Преди няколко месеца писах,че боята на новата ми кола е очукана от опесъчаващите машини и от изхвърлените от моя и другите автомобили дребни камъчета.Със съжаление и немалко яд констатирам,че пораженията бавно,но упорито се увеличават и то с "откриването на зимният опесъчителен сезон".Сигурен съм,че съществуват и други методи за справяне със снега и поледиците-редовно почистване със снегорини,третиране със специални смески и т.н.Преди няколко седмици по новините даваха репортаж за град(Пазарджик мисля!),в който кмета е забранил опесъчаването и е наредил използването на екологична смес.Значи може!!!
Жителите на малките градчета и села пък със сигурност знаят и един друг начин-изхвърлянето на улицата на пепелта от печки,котлета и други всевъзможни отоплителни уреди на твърдо гориво.Ефекта е поразителен,но за сметка на това е доста рисковано за шофьорите,тъй като не се знае какво точно е горяло и какво е останало-тел,пирони,ламарини,стъкла.Умирам си от кеф зимно време на път да сменям спукана гума със забит в нея ръждив пирон!