dsuzunov написа:Густо, майна, Филибето! *...
Имам братовчеди в Пловдив и редовно се бъзикаме с тях - словесния дуел е безспирен и съвсем логично - без победител, защото се води на теми от рода 'чушка' или 'пипер' е правилната дума
Навремето 10 или 11 клас ми писнало да уча в Търговище и реших да прескоча в Пловдив - учих там 2 седмици ...
Та тогава братовчед ми ми казва - дай да минем през центъра да заберем две чайчета

После го питам - абе що им казвате на мадамите чайчета - ами щото ги черпим само с чай
Не си спомням дали съм разправял тук историите с този братовчед.
Случка 1: братчеда като ученик се учи да пуши. Откраднал цигара от баща си и бегом в подлеза пред тях да пуши (че къде другаде

). Пробва да запали - безуспешно - от бягането кибрита мокър... И моли първия преминаващ да му даде огънче. Ама то в подлеза няма лампи и тъмно... Та човека се оказва баща му

Добре, че чичото имаше ОГРОМНО ЧУВСТВО ЗА ХУМОР ...
Случка 2: след здрав запой грабва ключовете на вартбурга на баща си, и ГАААЗ. Живееха по булеварда към руски паметник (или нещо подобно бе), в блока срещу поделението. Та братовчеда 'лети' в посока паметника и решава да направи рязък завой и да завие в другата част на булеварда. Вартбурга - първо на две гуми, след това - на една страна (бяха счупени само дръжките на вратите и имаше леееко одраскване около 10см дълго по горния ръб на автомобила)... И така плъзгайки се спира на няколко метра от полицаите, които дебнат за пияни шофьори
Карък.... Следващата случка с братчеда не бе на територията на Пловдив, ама и тя е поучителна. Купува си братчеда фалшив гръцки паспорт (това бе някъде началото на този век - още не бяхме в ЕС). И решава да бяга в Англия. А братчеда освен пловдивски диалект не знае други езици... Та на английската граница го питат нещо съвсем незначително - никакъв отговор, защото братовчеда не знае английски... Съответно викат преводач от гръцки. Ефекта - същия

Следва арест, черен печат в другия паспорт, глоба и връщане назад....
Абе - интересни хора
П.С. може на 25.05 да се вясна из Пловдив за малко