Защо реши така?slowtraveler написа:Ауди?
Какво е това?
Re: Какво е това?
Към г-н Узунов има въпроси, след оповестяване на другите снимки (малко по-общ план)dsuzunov написа:Виждам елементи на хидропневматично окачване (Ситроен) ?

- slowtraveler
- Глобален модератор
- Регистриран: 15 ное 2008 19:17
- МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
- От: Варна
Просто това, за което Узунов говори, че е хидропневматично окачване, на мен ми заприлича на активно управляем амортисьор (кабелче влиза в него).
Материала ми прилича на алуминий (и характерно окачване)....
Та това ме насочи към Ауди... Но пък няма пружина....
Та това ме насочи към Ауди... Но пък няма пружина....

Абе, всъщност колегата slowtraveler позна! Моите съмнения бяха заради ABS-модула, който е много специфичен за Ауди, не виждам нещо друго толкова фамилиарно от тези "черва" на колата...slowtraveler написа:Просто това, за което Узунов говори, че е хидропневматично окачване, на мен ми заприлича на активно управляем амортисьор (кабелче влиза в него).
Та това ме насочи към Ауди...
За последните може да има подобаващи коментари само от dsuzunov. Според мен е бил жесток и късметлийски удар, предвид здравината на колата и отрязването...
- slowtraveler
- Глобален модератор
Бррр. Една от старите ми коли бе с такъв номер - 1166.....
Точно щях да пиша, че самата здравина и изпипаност на окачването ме насочва към автомобил висок клас, а то W12
Иначе за АБС модула - не ми направи впечатление, защото и на Опел е там - в главината...
Точно щях да пиша, че самата здравина и изпипаност на окачването ме насочва към автомобил висок клас, а то W12

Иначе за АБС модула - не ми направи впечатление, защото и на Опел е там - в главината...
Детайли относно този удар, по по-професионални възгледи, на база грубите снимки.dsuzunov написа:Та какви бяха въпросите към мен?
- dsuzunov
- VIP потребител
- Регистриран: 25 яну 2008 17:52
- МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
- От: Пловдив
- Име: Димитър
Удар в бордюр или нещо подобно с височина, не по-голяма от20-25 см.
Вероятно страничен, перпендикулярен на оста на колата.
Предното стъкло е взломено, но от този ъгъл на снимане не мога да преценя в каква посока е въздействието в/у него.
Ако е ударено отвътре, вероятно от пътник на дясната седалка.
Предположение:
Загуба на управление, странично хлъзгане, удар в бордюр или подобно препятствие.
В момента на контакта с препятствието, колата се е въртяла странично.
Нямам идея за счупването на стъклото на предна лява врата. Вариантите са няколко:
Водача, за да излезе, друг, за да изкара водача...
Вероятно страничен, перпендикулярен на оста на колата.
Предното стъкло е взломено, но от този ъгъл на снимане не мога да преценя в каква посока е въздействието в/у него.
Ако е ударено отвътре, вероятно от пътник на дясната седалка.
Предположение:
Загуба на управление, странично хлъзгане, удар в бордюр или подобно препятствие.
В момента на контакта с препятствието, колата се е въртяла странично.
Нямам идея за счупването на стъклото на предна лява врата. Вариантите са няколко:
Водача, за да излезе, друг, за да изкара водача...
Това, което мога да допълня към снимките е, че предното стъкло е счупено от въздушната възглавница на предно дясно място (имало е возещ се явно), както и че колата изглежда като срязана под ъгъл в преден ляв калник, както е видно на втората снимка. Предното дясно колело сочи напред. Ако колата се гледа от дясната страна, отзад и от вътре - изглежда незасегната, а удара явно е бил силен... Предната лява джанта, на която е подпряна колата, се вижда също като отрязана. На мен ми изглеждаше като частичен челен удар, съдейки по рязкото отрязване по диагонал по предния капак.
Каквото и да е, да не се случва никому!
Явно някой бърз и яростен и неподвластен се е возил на тази кола и тъй като гледам, ще продължава...
Каквото и да е, да не се случва никому!
Явно някой бърз и яростен и неподвластен се е возил на тази кола и тъй като гледам, ще продължава...
- slowtraveler
- Глобален модератор
Оги, удара според мен съвсем не е бил 'тежък'.....
Колата си е продължила напред, без да поеме никаква сериозна част от енергията при сблъсъка...
Просто е оставила част от чарколаците си... Практически нито една силова част от защитата на купето не е поела енергия, което според мен означава - слаб удар, но на кофти място...
Колата си е продължила напред, без да поеме никаква сериозна част от енергията при сблъсъка...
Просто е оставила част от чарколаците си... Практически нито една силова част от защитата на купето не е поела енергия, което според мен означава - слаб удар, но на кофти място...
- stinbg
- Активен
- Регистриран: 31 окт 2010 21:19
- МПС: 206 cc, Citroen DS5 H
- От: София
- Име: Stoyan
'Удар в бордюр или нещо подобно с височина, не по-голяма от 20-25 см."
И как бордюр висок 25 см мачка ламарини на височина 1 м.?
А стъклото на предна лява врата според мен е счупено от огледалото, което при "разминаването" с обекта на удара се е счупило в основата и се е ударило в стъклото.
И как бордюр висок 25 см мачка ламарини на височина 1 м.?
А стъклото на предна лява врата според мен е счупено от огледалото, което при "разминаването" с обекта на удара се е счупило в основата и се е ударило в стъклото.
Life's a journey, not a destination
- slowtraveler
- Глобален модератор
Огледалото е прибрано в щатно положение (завърта се като на БМВ нагоре при прибиране към купето)...
За разлика от Узунов смятам, че удара не е бил страничен, а фронтален към джантата (джантата не е огъната настрани, а компресионен силен удар я е смачкал - съдя за това по огънатата навън 'спица' без изкривяване на другата част )...
Навярно разкъсаното окачване е разказало играта на останалите чарколаци, или при загубата на управление се е ударил в нещо, или просто при разминаване с препятствие (или автомобил) се е ударил по допирателната в него...
Оги ако може да подпита какво е станало - ще е интересно да разберем кой е бил 'по-прав'
За разлика от Узунов смятам, че удара не е бил страничен, а фронтален към джантата (джантата не е огъната настрани, а компресионен силен удар я е смачкал - съдя за това по огънатата навън 'спица' без изкривяване на другата част )...
Навярно разкъсаното окачване е разказало играта на останалите чарколаци, или при загубата на управление се е ударил в нещо, или просто при разминаване с препятствие (или автомобил) се е ударил по допирателната в него...
Оги ако може да подпита какво е станало - ще е интересно да разберем кой е бил 'по-прав'

- dsuzunov
- VIP потребител
- Регистриран: 25 яну 2008 17:52
- МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
- От: Пловдив
- Име: Димитър
Някой се прави на подправка за всяко ястие.
Джантата е счупена от ниско препятствие, но го е преодоляла.
От там са другите поразии.
А и трудно се коментира по снимка.
На мен ми е още по-трудно, защото аз ги правя.
Джантата е счупена от ниско препятствие, но го е преодоляла.
От там са другите поразии.
А и трудно се коментира по снимка.
На мен ми е още по-трудно, защото аз ги правя.