Зависи за какво го ползваш лаптопа... ако не ти трябва мощ си го ползвай, а иначе в БГ цените на нови са доста добри, преди година-две имаше разлика между щатите и тук от 2 пъти, сега е 10-20% само.
ПС ...и Дел и нищо друго

И да беше ги сменил пак нямаше да си решиш проблена.Преди година и повече на колегата батерията сдаде багажа. Намерихме елементи сложихмеги и изненада няма никаква разлика. Взехме да ровим и установихме че в батерията има едно умно контролрче което се занимава със циклите заряд разряд. Просто ги брои и взависимост от оставащия брой зададени цикли определя "количеството" ток за зареждане и най-интересното е че вмъква и фактора време. Примерноslowtraveler написа:Преди два дни батерията геройски умря - лаптопа почна да реве, че батерията е безвъзвратно повредена и отказа да я зарежда...
До тук добре - разглобих батерията, и тъкмо днес смятах да взема 6 бр литиеви батерии и да сглобя нещо, и виждам, че чистачката в офиса ми е изхвърлила 'ключалката' на батерията (пластмасовия щифт, който заключва батерията към лаптопа).....
Точно обратното наблюдение имам за Леново - пълна пръчка, може би малко по-добре от Тошиба. Разбира се, сигурно има голямо значение класа на машината...slowtraveler написа:Съгласен съм, че е консуматив, НО.....
Леновото бе доста скъп модел навремето (май бе около 2400лв).
...