Непрочетено мнение
от emil nikov » 12 дек 2010 23:19
Oтскоро съм във форума и четях техническите неща.Току-що попаднах на сагата и не мога да се въздържа - от една страна да ви изкажа поздравления за търпението и за стоицизма,които сте проявили,от друга-да ви пожелая още толкова търпение,защото явно краят е още далече. И аз имам една подобна съседка отдолу-"бижуто" леля Цвета,на около 84-85год.глуха,подозрителна към всичко и всички,иначе яка като двугърба камила.Възприела е принципа "докато съм жива,тук нищо няма да се пипа",макар и да става дума за подобрение по общи части,от което тя може само полза да има.Преди 3 години сменяхме тръби(над 30 годишни,време им беше),съседът отгоре веднага се включи,ама ела да видиш каква борба падна с"бижуто" .То си е цяла отделна сага! Понагоре споменавате,че сте поръчали К-стъкло.По тази тема аз пък имам цяла сага.През 2008 година решихме да остъклим северна тераса със сериозна дограма да се пазим от северните бургаски ветрове . Харесахме SCHUKO 70 мм,7-камерна,32 мм стъклопакет(ужким по-добра топлоизолация) със К-стъкло(ужким задържа топлината вътре). К-стъклото тогава беше още новост.От нофирмата ни дадоха да прочетем едни лъскави брошури ,преведени от немски,звучеше убедително.Комбинацията 32 мм стъклопакет и К-стъкло щеше да бъде малко по-скъпа от стандартното.Помислихме и поръчахме - "като ще е гарга,да е рошава " . Като сте от Варна,сте наясно с морски северен вятър. Монажниците бяха безупречни,признавам го.Интересното започна през октомври-ноември.Стъклата започнаха да се изпотяват,направо да се мокрят!,отвън - откъм улицата! знам,че звучи парадоксално,но е така -няма помен от конденз отвътре,т.е. откъм помещението,каквито са обикновените оплаквания,а обилно изпотяване на външното стъкло,откъм улицата . Естествено,ходих до фирмата да ги попитам защо според тях става така.Гледаха умно,не вярваха,след това им занесох снимки с дата и час-пак гледаха умно,след това идваха с някакво приборче да мерят да не би К-слоят да е поставен грешно.Решиха да свалят пакетите и да ги монтират обратно ,т.е.външният,мокрещ се слой да дойде откъм помещението.Мина някакво време и мокренето започна отново.Този път доведоха някакъв" намазан" ужким консултант,който се опита да говори високопарно и да иска да види с очите си.Казах му открито,че съм се занимавал професионално с влажност