За "бакшишите", колите, горивата, цените и всичко
- Ilyan
- Глобален модератор
- Регистриран: 07 ное 2007 10:07
- МПС: ex. Leganza
- От: София
Случайно да си гледал Формула 1 в Бахрейн. Иван Тенчев (коментатора по Бтв) каза, че там за 4,50$ зареждаш 60л бензин !?!Izparitel написа:Малко още относно USA.
Цената на галон бензин /3.79 литра/ била 3.5 долара. Простата сметка показва 0.92 $ / литър. Не знам колко е курса, но едва ли прави повече от 1.15 - 1.20 лв/литър.
(Nubira /Ю.Корейски/ - "да пътуваш около света")
От скитосванията ми по света (всички балкански държави, Англия, Германия, Франция, Словения, Испания, Холандия, Русия, Камбоджа, Сингапур, Венецуела, Колумбия, Куба, Аржентина, Панама, Америка и не помня вече къде още...) Мога да подредя държавите по най-евтино гориво така:
3. USA
2. Москва - литъра е около 26 рубли (19 рубли ~ 1лв)
1. Венецуела - накарах таксито дето ме возеше да спре да допълни резервоара за да спечеля един облог, влязоха 21 литра - на снимката, която съм направил се вижда 2100 боливарес (2200 BS ~ 1 $) Смятайте...

ПС дойде ми идея да отворя нова тема с колите, които съм наблюдавал по държавите...
От скитосванията ми по света (всички балкански държави, Англия, Германия, Франция, Словения, Испания, Холандия, Русия, Камбоджа, Сингапур, Венецуела, Колумбия, Куба, Аржентина, Панама, Америка и не помня вече къде още...) Мога да подредя държавите по най-евтино гориво така:
3. USA
2. Москва - литъра е около 26 рубли (19 рубли ~ 1лв)
1. Венецуела - накарах таксито дето ме возеше да спре да допълни резервоара за да спечеля един облог, влязоха 21 литра - на снимката, която съм направил се вижда 2100 боливарес (2200 BS ~ 1 $) Смятайте...

ПС дойде ми идея да отворя нова тема с колите, които съм наблюдавал по държавите...
Последна промяна от ogi на 29 апр 2008 19:16, променено общо 3 пъти.
Не знам дали забеляза колко литра са заредени за този 1 долар... (3 долара - пълен резервоар).Brutesun написа:много интересно наистина. но все пак - пробвай да поддържаш това твое хоби докато не ти се удаде шанс да посетиш примерно египет, либия или ОАЕ и мисля че тази класация ще претърпи съществени изменения (поне доколкото аз си спомням ситуацията там)
- dsuzunov
- VIP потребител
- Регистриран: 25 яну 2008 17:52
- МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
- От: Пловдив
- Име: Димитър
Re: За "бакшишите", колите, горивата, цените и всичко
Честито на АВЕО.....в Пловдив се вдигат цените на таксиметровите услуги с 25%
Четвърти ден е вече факт.Преживял съм много вдигания на тарифите,като последното е с най-много. Обаче ми направи впечатление,че за два дена,само на двама клиенти им направи впечатление. Другите изобщо не забелязаха.
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън
Много ясно! Половината са вече порядъчно пияни и искат вкъщи, другата половина сменят кръчмитеавео написа:Четвърти ден е вече факт.Преживял съм много вдигания на тарифите,като последното е с най-много. Обаче ми направи впечатление,че за два дена,само на двама клиенти им направи впечатление. Другите изобщо не забелязаха.

Нещо бъркаш. Поне от три години,когато пиянгурите излезнат,аз вече съм в къщи.
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън
Когато ми се е налагало да излезна по неприятен повод свързан с алкохол, на отиване и на връщане ми се падат все някакви чешити... Едни от последните са - жена шофьорка идва да ни вземе група полупийнали от кръчмата и да ходим на диско и беше някаква симпатична мъжкарана и въпреки всички бъзици по пътя тя не само се държа доста мъжки, кара така (в смисъл доста адекватно, внимателно и смело), а дори обяснява на пийналите ми колеги (всичко в кръга на културният майтап) на лични въпроси - за вибратори и какво ли не, без да се свени въобще. ...и си говореше определено от личен опит за всичко, просто беше забавна компания. За късмет, или случайно ми се падна същата шофьорка веднъж, като трябваше да пътувам за фирменото парти и тогава пък тя след като ме осведоми за тънкости по костюмното ми облекло, а аз за предназначението му, ми разказа з основните навици и правила при таксиметровите шофьори - например "турист" означавало ако някой се загубва често, или не достига крайната точка навреме и с повече от 2 подсказвания по радиото - "looser" един вид. Тя беше много горда, че пристигнала на адреса ми навреме и ми разправя тези неща с патос.авео написа:Нещо бъркаш. Поне от три години,когато пиянгурите излезнат,аз вече съм в къщи.
Друг случай - прибирах се пролетта, ама бях доста напред към сферата на сънищата вече и инстиктивно си избрах едно Есперо пред дискотеката там в студенстски град (не че често ходя, тогава загазих с колеги). По пътя се заформи автомобилен разговор като се опитвах да не завалвам много езикът български, доколкото ми позволяваше количеството погълнат алкохол и обясних, че и аз карам Деу и се почна магична тема в мини-форум от 2-ма човека. Аз му споменах как били казвали, че ДВГ 1.5 бил слаб за купето на Есперо, а аз такова съм си бил харесал преди, той пък като ме заведе пред блока и като взе да ми показва как върти гуми и тегли и изхвърли сигурно повече литри газ, отколкото за да ме докара до квартала, ама ентусиаст човека

- alf2006
- Редовен
- Регистриран: 02 май 2008 14:54
- МПС: Daewoo Lanos 1.4
- От: Пазарджик
- Контакти:
ogi написа:(Nubira /Ю.Корейски/ - "да пътуваш около света")

А знаеш ли дали Lanos, Kalos и Aveo имат някакво значение като думи в корейския?
Винаги има някой, който знае повече от теб ... Проблемът идва, когато разбереш, че това е идиот!
- dsuzunov
- VIP потребител
- Регистриран: 25 яну 2008 17:52
- МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
- От: Пловдив
- Име: Димитър
Честита нова (по-ниска) цена на пропан-бутана: 0.92 лв. (за мен - 0.89лв)