Катастрофа

Теми на всякаква тематика
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
авео
Модератор
Модератор
Регистриран: 05 авг 2007 18:53
МПС: Шевролет Авео 1.4 16V
От: Пловдив

Re: Катастрофа

#46 Непрочетено мнение от авео » 13 окт 2009 01:06

Офтопик:
Аз не знам,защо толкова го оплаквате. Може би,ако беше се забил във вас,друго щеше да е отношението??
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън

Потребителски аватар
Fantomasss
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 окт 2008 15:27
МПС: Lanos SеX-16v-106 куци катъра
От: Сф братче център на просветата
Име: Грозданов

#47 Непрочетено мнение от Fantomasss » 13 окт 2009 07:42

авео написа:
Офтопик:
Аз не знам,защо толкова го оплаквате. Може би,ако беше се забил във вас,друго щеше да е отношението??
Ами защо, защото сме хора и сме малко или много състрадателни при такива гледки, на други не им пука и викат-" Да пукне дано..." и още 10 минути кълнат. Вярно ако се беше ударил в мен, (не дай Боже), щеше друго да е. Гледката беше потресаваща...
Ако нямаш какво да правиш, не го прави тук...

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 15 ное 2008 19:17
МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
От: Варна

#48 Непрочетено мнение от slowtraveler » 13 окт 2009 08:03

Винаги съм гледал да не преча на мотористите (и аз имам категория А)...
За съжаление заблудата, че мотоциклета спира по-добре от автомобил се шири и в мотофорума (доста полемики, подкрепени с факти имах там)...
В комбинация с трудното забелязване, голямата динамика на ускорение, и беззащитността на моториста нещата много лесно стават трагични...
Завой наляво на предходен автомобил е най-честата причина за катастрофа с мотоциклетисти...
А в случая с пострадал човек няма как да не сме състрадателни....
До момента разхода на: ***** Нисан Кашкай 2.0 / 4х4 : Изображение
ex Jeep Grand Cherokee 3.0crd/250к.с./2014:Изображение

Потребителски аватар
autokorea
Напреднал
Напреднал
Регистриран: 30 мар 2009 11:00
МПС: корейски всякакви
От: гр.София
Име: Динев
Контакти:

#49 Непрочетено мнение от autokorea » 13 окт 2009 17:35

Карал съм мотор, карам кола, катастрофирал съм и с двата вида превозно средство. С мотора понякога се увличаш и започваш да се държиш като луд с картечница, в колата се отнасяш по някакви твои проблеми. Лошото е че понякога нещата се объркват фатално и разбираш че всичките ти ядове и проблеми са били нещо маловажно, но вече е късно.
Сервиз за корейски автомобили и магазини за авточасти за корейски автомобили.
http://autokorea.eu/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/autokorea.bg/" onclick="window.open(this.href);return false; - /група АУТОКОРЕЯ във facebook/

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

#50 Непрочетено мнение от Izparitel » 13 окт 2009 19:05

Странно, с мотоциклета ми се струваше, че мястото е много и не е проблем да се шмугна безопасно от ляво или дясно покрай колата пред мен. А сега с колата когато видя мотоциклет отзад не смея да мръдна от правата линия, дори дупка не смея да заобиколя, защото имам идея какво ще направи и колко е крехък и уязвим. Лошото е, че понякога мотористите се оказват в мъртвата зона на огледалата за отрицателно време и ако не си ги видял и кривнеш или тръгнеш да изпреварваш става една...

За ПТП-то - не сме наясно кой крив и кой прав, нека не съдим моториста прибързано. Много са и мотористите пострадали по вина на другия участник.

Потребителски аватар
Fantomasss
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 окт 2008 15:27
МПС: Lanos SеX-16v-106 куци катъра
От: Сф братче център на просветата
Име: Грозданов

#51 Непрочетено мнение от Fantomasss » 14 окт 2009 22:16

Днес към 16;30 както си бачкам в Бояна и чувам сирена. Погледнах и видях по улица"Панорамен път" да минава пожарната, обърнах поглед на другата страна и на 200 метра видях гъст дим иззад дърветата. Отидох да видя какво става и един бус WV беше изгорял. Добре че хората са излезли и са успели да извадят кофи с латекс. Лошото е че няма каско и отиде зян буса...
Ако нямаш какво да правиш, не го прави тук...

Отговори

Върни се в “За общи теми от живота”