Тука си е така, освен всичко не се спомена ангренажният ремък, който обикновено се къса като му е дошло времето, но най-често или при палене на скорост или при преминаваме от 5 та на 3 та без да се форсира леко двигателя. Та и за това е полезно подготвяне на двигателя , за новите обороти, винаги е по-безопасно , освен че и по-комфортно за возещите се (не придърпва колата и не се усеща рязкото спиране)
А примерно едно лека повдигане на ръчната е достатъчно да прегреят задните накладки и да кипне течността и да хлътне педала. Т.е. не е нужно колата да е аварирала, достатъчно е да не си видиш лампата
Аз имах друг случай, пък, като си сложих на Реното нови накладки, в сервиза ми ги стегнаха та ръчната до 3 ти зъб можеше да се дигне само и на 25 ти я километър, ми хлътна педала, задните бяха заминали. Смениха ми ги с нови в сервиза, след доста спорове. Поне бях сигурен, че не е от мен проблема, че ги предупредих още в сервиза поне на 4 ти зъб да е и си проверявах ръчната постоянно, и пак прегряха.
Та при дълги спускания, ако целта е колата да не се ускорява, по-добре на скорост от колкото постоянно на педала на спирачката, много по-безопасно, е ако изгори малко повече газ, ще изхаби по-малко феродо и дискове така, че пак същото.
Ланоса го пробвах и на изгасен двигател, но пой пък няма скоростомер тогава, нали не е с жило, та ми е едно тъпо и сега не гася вече.