Случката с простреляния таксиметров шофьор

За втората "жена" - колата и всичко свързано с нея.
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
авео
Модератор
Модератор
Регистриран: 05 авг 2007 18:53
МПС: Шевролет Авео 1.4 16V
От: Пловдив

Случката с простреляния таксиметров шофьор

#1 Непрочетено мнение от авео » 13 яну 2011 10:57

Информацията за инцидента,беше поднесена некоректно. Започна се с това,колко е лош таксиджията,колко акта е имал/лъжа/ и как уж е нападнал добрия доктор,който по една случайност,работи в болницата на МВР.Дори министъра каза: .......... човека се е защитил. Жертвата стана виновна,а стрелеца герой. Изобщо не се коментира факта,че има изкарано оръжие и стреляно с него. Не се и съмнявам,как е придобит този пистолет. На следващия ден,таксиджията вече стана и криминално проявен. Добре,че не умря,че щеше да бъде обвинен и в това. Най-голямата пародия е,че веднага милиционерите се активираха, и още на следващия ден почнаха да пишат актове за неправилно паркиране, но само на такситата. Точно същата вечер в Пловдив,колега беше нападнат от клиент и наръган с нож със цел грабеж.Това не беше отразено никъде,а и защо ли. Сега всички медийни сили са насочени да оневинят великият доктор,спасил стотици милиционерски живота.

Съобщение от модератор:
разделена от друга тема...
/slowtraveler
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 15 ное 2008 19:17
МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
От: Варна

Re: Случката с простреляния таксиметров шофьор

#2 Непрочетено мнение от slowtraveler » 13 яну 2011 17:39

Ами ако са вярни фактите в интервюто със самия пострадал (от сайта на БТВ):
"Той ме бутна и аз вече посегнах. Аз го ударих пръв, на мене ми е тежка ръката и го ударих човека, това ми е грешката", признава Емил. .....
таксиметровият шофьор е огорчен, че хората се възмущават повече на актовете му за нарушения, отколкото на това, че е станал жертва на опит за убийство.
Като гледах видеото - доктора си е спрял, таксито спира зад него, таксиджията излиза и започва мелето...
Таксиджията си казва - 'ами аз не карах към 2 месеца, защото си знам, че нямам книжка'...
Та не виждам, къде е чак толкова преиначеното....
Някакъв нагъл ще скача на бой с неизвестна цел (ами може да е искал да убие доктора и да изнасили жена му..) - браво на доктора!
Това негово действие инициира по-строгите мерки, и разговори за промяна на закона така, че да могат да се вземат книжките принудително на хора с много актове (такива като този таксиджия) ....
И искрено се надявам в скоро време да се въведе система за онлайн проверка на документи : книжки, нарушения, винетки, ГО...
За да се пресече пътя на такива тарикат :punch:
А таксиджията - нека си реве. В случая сам си е виновен:
- няма право да шофира, а го прави
- за да се стигне до свадата - явно някой някого е засякъл. Дали не е бил таксиджията, който по негови думи 'спирал където му каже пасажера, и затова му пишели актовете'?
- сам е излязъл от колата с намерение да набие доктора
- ударил е пръв доктора...

Ами така му се пада. Да се радва, че се е оттървал жив....

П.С. Да не смесваме нападенията срещу таксиметровите шофьор с конкретния случай, защото причините и подбудите са съвсем различни...
До момента разхода на: ***** Нисан Кашкай 2.0 / 4х4 : Изображение
ex Jeep Grand Cherokee 3.0crd/250к.с./2014:Изображение

Потребителски аватар
The Stig
Модератор
Модератор
Регистриран: 20 мар 2010 19:43
МПС: Audi A3 8P / Lanos
От: Плевен/Белене
Име: Стефан Арабаджиев

#3 Непрочетено мнение от The Stig » 13 яну 2011 18:02

Е, зъболекарът можеше да даде първо предупредитетел изтрел във въздуха... Иначе в подобна ситуация едва ли някой знае как ще реагира и какво ще направи. За мен и двамата имат вина, кой по-голяма, кой прав, кой крив... съдът ще реши. :dknow:
Изображение

Потребителски аватар
djokki
Активен
Активен
Регистриран: 07 юли 2009 17:50
МПС: Kalos C20XE, Lanos 2.0i и др
От: България,Стара Загора
Име: djokki

#4 Непрочетено мнение от djokki » 13 яну 2011 19:43

Тази тема е доста спорна и по-добре да не я дискутираме! :^)

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 15 ное 2008 19:17
МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
От: Варна

#5 Непрочетено мнение от slowtraveler » 13 яну 2011 20:39

Извинявам се ако съм засегнал колегите таксиджии - никога не поставям хората от една група под общ знаменател....
Коментирам единствено и само конкретния случай и реакциите около него...
До момента разхода на: ***** Нисан Кашкай 2.0 / 4х4 : Изображение
ex Jeep Grand Cherokee 3.0crd/250к.с./2014:Изображение

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Регистриран: 04 авг 2007 20:43
МПС: А6 quattro
От: София
Име: Оги

#6 Непрочетено мнение от ogi » 13 яну 2011 21:01

Във всяко стадо си има мърша. Возил съм се с мнооого разбрани и приятни таксиметрови шофьори, както и такива, дето ти идва да слезеш в движение, или да го псуваш наум, чакайки т.2 от маршрута; по улиците съм срещал много колегиални бакшиши и аз пускам и правя реверанси на такива (много уважавам мигачите и културното изчакване например), но съм срещал нагли, безскрупулни такива... Не може да се мери с един аршин, наистина колегите да не се обиждат, това не е дискриминация, а просто обсъждана новина.
Аз самия също съм малко агресивен и нервен и кой знае къде ще си намеря майстора, изпълнения съм имал, но все е било когато някой посегне на неприкосновеното ми право на ред и реши да бъде тарикат над всички :punch: ... За съжаление такива са нещата в пропадналата ни нация, бит и съзнание и така ще бъдат още дълго време...

ПС До скоро возех метална тръба с мен, но я махнах, защото ме хвана страх от мене си... Ако някой кара в насрещното в задрсъстването, където всички чакаме и реши да се тика пред мен - да се пази, слизам и се бия.Точка.
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Потребителски аватар
авео
Модератор
Модератор
Регистриран: 05 авг 2007 18:53
МПС: Шевролет Авео 1.4 16V
От: Пловдив

#7 Непрочетено мнение от авео » 14 яну 2011 01:34

Темата се изчерпа. Махайте я.
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън

Отговори

Върни се в “Общ форум за автомобилният свят”