Кой автомобил ви бе най-удобен за шофиране.

За втората "жена" - колата и всичко свързано с нея.
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 15 ное 2008 19:17
МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
От: Варна

Re: Кой автомобил ви бе най-удобен за шофиране.

#16 Непрочетено мнение от slowtraveler » 14 авг 2009 11:31

Е - не очаквах толкова бързо да се стигне до лични нападки и сравнения на голф с нубира....
Всеки човек търси различни неща в автомобила си, затова и ще има противоположни мнения...
Например личните впечатления от А6 (първата) не бяха добри.
Беше бензинка около 2.5л двигател. Ами то беше като кораб. Никаква динамика. Добре обезшумена, комфортна, но никакво удоволствие от шофирането, и дори опасна ако решиш да изпреварваш поради липсата на динамика...
Офтопик:
Всеки един автомобил зависи и от това как се експлоатира а и от това какъв му бил късмета на човека...

С зет ми на времето си бяхме взели по един Голф 1... Аз се оттървах на време от моя, но зет ми го таралянкаше неговия докато стана на 22г. Ами нямаше такава ходеща ръжда.
Задните вежди си бяха консуматив. Задна врата - също (ръждата стартираше от стъклото и доста бързо смля целия долен панел с ключалката.
Предните калници се пробиха отгоре (над фаровете) и към купето...
В същото време имах една Астра Ф, която въпреки, че я купихме втора ръка с оправен удар от дясно(при който бяха потрошени и пластмасите на ангренажен ремък по двигателя).
Та по този опел не се появи грам ръжда дори по ударените части за 8-те години/ до около 190х.км, през които го експлоатирах (въпреки приказките, че опела се движил толкова бързо за да избяга от ръждата) :rofl:
До момента разхода на: ***** Нисан Кашкай 2.0 / 4х4 : Изображение
ex Jeep Grand Cherokee 3.0crd/250к.с./2014:Изображение

Потребителски аватар
Espero2.0
Редовен
Редовен
Регистриран: 25 апр 2009 23:31
МПС: VW Passat
От: София
Име: Димитриус

#17 Непрочетено мнение от Espero2.0 » 14 авг 2009 15:23

Кой каквото ще да казва.......Есперото е най-удобната кола която съм карал някога.... :D голяма,комфортна,много глезотий,мека возия,когато трябва бяга бързо(с съответния разход :lol: ),голяяяяям багажник,ефтина и най-вече външен вид.......въпреки че е мислена преди бая години все още има издържан естетически вид....:) :P :rock: (car)

Потребителски аватар
sasho
Свръх-активен
Свръх-активен
Регистриран: 29 фев 2008 19:17
МПС: Nubira 1.6
От: София

#18 Непрочетено мнение от sasho » 14 авг 2009 19:13

Есперото е готино да,дядо ми имаше преди години едно за малко и наистина е приятно,особено интериора.

Потребителски аватар
авео
Модератор
Модератор
Регистриран: 05 авг 2007 18:53
МПС: Шевролет Авео 1.4 16V
От: Пловдив

#19 Непрочетено мнение от авео » 15 авг 2009 00:27

Не се сдържах. Доста коли съм карал и всичките са ми били удобни до към третия-четвъртия час :lol: На десетия час,вече ми е все едно в какво се возя. На следващия ден,седмица и година всичко се повтаря.
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън

Потребителски аватар
paci
Свръх-активен
Свръх-активен
Регистриран: 25 окт 2008 21:45
МПС: nexia
От: KOREQ
Контакти:

#20 Непрочетено мнение от paci » 15 авг 2009 11:33

най удобния автомобил който съм каръл е инфинити

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 15 ное 2008 19:17
МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
От: Варна

#21 Непрочетено мнение от slowtraveler » 15 авг 2009 12:06

Точно такова не съм карал, но инфинитито (M35Х), с което бяхме в Гърция (навъртени над 3500км) не ми бе достатъчно удобно.
Возията и комфорта си ги имаше - все пак бе седан, дето празен тежи 1900кг...
Но 6-скоростния автомат ми бе муден и изпреварванията не бяха удобни дори и с 300к.с. под капака. Освен това при дъжд задницата му тръгваше да става нервна (въпреки очакванията, че 4х4 ще е много стабилно)...
Иначе вътрешния комфорт си е супер - вентилация с охлаждане/отопление на седалките, камери, ел-седалки и волан, които се преместват за да ти е удобно за да влезеш/излезеш от колата, и много много други глезотии...
Но средния разход на шестака при спокойно каране по магистрала в Гърция със скорост до 120км/ч каране бе 12л/100 :@
Иначе в БГ разхода скочи на над 13л/100 извънградско...
Общо взето на всеки 400-450км бяхме на бензиностанция :lol:
До момента разхода на: ***** Нисан Кашкай 2.0 / 4х4 : Изображение
ex Jeep Grand Cherokee 3.0crd/250к.с./2014:Изображение

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

#22 Непрочетено мнение от Izparitel » 15 авг 2009 14:26

За толкова години не съм имал удоволствието да карам кола от по-висок клас, но за това пък съм карал различни чисто-нови "народни" коли. Явно доста зависи от личните предпочитания , нагалси на човека. Най-добре се чувствах с една Сиера 2.0, въпреки притчите, че собственика на Форд се радвал само два пъти - когато я купувал и когато се оттървял от нея. Просто колата ми пасна от всякъде. Беше служебна, получих я на 7-8 години, карах още толкоз, но само аз. При мен в сервиз е влизала само за смяна на консумативи и за веднъж за скъсано жило на съединител. /Монтьорите до толкова не й бяха пипали под капака й, че веднъж ме привикаха за смяна на ангренажен ремък - ровиха по двигателя и се облещиха, че била с верига/. При следващите водачи обаче грохна само за няколко месеца. За колите не мога да съдя за устойчивост в завои с голяма скорост, резки маневри и т.н. защото за 27 години стаж имам два случая в които съм допрял границата на устойчивост.
Сиерата имаше добра динамика, икономичност, управляемост и ергономичност. Много ми харесваше й таблото нощем. С голямо неудоволствие я замених за нова Астра.
Нубирата се представя прилично от към удобство. Е климатика не можаха да го оправят, ел. стъклата са издънка, но волана и скоростите са прилични. Само седалката ми е като канапе - не дава странична устойчивост и е разположена високо, та главата ми почти опира в тавана, а няма регулиране горе/долу.
Офтопик:
Нз защо някой може да си удря главата при влизане /в Нубира/ - колата не създава предпоставки за това.
Голфа си има качества, но основното с което се славеха старите беше надеждността, ако не се лъжа. Мисля, че за в града е подходяща, за семейна май идва малка. Все-пак е по-малка кола, до колкото знам е с по-твърда возия, а за новите чувам, че вече не са това, което бяха старите голфове за времето си.

Отговори

Върни се в “Общ форум за автомобилният свят”