10-те типа форумци :)

Забавни снимки, интересни разкази, вицове, трикове и всичко свързано с доброто настроение.
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
Darlin`
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 14 май 2008 12:17
МПС: BMW 530xd GT
От: Пловдив

10-те типа форумци :)

#1 Непрочетено мнение от Darlin` » 13 ное 2008 09:53

Това са Десетте ужаса, които дебнат из форумите......и как евентуално можем да се справим с тях.

Случвало ли ви се е да попаднете на форум, който ви се струва изключително интересно и приятно място, където с удоволствие бихте прекарвали част от свободното си интeрнет време всеки ден? Не се заблуждавайте от измамните първоначални впечатления – в мрачните дебри на информационното общество дебнат заплахи, по-страховити от чудовищата в компютърните игри. В този кратък материал ще опиша десет от по-често срещаните разновидности, както и известнните начини за противодействие срещу тях.

1. Спамърът – за него е въпрос на чест никога да не напише мнение, което е смислено, по-дълго от едно изречение или пък изобщо има нещо общо с темата. Любимият му препинателен знак (а често и единствения, който ползва) е смайлито. Еволюирала разновидност на спамера е мистър Постинг – потребителят, който явно цели да влезе в книгата на Гинес, отговаряйки денонощно и систематично на абсолютно всяко чуждо мнение, а често и на собствените си.
Противодействие – също както хлебарките спамерите и спамът не могат да бъдат премахнати. Смята се продуктите на RAID (BAN и BAN +) могат поне да облекчат проблема.

2. Тролът – обикновено публикува само едно явно провокативно мнение и след това просто се наслаждава на последвалата верижна реакция. Така например във форум за автолюбители той ще изтъкне колко здравословно е ходенето пеша, а във форум за компютърни игри ще обясни, че геймингът е детинско и откровено малоумно занимание. А във форум за Хари Потър ще напише колко бозави са книгите.
Противодействие – решението е учудващо просто – игнорирайте го и той ще си тръгне разочарован. Както знаем от D&D, огън и киселина също помагат.

3. Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание.
Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага.

4. Адвокатът (на дявола) – той е замесен във всеки спор и винаги е прав, дори когато твърди, че черното е бяло. Никога не мирясва, аргументите му не се изчерпват и най-голямата радост за него е да си намери друг адвокат, с който да си спорят. Чете чужди мнения избирателно и само по диагонал.
Противодействие – съгласете се с него, че черното е бяло. Това ще го обърка и направи безобиден.

5. Патриотът – това е човекът, който на трети март поства задължителната тема – “DA SE GORDEEM 4E SME BALGARI BRATIA” (на латиница с главни букви), а през останалата част от годината недоволства от това в колко скапана държава живее и от какви идиоти е заобиколен (обикновено също на латиница с главни букви).
Противодействие – публикувайте националният химн – той ще изпадне в патриотичен екстаз и временно ще спре да се оплаква.

6. Интелектуалецът – за да каже това, което другите изразяват с две – три изречения, той изписва поне страница и половина, освен това изплозва думи, които само той разбира (например “патина”, “ктитор” или “поландрия”). Това не води до проблеми, тъй като и без това никой не чете мненията му. Обича да цитира прочути личности, независимо дали цитатите имат дори бегла връзка с дискутираната тема.
Противодействие – като цяло е безвреден и няма нужда от противодействие, само не се опитвайте да четете публикуваните от него мнения.

7. Хлапето – възрастта, описана в профила му, е някъде около 12-13, но реално е на 5- 6, тъй като е от онези, на които им липсват първите 7 години. Много обича да си общува с други хора и утроява комуникацията при какъвто и да е признак за обратна връзка. Представлява идеална илюстрация за недостатъците на реформите в образователната ни система.
Противодействие – също като Уили Койота, хлапето се завръща с подновени сили, независимо какво ще му причините.

8. Хакерът - говори на езика L33T и най-голямата радост за него е да научи или да налучка някак си паролата ви и да направи куп глупости от ваше име. Реалните му познания за компютри са от минимални до никакви.
Противодействие – за щастие има сигурен начин да се предпазите от атаките му. Той е **deleted/2@#TehL33th4xORW4Sh3R3_23@I OwnZOrj00I4m4ZZ!**

9. Лъкерът – той се е регистрирал, но стои в сянка, никога нищо не казва и няма как да разберете какво ви крои, преди да е станало твърде късно. Изключително опасен, защото изненадващо може да почне да поства и да се окаже, че принадлежи към някой от другите типове.
Противодействие – не е известно.

10. Сърдитко Петко – този потребител винаги се засяга, приема всичко като лична нападка срещу себе си и периодически си тръгва завинаги от форума. В неговия случай “завинаги” означава период от 2 до 6 дена. :)
Преди - Daewoo Lanos`98 1.4

Потребителски аватар
Darlin`
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 14 май 2008 12:17
МПС: BMW 530xd GT

Re: 10-те типа форумци :)

#2 Непрочетено мнение от Darlin` » 13 ное 2008 09:55

Ха сега да видим вие от кой тип сте :D
Аз лично се сещам за един съфорумник, ника му е оцветен в жълто, който отговаря перфектно на "тип №10" :rofl:
Преди - Daewoo Lanos`98 1.4

Потребителски аватар
dsuzunov
VIP потребител
VIP потребител
Регистриран: 25 яну 2008 17:52
МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
Име: Димитър

#3 Непрочетено мнение от dsuzunov » 13 ное 2008 10:32

Мога да прикрепя към всеки профил по няколко души,обаче после трябва някои от посочените да ме линчуват... :lol: :lol: :lol:
Изображение

Потребителски аватар
Fantomasss
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 окт 2008 15:27
МПС: Lanos SеX-16v-106 куци катъра
От: Сф братче център на просветата
Име: Грозданов

#4 Непрочетено мнение от Fantomasss » 13 ное 2008 19:44

Аз се определих от тип номер 11 - нормален съфорумец и събеседник.За другите няма да коментирам , не е редно а и съм отскоро във форума за да изказвам мнения- не ги познавам достатъчно... ;)
Ако нямаш какво да правиш, не го прави тук...

Потребителски аватар
mi6ko_pi
Напреднал
Напреднал
Регистриран: 01 авг 2008 23:35
МПС: Mercedes 230 CE
От: Стара Загора
Име: Най-голямия !!!
Контакти:

#5 Непрочетено мнение от mi6ko_pi » 13 ное 2008 20:00

Аз май съм номер 7 :rofl: само че на мен ми липсват не парвите 7 години ами ми липсват от 7-мата до 19-тата ( откакото съм тръгнал на училище от 1-ви до 13-ти клас ) :rofl:
Изображение

Харесва ти да бъдеш с големи тарикати, които карат Ферари, Бентли или Богати. В главата ти са само ляти джанти от платина, злато и диаманти. Виждам те в скъпи коли, а в морето с яхти на които пияш ДЖИН, ЕГАТИ. Харесва ти да се правиш на ВИП-ПЕРСОНА и да си говориш два часа по телефона. В дискотеката разходчица, пак показваш походчица и искаш да те черпя водчица. От толкова мислене стана увисване. Влизам у кен***а и се чудя и се мая, д**ба мааму да сер***, пик*** или да чертая. Сам не е редно и от джоба скубе, знам че не е редно ама ми е убаво бе .... Поселедната ми каза МАЙСТОРЕ, БОГ ЛИ ТЕ ИЗПРАТИ ?

Потребителски аватар
sasho
Свръх-активен
Свръх-активен
Регистриран: 29 фев 2008 19:17
МПС: Nubira 1.6
От: София

#6 Непрочетено мнение от sasho » 18 ное 2008 23:49

Само No.3 за мене-то си ми пише на профила,пък да не говорим каква диктатура съм наложил в раздел Рейсър-пиле не може да прехвърчи без позволение (smachkan)

Отговори

Върни се в “Забава”