dsuzunov написа:Някой имал ли е такова ?
kashtan1.jpg
Мечтаех си като малък да имам Каштан. Първият ми Hi-Fi дек беше Унитра/Финезия-1 - без вграден усилвател, механиката му и електрониката ги знам наизуст! /много иновативна DNL (Dynamic Noise Reduction-Leveler) система имаше/ - това ми беше и дипломната работа тогава
Бях спец на аудио (и все още съм)!
Ето моята най-добра сборка, с която се сдобих през 90-те, със собствено изкарани пари от радиото, в което работех /нелегално заради възрастта/
дек Philips
Желязна стара машина от 80-те! Бях му извел "Pitch-control" от регулатора на обороти на моторчето - ползваше се по дискотеки
Работеше с FeCr ленти, имаше Dolby B, имаше много добър звук, след като му нагодих точната глава. Имаше и нисък процент на детонации за възрастта си, поради голямото колело, след мотора.
дек Aiwa
Доста модерна машина за 90-те, но с голямото си преимущество - автореверс, имаше и голям проблем - бях се вманиачил за точно положение на главата за четене, но с автореверса проблема се умножаваше! Много пипах механиката и сменях глави до постигане на добър резултат. Дека работеше с всички видове ленти, дори метални и правеше завиден звук, спрямо Fe2O-възможностите на Филипса, но страдаше от проблеми с механиката. С времето електронното управление на механиката предизвика проблеми в сложните пластмасови зъбни колела по управлението и имаше редица ремонти и побългаряване... Големите преимущества бяха добрата нискошумна обработка на сигнала, ръчният BIAS контрол и избираемите входове (както и позлатеният 3.5мм жак за слушалки).
тунер Technics
това ми бе най-скъпата инвестиция, за най-непотребното нещо, но все пак работех в радио и исках да хващам станции от над 100км /с външна антена/. Старият Респром РГС 221 с 10 микроволта "уж" чувствителност беше абсолютно глух.
CD Pioneer
най-голямото ми вложение в бъдещето
супер иновативна технология, включително клетъчно-алуминиева основа за обиране на вибрациите - този плеър като захапеше диск, нямаше нищо на света да го накара да пусне пътечката, или прескочи! На пиянски сбирки съм го друсал, но не изтърва :d Прост и надежден до безкрай!
За
студио 2
няма какво да говоря
Всичко го знаете. Аз специално много го харесах, заради занижените паспортни параметри: не чух нелинейни изкривявания до 2х80Вата, при обявени 2х35, пиковете му се разхождат спокойно до 150Вата на канал, без да дразнят... Огромни кондензатори, 115-ватови транзистори 2N3055 на 2-тактово крайно стъпало, огромен захр. трансформатор! Голям проблем - спойки!!!
Всички тези неща са замразени в един таван от 10 години, в напълно функционално състояние и направо ме сърбят ръцете да ги сглобя някой ден, ама не виждам кога ще е...