Относно автомобилите - не мога да кажа кой ми е бил най-неудобен...
Всеки автомобил е имал недостатъци... Например любимата ми шкодичка 1000МБ (1000 малки бели

).
Този 'дзвер' имаше под задния капак 44к.с. като нов, а тъй-като в момента, в който аз почнах да го експлоатирам бяха изминали над 20г от производството му, доста от конете бяха измрели.
По-тежка от Трабито, но изпреварването пак бе истинска мъка...
Заден двигател, с радиатор отзад, което спомагаше за голяма склонност към прегряване - това ме научи да гледам уредите постоянно.. Също така ме научи как е най-добре да тунинговаш аеродинамичните елементи докато си на път - когато започне да загрява влизаш в близката горичка, отрязваш чаталче дълго 20см и с него подпираш задния капак на двигателя - повдига се и става като спойлер, същевременно спомагайки за охлаждането на двигателя...
Спирачките - 4бр барабанни - всяко спиране бе extreme ... Парното - под задна лява седалка (предните седалки се затопляха последни, защото въздуха трябваше да дойте през въздуховоди в моста....
Акумулатора - зад задните седалки, но когато почнеше да кипи (все пак - механичен регулатор на динамото) лютеше на очите и гърлото.
Странна аеродинамика и развесовка - ако вдигнеш над 90км/ч при празен автомобил волана олекваше и можеш да изправиш някой завой (случвало се е в силен вятър да се наложи да сложа някой бордюр в багажника отпред)...
Но си бе кеф с нея, въпреки многобройните 'малки ремонти', необходими за да я накараш да се движи...
Иначе най-неудобно МПС ми бе един Нисан Трейд - товаропътнически микробус на ресори, много къса база (клюма и тресе на всяка неравност), много лека задница (случвало ми се е зимата в съвсем плавен завой да 'дрифтя' с около 80км/ч - не е приятно усещане).
Седалката на шофьора е пред предна гума и усещането е много интересно...
Тъй-като мощността му бе 75к.с, колегата реши, че много мощен и ще гори много и му 'зави болтчето' на помпата. След което на баира на Слънчев бряг с празен микробус правих гонки с една претоварена Варшава, която караше на първа, а аз не можех да я изпреваря
Същия този Нисан ме е оставял на пътя зимата през нощта около 01:00 часа далеч извън града при температура -10С (замръзна му нафтата, защото няма подгрев на филтъра)... Пробвайте да спрете в тъмна зимна нощ някой на стоп

Мобилни телефони по него време нямаше...