Разни интересни неща

Забавни снимки, интересни разкази, вицове, трикове и всичко свързано с доброто настроение.
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

Re: Разни интересни неща

#181 Непрочетено мнение от Izparitel » 02 мар 2011 16:31

Изображение

Потребителски аватар
The Stig
Модератор
Модератор
Регистриран: 20 мар 2010 19:43
МПС: Audi A3 8P / Lanos
От: Плевен/Белене
Име: Стефан Арабаджиев

#182 Непрочетено мнение от The Stig » 26 апр 2011 11:48

http://gobarbra.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение

Потребителски аватар
Ilyan
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 07 ное 2007 10:07
МПС: ex. Leganza
От: София

#183 Непрочетено мнение от Ilyan » 15 юни 2011 12:32

тема в "Продава":

K1: - Sell- ски екип

K2: - а Grad-ски екип имаш ли?
...

К1: - не забравяйте че еърбега е предвиден да ви спаси задника ..

К2: - Аз мислех че е за лицето и главата Или твоя еърбег е на седалката, или ти караш с гъза си

К1: - бтв, Голф с 200км/ч си е голямо приключение. Моля ви колеги не правете това сами в къщи

К2: - Ако колегата кара с 200 вкъщи не ми се мисли с колко кара когато излезе на улицата

Вечна тема - разход:

К1: - Пасат ТДИ 110 с чип.

6/100 - 130км/ч пълен багажник с четири човека

7/100 - градско зимно, литър надоло лятото

К2: - Четири човека в багажника... представям си колко са на задната седалка

K1: - Здравейте вчера както си карах ми изгаснаха неоните,проверих всички връзки проблем няма.Какво може да е едва ли са изгоряли и четерите едновременно.Зелени са ако има значение.

K2: - Провери си протоплазмения катализатор

K1: - Колега каде се намира този протоплазмения катализатор???Как изглежда???Мисля си дали неможе да е бушон

K2: - Мисля, че е точно зад атомния ускорител ама не съм много сигурен.. Ако е бушон лесно ще се разбере

K3: - Може да е от ксенона на плафона на задната седалка, често го прави
Изображение

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор

Re: Разни интересни неща :)

#184 Непрочетено мнение от Izparitel » 17 юни 2011 02:47

24chasa.bg написа:Швейцарци поискаха да бъде свикан референдум за или против вкарване в затвора на шофьори, каращи с превишена скорост, предаде АП.
Идеята е на организацията “Защита от бясно каращите”. В нея членуват хора, пострадали при автомобилни произшествия. Тя предала на властите списък с над 100 000 подписа. Толкова е минимумът, необходим за провеждане на референдум в страната.
Организацията настоява шофьорите, заловени да управляват превозни средства с превишена скорост, да бъдат наказвани със затвор от 1 до 4 години.
“Жертвите на бясно каращите водачи и техните близки са подложени на доживотно страдание, болка и мъка. От друга страна, нарушителите се отървават с кратки условни присъди. С други думи, почти с нищо”, се казва в специално изявление на групата.
Швейцария има най-дълголетната от всички страни в света форма на пряка демокрация. Нейните граждани могат да гласуват на всякакви референдуми, засягащи важни регионални или държавни въпроси. Годишно там могат да се провеждат до 4 допитвания.
Така например в Швейцария дори е имало референдум колко на брой да бъдат краставичките в бурканите. Преди няколко месеца жителите на страната гласуваха дали запасните военни да продължат да си носят оръжието, останало им от времето на службата в армията.

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Регистриран: 04 авг 2007 20:43
МПС: А6 quattro
Име: Оги

Re: Разни интересни неща :)

#185 Непрочетено мнение от ogi » 19 юни 2011 14:56

Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор

#186 Непрочетено мнение от Izparitel » 08 авг 2011 16:36

dnevnik.bg написа:Предаването на BBC за автомобили "Топ Гиър" беше уличено в клевета от "Нисан", след като в последното си издание през юли представи електрическия модел на компанията Leaf, съобщи вестник "Гардиън".
В епизода от 31 юли водещите Джереми Кларксън и Джеймс Мей изпробват Nissan Leaf в 100-километрово пътуване до Клийторпс в графството Линкълншир. Когато стигат до град Линкълн, приблизително по средата на пътя, батерията на колата внезапно пада и се налага да се придвижват с бутане. Заключението на водещите е, че "електромобилите не са бъдещето".
В Nissan Leaf обаче има устройство, което запаметява информация за състоянието на батерията. Данните от него са показали, че компанията е доставила автомобила напълно зареден, но авторите на шоуто са изтощили батерията преди тръгването си, така че да остане заредена само до 40% от капацитета си. Според "Нисан" не е възможно водещите да не са знаели за това, тъй като дисплеят на автомобила съобщава на водача за колко километра ще му стигне енергията. В шоуто обаче на зрителите не се съобщава, че батерията е била заредена под 50%, коментира случая вестник "Таймс". Според вестника, данните от компютъра на колата сочат също, че тя е обикаляла 15 километра по улиците на град Линкълн, докато батерията напълно се изтощи.
Това не е първият случай, в който "Топ Гиър" се опитва да убеди зрителите си, че електромобилите не стават за нищо. В момента срещу шоуто тече съдебно дело, заведено от производителя на електромобили "Тесла" заради твърдението, че техният модел Roadster изминава само 90 километра с едно зареждане, вместо 340, както твърди компанията. "Изпитанието" на автомобила в предаването е показало също, че батерията е паднала внезапно. Според "Тесла" обаче провалът е бил режисиран и твърденията са неверни.
Изпълнителният продуцент на "Топ Гиър" се аргументира, че предаването не е имало за цел да тества твърденията на производителите за пробега на електромобилите, нито е твърдяло, че те са неверни. Но в случая с модела на "Нисан" зрителят наистина остава с впечатлението, че колата внезапно изоставя пътниците си в град без зарядни станции за електромобили. На въпрос на "Таймс" един от водещите, Джереми Кларксън, признава, че е знаел за частично изтощената батерия преди тръгването. Според него обаче "Така се прави телевизия."
Повторният скандал с "Топ Гиър" предизвика остри критики срещу BBC, които продължават да продуцират и продават епизодите на предаването, въпреки че то очевидно нарушава железните редакционни правила на обществената медиа. Това, което отличава ВВС, е липсата на реклама и бизнес интереси, но и наличието на строги стандарти за точност и безпристрастност, изключващи умишленото подвеждане на зрителя, коментира "Гардиън".
Според вестника, предаването има целенасочена политика за проповядване на екстремна форма на либертарианство и индивидуализъм, подиграва се на усилията за опазване на околната среда и насърчава стил на шофиране, който застрашава спокойствието и живота на околните. То често създава впечатлението, че правилата за безопасност на пътя са просто досадни ограничения, които могат да бъдат нарушавани с лека ръка, пише още "Гардиън". "Топ Гиър" има ключова роля за насаждането на толерантност към агресивното шофиране и дори възхищение към него, допълва вестникът.
Предаването, което се излъчва и в България по bTV, се радва на голям зрителски интерес финансов успех и една от най-добре продаваните продукции на BBC. Критиците на "Топ Гиър" предполагат, че това е факторът, който кара ръководството на медиата да си затваря очите пред нарушенията на редакционните правила от страна на авторите му.

Потребителски аватар
Chevrolet_Cavalier
Редовен
Редовен
Регистриран: 22 мар 2009 06:02
МПС: Chevrolet Cavalier
От: Montreal

#187 Непрочетено мнение от Chevrolet_Cavalier » 13 авг 2011 05:30

Миналата седмица ходихме да гледаме Петър Стойчев на езерото Магог и там видях ето този хубавец:

Изображение

Изображение

Proximus
Напреднал
Напреднал
Регистриран: 02 окт 2009 10:32
МПС: Aveo 5
От: Varna
Име: Proximus

#188 Непрочетено мнение от Proximus » 07 окт 2011 17:10

Здравейте колеги, давам два бързи линка с информация за един quadrocopter, който видях да лети вчера над магистралата пред Бизнес парк Варна. Аз го наблюдавах през прозореца, но един колега е бил долу и е снимал ,като след това се разписал в един форум по роботика :

http://www.robotics-bg.com/forum/viewto ... highlight=

и конкретно линк към създателите му, чиято идея е въпросният дрон да може да лети със професионална камера, замествайки разните кранове и др. приспособления.

http://www.ufo-camera.com/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

и малко он-борд видео :

edit:ogi

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР

#189 Непрочетено мнение от ogi » 07 окт 2011 19:51

Ехаа, бузлуджа на HD (в youtube може да се види на 1080p) :) Интересно изглежда отгоре, даже се виждат някакви радиорелейни антени на петолъчката.

Що се отнася до устройството ми е интересно - защо са използвани такива малки перки, вместо по-безшумни и нискооборотни? Предположението ми е, че са ползвани моторчета от самолетни модели, тъй като хеликоптерните са с противобаланс, който в случая не е необходим.
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 15 ное 2008 19:17
МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
От: Варна

#190 Непрочетено мнение от slowtraveler » 07 окт 2011 19:57

В сайта им са го описали: при големите ротори се получавали вибрации.
Докато с малките пластмасови витла нямало такива (най-вероятно нискочестотни) вибрации, и от там - много спокойна картина...
До момента разхода на: ***** Нисан Кашкай 2.0 / 4х4 : Изображение
ex Jeep Grand Cherokee 3.0crd/250к.с./2014:Изображение

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор

#191 Непрочетено мнение от Izparitel » 12 окт 2011 22:00

Потребителски аватар
Ilyan
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 07 ное 2007 10:07
МПС: ex. Leganza

#192 Непрочетено мнение от Ilyan » 18 яну 2012 11:01

25-годишна девойка, която твърди, че е интелигентна, изискана и изключително красивa … пуска в елитен сайт за запознанства следния въпрос:
Къде бъркам? Търся да се омъжа за човек, който печели най-малко половин милион на година. Знам как звучи това, но имайте предвид, че да печелиш милион на година означава да си средна класа в Ню Йорк. Така че изобщо не мисля, че се целя прекалено високо.

Познавам една жена от групата ми по йога, която е женена за банкер в инвестиционна банка и живее в Трибека /друг скъп квартал/, а тя дори не е толкова хубава, колкото мене, нито е особено умна. Какво прави тя и какво да направя аз, за да стигна нейното ниво? Ще ми дадете ли някакви съвети? Моля, задръжте си обидите – аз честно и почтено питам.

Повечето жени мислят по същия начин, но го крият, а аз поне си казвам кое как е. Нямаше да търся такъв тип мъже, ако не смятах, че съм повече от достойна за тях – като външен вид, култура, любов и умения в домакинството.

Следва отговорът стил Freakonomics на брокер от Ню Йорк, който отговарял на условията й:
Прочетох поста ти с голям интерес и сериозно се замислих над твоята дилема. Не ти губя времето, защото се класирам според твоите критерии: печеля над 500 хиляди годишно. Но така, както ги виждам нещата, ти ми предлагаш, чисто и просто, една много скапана сделка.

Ето защо: ако махнем всичките глупости, дето си ги наговорила, това, което предлагаш, е проста размяна – ти предлагаш своите прелести срещу моите пари. Просто и ясно. Обаче има още едно съществено нещо – твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми – не. Всъщност даже, много е вероятно аз да печеля все повече през следващите години, но е абсолютно сигурно, че ти по-хубава няма да станеш.

Така че, икономически погледнато, ти си амортизиращ се актив, докато аз съм актив с увеличаваща се стойност. И не само че ще се амортизираш, ами амортизацията ти ще се покачва всяка година. Ти си на 25 и вероятно ще останеш доста секси в следващите 5 години, но все по-малко секси всяка следваща година. После красотата ти ще започне да избледнява и на 35 вероятно няма да ставаш за нищо

Така че, ако си говорим по брокерски, не е изгодно да те купя за дълго /което ти всъщност предлагаш/, а по-скоро да те ползвам за кратко и да те продам бързо. Ако смяташ, че говоря грубо, ще ти кажа следното – ако моите пари изчезнат, същото ще направиш и ти, така че и аз трябва да имам някакъв вариант, когато красотата ти се изпари. Просто е: както ти поставяш условията – има смисъл да си ми само любовница, а не и жена.

Отделно от това, в началото на моята кариера научих много за ефективността на пазара. Затова се чудя защо момиче като теб – интелигентна, стилна и изключително красива – не е успяла да си намери-чичко паричко досега? Трудно ми е да повярвам, че, ако си толкова готина, колкото казваш, мъжът с 500-те хиляди на година все още не те е намерил, пък ако ще и само за да те пробва?! Надявам се, че съм ти помогнал. А, ако размислиш и започнеш да се даваш на лизинг – обади се.
Изображение

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР

#193 Непрочетено мнение от ogi » 19 яну 2012 18:47

Изображение
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР

#194 Непрочетено мнение от ogi » 21 яну 2012 13:02

Изображение
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор

#195 Непрочетено мнение от Izparitel » 26 яну 2012 22:12

Значи това все пак е възможно в БГ!
автор: Любомир Илиев
Изображение
в. Труд написа:Шофьор успя да осъди в Разград агенция "Пътна инфраструктура", защото потрошил колата си на заледен участък. Русенецът Кирил Николов спечели в Районния съд делото за нанесените по джипа му материални щети.
Инцидентът, заради който мъжът потърси справедливост от Темида, станал около 9 часа на 24 януари м. г. на пътя Разград-Шумен, до разклона за язовир "Бели Лом". Заради тежката обстановка Николов карал своя джип "Ланд Ровър Фрилендър" с 40 км/ч. Въпреки ниската скорост автомобилът поднесъл на заледен участък и се обърнал на таван в канавката край шосето. Русенецът не пострадал, но колата била сериозно повредена.
Николов претендираше за обезщетение от 2450 лв., колкото струвал според него ремонта на джипа. Автотехническа експертиза доказа, че с частите и заплащането труда на наетия монтьор потърпевшият се е охарчил почти толкова - 2246,60 лв.
Пред съда повиканите катаджии свидетелстваха, че действително пътят е бил опасен, защото полицейският автомобил поднесъл и за малко не се оказал в канавката. В хода на процеса бе установено, че машините на "Пътното" тогава са изчистили снега, но не и образувалия се по асфалта тънък слой лед.
Освен разходите по ремонта, Районният съд постанови още агенцията да заплати разноските по делото в размер 700 лв. Решението е потвърдено и от Окръжния съд в града.

Отговори

Върни се в “Забава”