продуцентски, права на излъчване или други права върху интелектуалната или индустриална собственост, (3) неправомерно прехвърляне на други лица на правата, предоставени на Ползвателя, за срока и при условията на договора и (4) невярно деклариране наличието или отсъствието на качеството потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите.

Чл. 30. Доставчикът не носи отговорност в случай на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в Интернет, технически или други обективни причини, включително и разпореждания на компетентните държавни органи.

Чл. 31. (1) Доставчикът не носи отговорност за вреди, причинени от Ползвателя на трети лица.
(2) Доставчикът и избраните от него дистрибутори не носят отговорност за имуществени или неимуществени вреди, изразяващи се в пропуснати ползи или претърпени вреди, причинени на Ползвателят в процеса на използване или неизползване на Деу - Шевролет Клуб България и сключване на договори за покупко-продажба с Доставчика.
(3) Доставчикът не носи отговорност за времето, през което Деу - Шевролет Клуб България не е достъпен поради непреодолима сила.
(4) Доставчикът не носи отговорност за вреди от коментари, мнения и публикации под продуктите, новините и статиите в Деу - Шевролет Клуб България, включително и за увреждане на здравословното състояние на Ползвателите.
(5) Доставчикът не носи отговорност за изработените от Доставчикът по заявка на Ползвателите хранителни режими и фитнес програми.

Чл. 32. (1) Доставчикът не носи отговорност в случай на преодоляване на мерките за сигурност на техническото оборудване и от това последва загуба на информация, разпространение на информация, достъп до информация, ограничаване на достъп до информация и други сходни последствия.
(2) Доставчикът не носи отговорност в случай на сключване на договор за покупко-продажба, предоставяне на достъп до информация, загуба или промяна на данни настъпили вследствие на фалшива легитимация на трето лице, което се представя за Ползвателя, ако от обстоятелствата може да се съди, че това лице е Ползвателя.

XIII. ДРУГИ УСЛОВИЯ

Чл. 33. (1) Ползвателят и Доставчикът се задължават да защитават взаимно своите права и законни интереси, както и да пазят търговските си тайни, станали тяхно достояние в процеса на изпълнение договора и тези общи условия.
(2) Ползвателят и Доставчикът се задължават по време и след изтичане на периода на договора да не правят публично достояние писмена или устна кореспонденция проведена между тях. За публично достояние може да се смята публикуването на кореспонденция в печатни и електронни медии, интернет форуми, лични или публични уеб сайтове и др.

Чл. 34. В случай на противоречие между тези общи условия и уговорки в специален договор между Доставчика и Ползвателя, с предимство се прилагат клаузите на специалния договор.

Чл. 35. Евентуалната недействителност на някоя от разпоредбите на тези общи условия няма да води до недействителност на целия договор.

Чл. 36. За неуредените в този договор въпроси, свързани с изпълнението и тълкуването на този договор, се прилагат законите на Република България.

Чл. 37. Настоящите общи условия влизат в сила за всички Ползватели на 21 декември 2008 г.

Последна промяна - 22.05.2018 г.