human1970 написа:Честита нова година на всички съфорумници! Дано новата година, ако не по-добра да не е по-лоша от старата.
Дойде времето на големите сметки и реших и аз да се включа по темата.От край време сме плащали големи сметки за ток. Днес реших да направя едно изчисление колко ще ми е следващата сметка за ток и ме заболя главата - 283лв. за периода 02.12.12 - 02.01.13г. Четиричленно семейство в двустаен панел, готвене на ток, отопление - само в хола /който се ползва за детска/ - маслен радиатор и духалка 2киловата - когато жената пуши или шета из кухнята. Другите консуматори са 2 телевизора, 2 компютъра, бойлер, хладилник, пералня. Не мога да разбера защо хем стоим на студено, хем трябва близо половината ми заплата да отиде за ток и вода...
Маслени радиатори, духалки и други подобни са ми много противни... никаква топлина, но пък гълтат огромни количества ток. Миналата година по това време, януари-февруари, поради студа тук(през нощите беше под -20 градуса) в банята започнахме да пускаме една духалка да работи през нощта, защото се страхувахме тръбите да не замръзнат. Е, тая въшка колко ток навъртя не е истина....
За отопление на ток най-добрия вариант си е хубавия и скъп климатик и добра изолация- казвам го от опит(General- няма -25, няма 40 градуса- в стаята винаги е една температура и харчи по-малко от една кирлива духалка- 30-40 лв. на месец в най-студеното време) Е, единствения минус е високата първоначална инвестиция, но определено си заслужава.
А и в Бургас климата е мек и приятен, елате тук да видите студ....