Претърпях ПТП. Трябват ми съвети.

За втората "жена" - колата и всичко свързано с нея.
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
Darlin`
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 14 май 2008 12:17
МПС: BMW 530xd GT
От: Пловдив

Re: Претърпях ПТП. Трябват ми съвети.

#31 Непрочетено мнение от Darlin` » 04 дек 2010 00:14

Офтопик:
dsuzunov написа:
щях да създам работа на Узунов (който между другото преди дни видях в действие).
Ако беше се обадила, щеше и да ме чуеш в действие:
Звънях ти, но не вдигна.
Преди - Daewoo Lanos`98 1.4

Потребителски аватар
Ilyan
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 07 ное 2007 10:07
МПС: ex. Leganza
От: София

#32 Непрочетено мнение от Ilyan » 04 дек 2010 12:42

Изображение
Изображение
Изображение
От Алианц ми казват, че стъклото не се е пукнало от удъра и ми идваше да им пукна главите и да им кажа, че не е от моя удър :swear:
Изображение

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 15 ное 2008 19:17
МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
От: Варна

#33 Непрочетено мнение от slowtraveler » 04 дек 2010 12:55

Илияне, мори ги да опишат това, което са видели, а тълкуванията да ги оставят за по-нататък, защото са спорни...
Т.е. - са длъжни да опишат, че и предното стъкло ти е счупено, пък после да си го тълкуват както си искат, а ти можеш да го оспорваш, но има база за оспорване...
Докато ако не опишат, че е имало счупено предно стъкло, след това нещата стават доста безнадеждни...
Събирай снимков и писмен материал - след това всичко може да ти потрябва...
Когато ти дадат отговор, който не те устройва - пускаш им писмено възражение, придружено със съответните снимки и т.н.
До момента разхода на: ***** Нисан Кашкай 2.0 / 4х4 : Изображение
ex Jeep Grand Cherokee 3.0crd/250к.с./2014:Изображение

Потребителски аватар
Ilyan
Глобален модератор
Глобален модератор

#34 Непрочетено мнение от Ilyan » 04 дек 2010 13:05

В двустранния протокол и в листа, който те ми дадоха, съм го описал. Те не го споменаха при описа на първоначалния оглед.
Изображение

Потребителски аватар
Ilyan
Глобален модератор
Глобален модератор

#35 Непрочетено мнение от Ilyan » 30 дек 2010 16:55

Получих това от Алианц.
Изображение
Дойде една полицейска кола и ни обясниха, че след като няма пострадали и спор за вината да се оправяме със застрахователите. Не ни е необходим протокол от КАТ. Опитахме да се свържем с Алианц, но по това време (00:10мин) всички телефони даваха "свободно". На сутринта се свързахме и ни казаха да отидем за оглед. Колата отиде на собствен ход до офиса им за оглед и заявяване на щетата. Фаровете си светеха. Прочетох закона, там пише, че трябва да се уведомят компетентните органи, но не е споменато време за уведомление.
Смятам да подам жалба до "Комисията по финасов надзор" и "Комисията за защита на потребителите", тъй като считам отказът им за необоснован. И без това няма какво да губя, освен нерви.
Ще има ли някакъв смисъл, ако пиша мейл на Алианц за намеренията си, или направо да си действам?
Изображение

Потребителски аватар
The Stig
Модератор
Модератор
Регистриран: 20 мар 2010 19:43
МПС: Audi A3 8P / Lanos
От: Плевен/Белене
Име: Стефан Арабаджиев

#36 Непрочетено мнение от The Stig » 30 дек 2010 17:07

Направо, ако имаш контакт и възможност, разговаряй с някой който е нагоре в йерархията в Алианц... Ама и с тези празници, не е най-удобното време.
Наистина няма какво да губиш освен нерви и време, така че се бори до край за правата си. :)
Изображение

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 15 ное 2008 19:17
МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
От: Варна

#37 Непрочетено мнение от slowtraveler » 30 дек 2010 17:39

Според мен, опиши всичките тези факти, които написа тук: присъствието на автомобил на КАТ (в еди колко си часа), отказа на катаджиите да напишат протокол, щом автомобилите са в движение и няма спорове за вината.
Опита да се свържеш с представители на Алианц на телефони еди кои си в еди колко си часа.
Посещението на офис на Алианц с автомобила на собствен ход за оглед, и т.н.
И молба, да бъде преразгледано тяхното решение, за което си уведомен с писмо.......
'При отказ за преразглеждане, ще бъда принуден да търся правата си по съдебен път и да уведомя КФН...'
Комисията за защита на потребителите няма да ти свърши работа, защото автомобила е фирмен (ще те препратят да търсиш правата си по съдебен път)....

Пък ако много ти е писнало - писмото го пращаш директно до КФН с копие до Алианц...
Но е добре да направиш независим оглед на автомобила от сериозна фирма, с издаване на протокол, от където да се вижда, че автомобила няма проблем да се движи на собствен ход (ненарушавайки правилата), и в същото време има понесени дадените щети...
До момента разхода на: ***** Нисан Кашкай 2.0 / 4х4 : Изображение
ex Jeep Grand Cherokee 3.0crd/250к.с./2014:Изображение

Отговори

Върни се в “Общ форум за автомобилният свят”