За първи път съм доволен от сервизно обслужване! Препоръка на приятел бе да отида там. Закарах колата за ТО. Едно момче на име Мартин пое грижа да се занимава с колата ми и закупи частите. Вдигна на я на хидравлика и се започна щанга-проверка на окачването, предполагам всички я знаете

- разбити биалетки
- спирачните апарати от страната на шофьора - задно и предно колело задържат (!)
- сълзи рейката
Майстора остана очарован от състоянието под капака - хареса му колата като цяло! Всичко е сухо и добре звучи песента на мотора.
Няколко часа по-късно:
- масло (4л. 10W40) - 60лв
- маслен филтър - 6лв
- горивен филтър - 22лв
- ангр. ремък - 29лв
- ролки 68+34=102лв
- водна помпа - 54лв (оказа се, че е амортизирана)
- пистов ремък - 24лв
- биалетки - 2х34=68лв
- предни накладки - 2х25=50лв
- спирачен цилицндър - 34лв
- труд - 100лв
---------------------------------------
549лв
- акумулатор - 2 дни преди плануваното ТО се предаде и си купих "Гигагават" 60Ач за 142лв. С това си смених половината предница общо и сумата стана 691лв
Колата в момента е на пушка!
Отдавна не бях карал без музика, но след сервиза и смяната на биалетките няма никакво хлопане и тропане. Предният спирачен цицлиндър ми го раздвижиха и не го смениха. Просто ми доставяше удоволствие да карам по обилните с дупки улици, без да чувам странични звуци. След като смених акумулатора колата върти като никога досега, но и без това си е палила от четвърт оборот. Бензиновият режим, след смяната на горивния филтър се промени към добро.
Сега малко предистория: преди време по време на път ми изби масленият датчик (изхвърляше маслото през него) и понеже най-близо ми бе Деу-Варна - там отидох. Там ми го смениха и спец-а ми обясни че един лагер ми е бил зле на задното колело и действително чух, че стърже като завърти колелото. След това отидох в Сф в сервиза на на Деу на Тотлебен 38 и исках да ми сменят лагера - "няма проблеми казаха" и го направиха, също ми смениха опорите на предните амортисьори, заради почукване в предницата - и двете манипулации напълно излишни - оказа се че задният лагер е всъщност спирачен цилиндър, а почукването - биалетки

Та така...оказа се че спирачен цилицндър на задното ми колело е бил тотално блокирал и съм спирал на 3 колела досега, което не ми е правило впечатление заради ABS. Явно са ми регулирали и ръчната спирачка, защото вече хваща на 3-ти зъб, както си трябва, за разлика от преди. Понеже имах и преден спирачен апарат, който също не отпускаше - феродото бе почти изчерпано- смяна на двете предни. След ремонта се качих в колата и за първи път се возех без музика с кеф, защото ми доставяше удоволствие как пее двигателя и няма никакви шумове и тракане!
...та така - майстора в Маргел ми хареса колата, а аз работата му.
Значи можело, макар и рядко срещано явление!