Зимната Обстановка в родината - издание 2008

За втората "жена" - колата и всичко свързано с нея.

как оценявате реакцията на властите след снеговалежите?

Анкетата завърши на 18 яну 2008 18:35

Никаква
4
33%
Слаба
6
50%
Поносима
2
17%
Добра
0
Няма гласове
Идеална
0
Няма гласове
На Европейско ниво
0
Няма гласове

Общо гласове: 12

Съобщение
Автор
Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Регистриран: 04 авг 2007 20:43
МПС: А6 quattro
От: София
Име: Оги

#16 Непрочетено мнение от ogi » 10 яну 2008 14:03

Не знам момчета, аз до снощи ходех по къс ръкав и се късах от жега в Камбоджа, в Сингапур, че даже и набързо през Дубай. :lol: :lol: :lol:
Снощи кацнах в София и направо ме порази колко сняг беше изгребан около пистата, самолетът кажна при непрогледна мъгла, не знам как я уцели тая писта шофьора, евала му! Сега бърша сополи, че се разболях мигновено и оправям часова разлика за не знам кой път, а и от тоя ориз дето го ядох само отслабнах (не ми се ядяха варени зеленчуци и змиьорки :shock:). Днес си чистих колата и забелязах, че натрупания сняг беше на пластове - лед, сняг, лед и тъй като чета бая чудо ще да е било тия дни...

Веско, много съжалявам за инцидента с колата ти! Къде гледа за цената на фара и какво имаш предвид под "автоматичен" - с моторче за рефлектора ли?
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Потребителски аватар
Vesko1
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 28 авг 2007 22:42
МПС: Daewoo Nubira II-1,6;16V;106h
От: Кърджали
Контакти:

#17 Непрочетено мнение от Vesko1 » 10 яну 2008 20:16

ogi написа:Не знам момчета, аз до снощи ходех по къс ръкав и се късах от жега в Камбоджа, в Сингапур, че даже и набързо през Дубай. :lol: :lol: :lol:
Eee Оги ,ти обиколи света бе приятелю-блазя ти ,тва е да си мениджър в ЕС! :D :D :D Нема се оплакваш!Ще кихаш малко и тва е :D
Веско, много съжалявам за инцидента с колата ти! Къде гледа за цената на фара и какво имаш предвид под "автоматичен" - с моторче за рефлектора ли?
Моите фарове са автоматични ,с 4 позиции на вдигане и спускане на крушките на късите светлини-нагоре надолу,в зависимост от това колко е натоварена колата(не знам твоите какви са)!
Сутринта като ми се случи случката половината фар беше заледен ...и ми се е сторило че е счупен ...и затова звънях за цени,но слава Богу в 10 часа като слезнах при колата на спокойствие да огледам щетите видях ,че си е здрав фара,само с драскотина се отървах.Питах първо в "ДАНЕКСО",там ми казаха цена за обикновен(без моторче) 200лв ,за автоматичен ,но с лупи(не като моя с мигача отгоре)-261лвбез куриерското.След това се обадих на БГ-мотор и те ми казаха ,че същия като моя с моторче е 300лв +5.40 за Еконт(куриера)!
Та тва са цените!Приятелю! :D
Важното е че ги има все пак,но не така стои въпроса със едно просто нещо-гарнитурата на капака на клапаните.Оги съветвам те ,да си вземеш една гарнитура ,да си имаш ,щото са много кът ...имат ги само в БГ-моторс ...и то с отделни "полумесеци",вече така ги правят.Моята (понеже като правих сериозния ремонт) не я смених...и отново ми протече отстрани...и цяла седмица звъня по всички дилъри ,само във Бгмотор я имат,да знаеш-19,20лв и е цената + 2 полумесеца по 1,5лв :!:

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР

#18 Непрочетено мнение от ogi » 11 яну 2008 22:27

Моите фарове са автоматични ,с 4 позиции на вдигане и спускане на крушките на късите светлини-нагоре надолу,в зависимост от това колко е натоварена колата(не знам твоите какви са)!
Сутринта като ми се случи случката половината фар беше заледен ...и ми се е сторило че е счупен ...и затова звънях за цени,но слава Богу в 10 часа като слезнах при колата на спокойствие да огледам щетите видях ,че си е здрав фара,само с драскотина се отървах.Питах първо в "ДАНЕКСО",там ми казаха цена за обикновен(без моторче) 200лв ,за автоматичен ,но с лупи(не като моя с мигача отгоре)-261лвбез куриерското.След това се обадих на БГ-мотор и те ми казаха ,че същия като моя с моторче е 300лв +5.40 за Еконт(куриера)!
Та тва са цените!Приятелю! Very Happy
Важното е че ги има все пак,но не така стои въпроса със едно просто нещо-гарнитурата на капака на клапаните.Оги съветвам те ,да си вземеш една гарнитура ,да си имаш ,щото са много кът ...имат ги само в БГ-моторс ...и то с отделни "полумесеци",вече така ги правят.Моята (понеже като правих сериозния ремонт) не я смених...и отново ми протече отстрани...и цяла седмица звъня по всички дилъри ,само във Бгмотор я имат,да знаеш-19,20лв и е цената + 2 полумесеца по 1,5лв

понеже стана офтопик ще ти отговоря в раздела за Нубира
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Потребителски аватар
Vesko1
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 28 авг 2007 22:42
МПС: Daewoo Nubira II-1,6;16V;106h
От: Кърджали
Контакти:

Re: Зимната Обстановка в родината - издание 2008

#19 Непрочетено мнение от Vesko1 » 14 яну 2009 08:51

Колеги ,повторението е майка на знанието.....1 година след случката на миналогодишната поледица ,тази сутрин цяла България осъмна със замръзнали пътища и коли.Обстановката при нас тая сутрин беше СУПЕРГАДНА....нищо не беше опесачено,най гадно беше върху паветата...замръзнали като стъкло.Завъртях се на едно място върху тях...слава Богу гумата опря в бордюра и няма последици за моята "нуби",но по пътя видях 2-3 коли блъснали се...по стълбове,а един се беше наврял в една кашпа за цветя ,от тея еднометровите пред заведенията.7 километра преход тая сутрин ги минах за половин час!Шибана работа във шибана държава...това е моето мнение,зимата отново ги изненадала,а още снощи съобщиха ,че ще има поледици.Абе аланкоолу прати тея камиони ,да хвърлят малко луга бе....ама що да фърлят...кой да краде парите на данъкоплатците. ddad

Потребителски аватар
Darlin`
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 14 май 2008 12:17
МПС: BMW 530xd GT
От: Пловдив

#20 Непрочетено мнение от Darlin` » 14 яну 2009 09:11

Тази сутрин усетих какво значи да въртиш волана за завой, а колата да не реагира и да продължава напред. За щастие овладях положението, иначе щях да се запеля като опашка на една Корса пред мен, която спря в бордюра, защото също не можа да вземе завоя. Положението е ТРАГИЧНО!!! Дано днес протеста има полза!
Преди - Daewoo Lanos`98 1.4

Потребителски аватар
paci
Свръх-активен
Свръх-активен
Регистриран: 25 окт 2008 21:45
МПС: nexia
От: KOREQ
Контакти:

#21 Непрочетено мнение от paci » 14 яну 2009 09:12

днеска в Стара Загора има адски много лед и не става да вървиш, а едвали кола да се кара,даже и на работа няма да отивам, на домашно ще е.

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР

#22 Непрочетено мнение от ogi » 14 яну 2009 09:21

В София тая сутрин беше чудо. Катастрофи през 50 метра и с по няколко коли. Повечето улици бяха стъкло. Даже пред фирмата щяхме да се ударим с на колегата колата с 2км/ч - просто не можеше да се завие, а един колега след нас пък се подпря на един стълб. Яко беше заледено навсякъде без най-главните булеварди.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Потребителски аватар
paci
Свръх-активен
Свръх-активен
Контакти:

#23 Непрочетено мнение от paci » 14 яну 2009 09:23

ехе
е поне при вас чистят някои улици,тука в СТЗ даже и това не правят-даже и градския превоз е спрян

Потребителски аватар
Ilyan
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 07 ное 2007 10:07
МПС: ex. Leganza

#24 Непрочетено мнение от Ilyan » 14 яну 2009 09:29

Тази сутри си беше голям цирк. По бул."Европа" от околовръстното към "Метро" дваме се ударили. Разправят се на средата на пътя, до тях един спрял да прави ляв завой (пътя е с двойна непрекъсната линия), с Комбото минах на слалом между тях. По нататък един камион (прицеп) спрял на изкачването по един надлез, беше се леко изкривил, но имаше място да се мине покрай него. Жалка картинка сме.
Офтопик:
Не им завиждам на застрхователите!
Изображение

Потребителски аватар
dsuzunov
VIP потребител
VIP потребител
Регистриран: 25 яну 2008 17:52
МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
Име: Димитър

#25 Непрочетено мнение от dsuzunov » 14 яну 2009 09:36

Сутринта едва се довлякох до гаража.Жена ми се беше хванала за мен и двамата залитахме.Добре,че поне тя е 45 кила мокра,та не ми влияеше много.После като тръгнах по маршрута по който я карам на работасе беше отпуснало и не пързаляше.Но след като се върнах,едва успях да прибера колата в гаража от поднасяне.
Изображение

Потребителски аватар
paci
Свръх-активен
Свръх-активен
Контакти:

#26 Непрочетено мнение от paci » 14 яну 2009 09:45

това си е България,тъпа държава,сигурен съм ,че в Германия нямат такива проблеми с тия ледове- там поне имат техника, а тука и сол не хвърлят :@

Потребителски аватар
sasho
Свръх-активен
Свръх-активен
Регистриран: 29 фев 2008 19:17
МПС: Nubira 1.6

#27 Непрочетено мнение от sasho » 14 яну 2009 10:03

Офтопик:
Не им завиждам на застрхователите!
[/quote]

Комар ги охапал..Това нищо не е,ти да видиш какво чудо беше по наводненията...
Майка ми работи в БулИнс и ги гледам,като бяха ги държаха следработно време да завеждат щети,справки,полици а-у...
Та тия катастрофи и леки побутвания знаеш ли колко им дреме ... :D
Офтопик:
Днеска Голфа ми има юбилей-навършва 20 годинки,откакто е излязъл от завода ddrd Да ми е жив и здрав и още толкова поне да изкара!
По случая го почерпих 10литра бензин,че не беше хапвал от отдавна такова и му взех ново ароматизаторче,само че тоя път ванилия :D

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

#28 Непрочетено мнение от Izparitel » 14 яну 2009 18:44

Понеже пътувам по един и същи маршрут от много години мога да сравнявам.
В далечното минало - никакво разчистване на пътя към дома, но имаше алтернативен маршрут и не е имало проблеми.
После БДЖ икономиса от прелезопазач и останахме с един маршрут, но пък започнаха да чистят със снегорини и да опесъчават - нормално.
От тази година - ни снегорин, ни опесъчаване. Преди няколко дни в големия сняг се излъга да мине снегорин, щото автобусите нямаше как да се движат. Сега обаче имаше "Танцуващия с вълци" пардон, "Танцуващия с Нубира". Все едно съм на пързалката на Ариана. Доста страх брах докато се кача горе на кръговото на надлез Надежда, но някак се покатерих.
Добре, че поне големия наклон на Опълченска при Банишора беше обработен, че като се засили човек по леда може да спре чак във Билата, ако не го отнесе някой автобус на Сливница.
Катастрофи бол, само не знам дали ги пишат по вина на пътните условия или пак поради несъобразена с пътните условия скорост - то за да караш по-бавно трябва да слезеш и да си я буташ. Горките пешеходци - едвам пристъпяха по тротоари и улици, ама така е като не са вземали уроци при Албена Денкова по пързаляне върху лед.

П.П. Чакам да видя кой ще се изцепи по телевизията, ddribka че "пътните служби са реагирали своевременно и адекватно" и са опесъчили улиците и тротоарите.
Последна промяна от Izparitel на 14 яну 2009 19:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 15 ное 2008 19:17
МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
От: Варна

#29 Непрочетено мнение от slowtraveler » 14 яну 2009 19:21

Последните дни във Варна е топло и пътищата са сухи, с изключение на днес, защото заваля дъжд.
Но температурата през деня бе +4 +7С и бе много далеч от замръзване...
Тази година за първи път съм доволен от поддържането на булевардите в града: още като започна снега около нова година започнаха през 10-15мин да минават снегорини.
Явно лугата тази година бе по-концентрирана, защото до преди два дена температурата падаше под -9С, но булевардите не замръзваха и си бяха чисти...
До момента разхода на: ***** Нисан Кашкай 2.0 / 4х4 : Изображение
ex Jeep Grand Cherokee 3.0crd/250к.с./2014:Изображение

Потребителски аватар
dsuzunov
VIP потребител
VIP потребител
Регистриран: 25 яну 2008 17:52
МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
Име: Димитър

#30 Непрочетено мнение от dsuzunov » 03 мар 2009 19:06

Вчера се качих до село.Имах нагласата да карам в поне 20 см. сняг (селото е в Родопите на 1300м. надморска височина).Обаче бях приятно изненадан: целият път от Перущица до Скобелево беше изчистен до асфалт. И това при наличие на 50 см. сняг навсякъде.
За първи път от 20 години....
Изображение

Отговори

Върни се в “Общ форум за автомобилният свят”