My Lanos Individual
- miroki
- VIP потребител
- Регистриран: 19 май 2010 08:32
- МПС: lanos 1.6 16V
- От: varna
- Име: miroki
Re: My Lanos Individual
Понеже горещините дойдоха малко изведнъж, в Петък парно Събота с климатик. И се сетих за черният ти таван.
Как е положението с черният таван и температурата в колата?
Или отразява доста и не се усеща?
Как е положението с черният таван и температурата в колата?
Или отразява доста и не се усеща?
- The Stig
- Модератор
- Регистриран: 20 мар 2010 19:43
- МПС: Audi A3 8P / Lanos
- От: Плевен/Белене
- Име: Стефан Арабаджиев
Поне за сега не усещам разлика- ще видя как ще бъде идните месеци...
Единственото нещо, което ме е яд на черния(особено такъв със "стъклен" ефект ) таван е, че веднага мръсотията от чистите ни улици се събира на него и си личи много. А и птичките и прилепите редовно пробват да го пребоядисат бял.... Какво да правиш, красотата изисква жертви
И малко покупки:
- оригинална Опелска патерица 14':

- и верния стар DEH200 беше заменен от DEH5100UB. Друго си е по-високия клас- просто няма база за сравнение. Много съм доволен от новата придобивка.

Единственото нещо, което ме е яд на черния(особено такъв със "стъклен" ефект ) таван е, че веднага мръсотията от чистите ни улици се събира на него и си личи много. А и птичките и прилепите редовно пробват да го пребоядисат бял.... Какво да правиш, красотата изисква жертви

И малко покупки:
- оригинална Опелска патерица 14':

- и верния стар DEH200 беше заменен от DEH5100UB. Друго си е по-високия клас- просто няма база за сравнение. Много съм доволен от новата придобивка.

Според мен един хубав ъпгрейд ще е копченце за газ
Не знам защо се дърпаш толкова... Бих си купил друго V6 на бензин, като се наиграя някой ден на дизела и задължително ще бъде с тази екстра. Какво й щадиш на колата, та да я караш на това така мръсно гориво? 

- JelqzkoJelqzkov
- Редовен
- Регистриран: 14 яну 2013 22:44
- МПС: Daewoo Tacuma SE 1.6 16V LPG
- Име: Желязко
Дае и аз откак чета темата все се чудя... и си викам тва момче има бензиностанция...
- The Stig
- Модератор
Мдааа, много хора ме питат дали не съм луд... и донякъде са прави. Всъщност през годините няколко пъти се замислях за газ и си оставах само с мисленето. Но последните две седмици мисленето е по-сериозно от друг път - пробегът ми се увеличи(и тепърва още ще расте...), започнах да забелязвам банкнотите, които оставям на бензиностанциите...
Имам и други причини да се самонавивам- така и така си мисля за смяна на двигателя- поне известно време да се повозя евтино и да спестя някой лев, който определено ще ми влезе в употреба. От време на време ми се въртят мисли за продажба на колата...а днешно време, кола с газова уредба се продава по-лесно. Но това е много малко вероятно... даже, не е вероятно
Не мога да си представя да се разделя с тази кола, колкото и глупаво да звучи....
Определено, ако някога ще слагам г*з, то това ще бъде това лято. Ще го мисля...
Jelqzkov, нямам бензиностанция де*ба, де да имах....
Имам и други причини да се самонавивам- така и така си мисля за смяна на двигателя- поне известно време да се повозя евтино и да спестя някой лев, който определено ще ми влезе в употреба. От време на време ми се въртят мисли за продажба на колата...а днешно време, кола с газова уредба се продава по-лесно. Но това е много малко вероятно... даже, не е вероятно

Определено, ако някога ще слагам г*з, то това ще бъде това лято. Ще го мисля...
Jelqzkov, нямам бензиностанция де*ба, де да имах....

- miroki
- VIP потребител
- Регистриран: 19 май 2010 08:32
- МПС: lanos 1.6 16V
- От: varna
- Име: miroki
По-рано я караше малко и явно затова не се беше замислил да сложиш досега.
Тази година си почнал да я ползваш повече и вече се вижда и резултатът и желанието за газта.
Тази година си почнал да я ползваш повече и вече се вижда и резултатът и желанието за газта.
- gigabate
- Активен
- Регистриран: 31 мар 2010 20:47
- МПС: Daewoo Lanos 1.4SE LPG-BRC
- От: Казанлък
- Име: Иван
Покарай 2 месеца на газ и думата "временно" ще остане само спомен. Поддръжката и е елементарна,двигателя работи по-тихо и мазно от на бензин а да не забравяме и разликата в цената! 

http://www.carspending.com/bg/vehicles/ ... ewoo-lanos" onclick="window.open(this.href);return false;
- The Stig
- Модератор
Да, това е основното. А и пробегът ми ще се увеличава... Към газ отиват нещата, ще видя дали най-накрая ще се навия да сложа.miroki написа:Тази година си почнал да я ползваш повече и вече се вижда и резултатът и желанието за газта.

И две стари снимки, ей така за пълнеж:

колега мноо як е станал ланоса с тва окачване браво
- The Stig
- Модератор
Мерси, колега
И малко новости от днес: цяла сутрин си играхме, но мисля, че си заслужаваше въртела:

Сложихме новото гърне и съм много доволен. Имаше доста преправяне(даже останаха няколко малки довършителни работи по отвора в бронята), но според мен се получи доста прилично. Разлика в силата на звука почти не усещам, което ме учуди приятно. Заради по-свободното "дишане" на колата, се увеличи и "пърденето" от изтърбушения катализатор. Края на другата седмица или по-другата, влизам пак в бокса, за да сменя кухата кутия на катализатора с резонатор и звукът ще бъде перфектен. По-нататък ще има по-хубави снимки.

И малко новости от днес: цяла сутрин си играхме, но мисля, че си заслужаваше въртела:

Сложихме новото гърне и съм много доволен. Имаше доста преправяне(даже останаха няколко малки довършителни работи по отвора в бронята), но според мен се получи доста прилично. Разлика в силата на звука почти не усещам, което ме учуди приятно. Заради по-свободното "дишане" на колата, се увеличи и "пърденето" от изтърбушения катализатор. Края на другата седмица или по-другата, влизам пак в бокса, за да сменя кухата кутия на катализатора с резонатор и звукът ще бъде перфектен. По-нататък ще има по-хубави снимки.

- djokki
- Активен
- Регистриран: 07 юли 2009 17:50
- МПС: Kalos C20XE, Lanos 2.0i и др
- От: България,Стара Загора
- Име: djokki
И аз на скоро сложих на Ланоса задно спортно гърне и почти не промени гласа! причината е в средното гърне което доста заглушава и според мен души мотора!Иначе и при мен особено на високите се чува един гаден звънящ звук от избушения катализатор но скоро ще и направя цялостна генерация и ще решим всички проблеми 

- The Stig
- Модератор

Като увеличим конете и аз се насочвам към цялостна генерация.

- gigabate
- Активен
Станало е супер!!!
Но сега като е с двоен накрайник не почуква ли в бронята...вижда ми се много близко.

Но сега като е с двоен накрайник не почуква ли в бронята...вижда ми се много близко.
http://www.carspending.com/bg/vehicles/ ... ewoo-lanos" onclick="window.open(this.href);return false;
- The Stig
- Модератор
Ами гледахме максимално да го вдигнем нагоре(с моята височина, всеки мм е от значение) и колкото се може по-малко да режем от бронята. За сега няма никакво почукване и вибрации, дори и като мина с по-висока скорост по паваж...само кръстът и бъбреците ми пострадаха. 

- gigabate
- Активен
Поне няма да имаш камъни....