Колега Ноел, не че се заяждам, но тая Нубира колко точно се очаква да харчи, че 6.7 литра да са "супер"

. Не знам с кой двигател си, но 2.0 дизел на същата Нубира харчи около 7.0,a 1.6 бензин около 8, а това да свалиш 20% от разхода е въпрос на стил на каране и градското в София няма нищо общо с градското в Сопот - бъди сигурен. За да се доближиш малко запали колата, остави я половин час да работи на место, отиди за където си тръгнал и я остави и там половин час да работи на место.
Но да се върнем на въпроса с икономиите. Аз си закупих първия дизел през живота и откривам колко може да е икономичен един дизел спрямо бензинов двигател. За момента имам разход 6.1 л/100 км при градско каране, около 5.5 при бързо извънградско и 4.9 при дълго сравнително икономично извънградско (2200 км е пробега със 108 литра - да не кажеш, че нещо съм сбъркал). Някой от Фолксваген си е направил труда да види колко икономичен може да е този Пасат с този двигател - 2.0 bluemotion и е докарал разход 3.14 л/100 км.
http://en.wikipedia.org/wiki/BlueMotion" onclick="window.open(this.href);return false;
Всичко това си правя труда да напиша за да ти покажа, че една и съща кола с един и същи двигател може да харчи между 3.14 и 6.10. Това означава, че без да се добавят никакви магии по колата разхода може да спадне на половина.
От днес започвам да карам с виртуален генератор на магии и спестените 5-6 лева на 100 км почвам да троша по ресторантите - нали така се прави
П.С. Може ли да спрете с обяснения от сорта - колко икономична е колата с този генератор, спестява 20-30-50 -100% и си харча парите по ресторанти. Хайде ако обичате след толкова страници безсмислени изказвания някакви реални факти да се предоставят - стендове и точни измервания, както се бяхме разбрали с другия магьосник в тази тема г-н Панайотов и той обеща да покаже истински факти, не само литературни излеяния. Сега ще си сложа една магия в запалката и ще ви утрепя генераторчето, като ми падне разхода на 2 литра - или спрете да пишете "глухи" факти или ходете в раздел смешки и вицове, има такъв във форума.