а иначе си играх около 2 часа да събера лепкавото нещо и да освободя жлеб за обратното прибиране на "стъклото". После мисля да използвам горещ въздух и събраният материал за обратно изолиране + силикон.

...и между другото режектора се намира на строго определено място и разстояние по средата на цялата история между рефлектора и лупата, има някаква изпъкналост и форма, според отразените лъчи, едва ли съм нагодил точните фокусни разстояния, но по това, което получавам като проекция на стената смятам, че е в много пъти по-добре от рефлектора и няма грам разсейки, мога спокойно да си купя сега ксенонче Н1 и да разкарам старото Н4

Да... днес ми отне 9 часа единият фар само и то до половината, утре ще съм по-бърз предполагам, макар че може да отида до Пловдив и да замразя ситуацията...
Следва ФАЗА-3 - сглобяване на левия фар и правене на десния (ще е дълга фаза). През това време трябва да измисля, как да не гасне късата светлина като включвам на дълги. Имам идеи с диод, или с галванична промяна на контактите, ще видим кое е по-лесно...