СНИМКИ ОТ КАТАСТРОФИ
- dsuzunov
- VIP потребител
- Регистриран: 25 яну 2008 17:52
- МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
- От: Пловдив
- Име: Димитър
Re: СНИМКИ ОТ КАТАСТРОФИ
Току що се връщам от катастрофа на магистрала Тракия.
За сетен път се убеждавам, че когато човек стигне 70 години, не трябва да сяда на волана.
Представете си следната ситуация:
Карате си по магистралата, в най-лявата лента, с около 160 км/ч.
И в един момент, срещу вас се появява автомобил, който всъщност, се движи в платното за насрещно движение.
И то поне от 5-6 километра, защото най-близката отбивка е на толкова.
Та водача, който беше объркал (за последно) платното за движение беше над 80 години.
В крайна сметка, резултатът от тази грешка е 3 трупа и двама в тежко състояние.
И за куриоз, на същото място, но в другото платно, още един автомобил се движеше срещу движението, по-точно оказа се срещу мен когато, се връщах от катастрофата.
Въпреки, че темата е за снимки от катастрофи, няма да качвам....не е етично.
За сетен път се убеждавам, че когато човек стигне 70 години, не трябва да сяда на волана.
Представете си следната ситуация:
Карате си по магистралата, в най-лявата лента, с около 160 км/ч.
И в един момент, срещу вас се появява автомобил, който всъщност, се движи в платното за насрещно движение.
И то поне от 5-6 километра, защото най-близката отбивка е на толкова.
Та водача, който беше объркал (за последно) платното за движение беше над 80 години.
В крайна сметка, резултатът от тази грешка е 3 трупа и двама в тежко състояние.
И за куриоз, на същото място, но в другото платно, още един автомобил се движеше срещу движението, по-точно оказа се срещу мен когато, се връщах от катастрофата.
Въпреки, че темата е за снимки от катастрофи, няма да качвам....не е етично.
- slowtraveler
- Глобален модератор
- Регистриран: 15 ное 2008 19:17
- МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
- От: Варна
Офтопик:
- dsuzunov
- VIP потребител
- Регистриран: 25 яну 2008 17:52
- МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
- От: Пловдив
- Име: Димитър
Нищо не може да оправдае шестте километра в насрещното на този оживен участък от автомагистрала Тракия.
Колкото и заблуден да е човек, само мисълта, че на автомагистрала няма насрещно движение (освен при ремонти) и факта, че постоянно се разминава с други автомобили трябваше да му "светне", къде се намира.
Дори не си е направил труда да премине в аварийната лента. Щпорил е смело в най-лявата лента, докато накрая не е срещнал препятствие.
Колкото и заблуден да е човек, само мисълта, че на автомагистрала няма насрещно движение (освен при ремонти) и факта, че постоянно се разминава с други автомобили трябваше да му "светне", къде се намира.
Дори не си е направил труда да премине в аварийната лента. Щпорил е смело в най-лявата лента, докато накрая не е срещнал препятствие.
- windward
- Редовен
- Регистриран: 16 фев 2011 22:47
- МПС: Шеви Круз 1.8 LT 141 к.с.
- Име: Митев
И на мен са ми умирали в ръцете....двама души. Но най-страшните времена бяха преди години, когато служебно се налагаше да посещавам често едно отделение по Съдебна Медицина в провинциална болница. Е там съм виждал ужасни неща. От момиче без драскотина по тялото си, но с тежка черепно-мозъчна травма при супер безобидна и тъпа катастрофа....до купчина телеса, от които едва след края на експертизата се разбира какъв пол е бил пострадалия.
Бях луд зад волана на младини, но от това време в моргата, елате да видите как карам.......
Трябва да се пазим. Живота е твърде кратък, за да го пропиляваме безотговорно !!!!!!!!
Бях луд зад волана на младини, но от това време в моргата, елате да видите как карам.......
Трябва да се пазим. Живота е твърде кратък, за да го пропиляваме безотговорно !!!!!!!!
http://yavorphoto.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
Явно не само валяците се движат с несъобразена скорост /снимката от предния пост/!
Тежка катастрофа в Абу Даби със 127 автомобила - поради внезапно появила се мъгла с видимостт около 50 метра, движещите се със 120 км/ч коли са се нанизали една в друга. Забележителното е, че разчистването е отнело не повече от час.
Впрочем през 2008 година там е имало катастрофа с 200 автомобила. Обаче колко ли време е отнело на полицията докато им напише актове за несъобразена с пътните условия скорост?
Вадете пожарогасителите! Удар с бус Газель.

Тежка катастрофа в Абу Даби със 127 автомобила - поради внезапно появила се мъгла с видимостт около 50 метра, движещите се със 120 км/ч коли са се нанизали една в друга. Забележителното е, че разчистването е отнело не повече от час.

Вадете пожарогасителите! Удар с бус Газель.

- Izparitel
- Глобален модератор
Да си призная така и не разбрах какво точно се случва накрая.
- slowtraveler
- Глобален модератор
- Регистриран: 15 ное 2008 19:17
- МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
Настъпана дъска от ремаркето на предходния автомобил пробива предното стъкло на автомобила в който се снима...
- The Stig
- Модератор
- Регистриран: 20 мар 2010 19:43
- МПС: Audi A3 8P / Lanos
- От: Плевен/Белене
- Име: Стефан Арабаджиев
Така е. Пише, че на шофьорът му няма нищо. Не ми се мисли какво щеше да стане ако дъската се беше отклонила няколко сантиметра в ляво...
- Izparitel
- Глобален модератор
Един хубавец навлиза в магистрала в насрещното платно.
- stoilov
- Нов
- Регистриран: 06 окт 2009 19:39
- МПС: chevrolet epica
- От: софия / пловдив
- Име: йордан стоилов
- Контакти:
Ами добре де, как да няма катастрофи. Преди 1 ч. карах отсечката Пловдив - София.
1. На включване в магистралата посока Пловдив - София една Гранд Витара правеше обратен на завоя буквално 20 метра преди включването в магистралата. Не стига че създаде абсурдна опасност да обръща и блокира пътя, където колите се движат с 80+, ами и тръгна да кара 3-4 км в насрещносто. Аз премигнах с фаровете, направих някакви знаци с ръцете.. ама какво друго да сторя, продължих си.
2. Малко преди тунела 5-6 мотористи се движеха в група заемайки двете платна на магистралата. Видяха ме, че се приближавам в лява лента и ми отстъпиха място да мина. Непосредствено преди да ги задмина се залепиха на маркировката в средата, някаква странна игра от тяхна страна може би.
3. След тунела един пасат си играеше на състезател - Изпреварване на завой от дясно, в аварийната лента, при положение, че лявата бе свободна. Така си продължи докато го изгубя от поглед.
На всяка крачка ненормалници...
1. На включване в магистралата посока Пловдив - София една Гранд Витара правеше обратен на завоя буквално 20 метра преди включването в магистралата. Не стига че създаде абсурдна опасност да обръща и блокира пътя, където колите се движат с 80+, ами и тръгна да кара 3-4 км в насрещносто. Аз премигнах с фаровете, направих някакви знаци с ръцете.. ама какво друго да сторя, продължих си.
2. Малко преди тунела 5-6 мотористи се движеха в група заемайки двете платна на магистралата. Видяха ме, че се приближавам в лява лента и ми отстъпиха място да мина. Непосредствено преди да ги задмина се залепиха на маркировката в средата, някаква странна игра от тяхна страна може би.
3. След тунела един пасат си играеше на състезател - Изпреварване на завой от дясно, в аварийната лента, при положение, че лявата бе свободна. Така си продължи докато го изгубя от поглед.
На всяка крачка ненормалници...
2.0 / 150 hp / diesel / mt

http://www.cham1.biz - трислойна дървена дограма със стъклопакет, входни и интериорни врати от фурнир и масив

http://www.cham1.biz - трислойна дървена дограма със стъклопакет, входни и интериорни врати от фурнир и масив
- The Stig
- Модератор
- Регистриран: 20 мар 2010 19:43
- МПС: Audi A3 8P / Lanos
- От: Плевен/Белене
- Име: Стефан Арабаджиев
Предупреждавам, изображението не е приятно...това са последиците от шофиране в нетрезво състояние и как невинни хора понасят последствията цял живот.
Офтопик:
- Izparitel
- Глобален модератор
Рядко срещан случай - катастрофа между автомобил и самолет