Никога не съм имал проблеми с роуминга на служебния телефон на Глобул в Европа, Азия, Севрна и Южна Америка. Проблемът ми беше с МТел-ският за да си активирам роуминга на личният телефон - искаха ми сума глупости като номер на последната ми фактура (който си нямах на идея какъв е, къде да го намеря и защо по дяволите трябва да си губя времето и нервите да го търся за такава услуга - пощата ми по абонамент е на място, което не обитавам отдавна), после искаха присъствие на титуляра на номера (баща ми - на негово име е картата като бивш военен служител) , което също ме разби, че ставаше процедурата сложна, тъй като той също живее в различен град и накрая не искаха по никакъв начин просто да ми активират роуминга въпреки дългото ми членство, с упорството на банков агент от чиято банка се опитваш да теглиш шестцифрен заем.
След като намерих време да им спазя бюрокрацията на това сложно начинание нямам проблем и с М-Тел в горепосочените континенти. След 2 седмици ще пробвам операторите как са на о. Мавриций в Индийският океан

)