Кой автомобил ви бе най-удобен за шофиране.

За втората "жена" - колата и всичко свързано с нея.
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 15 ное 2008 19:17
МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
От: Варна

Кой автомобил ви бе най-удобен за шофиране.

#1 Непрочетено мнение от slowtraveler » 19 юли 2009 20:17

Здравейте колеги...
Обикновено такива теми се разрастват в люти спорове 'как вдигнах 300км/ч', и едновременно с това колата гореше 5л/100...
Целта не е такава.

Моля да споделяте колкото може по-обективно лични впечатления (как звучи само :lol: ) за преимуществата от различните автомобили, които сте карали.

Например от 'нормалните' коли, които съм карал, най ме впечатли Мазда6 MPS (Mazdaspeed6)- достатъчна мощност и изключително прецизност на управлението. Разкошен за ежедневно каране автомобил, като в същото време е 'вълк в овча кожа' - много хора се подвеждат по обикновения външен вид (обикновен голям седан с 4 врати) на този 'спортист'... Пробвал съм го и в завоите между Омуртаг и Елена - много интересно поведение. При влизане в завоя има леко недозавиване - типично за предно предаване. В момента в който 'забодеш' газта в пода, веднага влиза охотно в завоя, защото прехвърля въртящия момент към задния мост и леееко отмества задница.. След втория завой усещаш, че дори мощността да бе със 100к.с повече, пак би го контролирал идеално - идеално балансиран автомобил... 'Драйвърски' автомобил - удоволствие за шофьора. (Мазда6 са отпред с двойни носачи с 6 точково захващане и многораменно задно окачване, с реактивни щанги отпред и отзад)
Просто това бе един от малкото автомобили, който бих го 'юркал' ей-така - за кеф (shofiro2)
До момента разхода на: ***** Нисан Кашкай 2.0 / 4х4 : Изображение
ex Jeep Grand Cherokee 3.0crd/250к.с./2014:Изображение

Потребителски аватар
Fantomasss
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 окт 2008 15:27
МПС: Lanos SеX-16v-106 куци катъра
От: Сф братче център на просветата
Име: Грозданов

Re: Кой автомобил ви бе най-удобен за шофиране.

#2 Непрочетено мнение от Fantomasss » 19 юли 2009 20:42

Лично на мен много коли са ми харесвали как се управляват, (докато работех в автосервиз имах възможност да карам различни коли от всякакъв клас) но най- удобно се чувствам в старото ми Поло 1983 г . Не знам защо, но е адски удобно за каране , както в града, така и на дълго, създава ми чувство за стабилност, може би защото е ниско и вибрациите от пътя се усещат директно през волана. От съвременните коли ми хареса поведението на Porshe Cayene, но той е друга бира, много мощ, задвижване 4х4, типтроник, стабилно окачване с всичките му там съкращения на екстрите и други неща. Карах го 2 дни и единственото нещо , което ме подразни беше парктроника, постоянно пищи и светка, всичко останало ме радваше и удивляваше.
Ако нямаш какво да правиш, не го прави тук...

Потребителски аватар
dsuzunov
VIP потребител
VIP потребител
Регистриран: 25 яну 2008 17:52
МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
От: Пловдив
Име: Димитър

#3 Непрочетено мнение от dsuzunov » 26 юли 2009 22:27

Бойни машини включват ли се в класацията?
Изображение

Потребителски аватар
Fantomasss
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 окт 2008 15:27
МПС: Lanos SеX-16v-106 куци катъра
От: Сф братче център на просветата
Име: Грозданов

#4 Непрочетено мнение от Fantomasss » 26 юли 2009 22:29

dsuzunov написа:Бойни машини включват ли се в класацията?
Ако е в клас "автомобил" , да , ако не е не става... ddribka ddkomp2 :lol:
Ако нямаш какво да правиш, не го прави тук...

Потребителски аватар
dsuzunov
VIP потребител
VIP потребител
Регистриран: 25 яну 2008 17:52
МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
От: Пловдив
Име: Димитър

#5 Непрочетено мнение от dsuzunov » 26 юли 2009 22:35

Всичко що се движи само се вмества в понятието "автомобил"
"автомобил" - гр. - самодвижещ се.
Преди няколко години, карах една служебна Омега:
2.5,V6,24V,170 кс, автоматик.
....кола, от всякъде!
Изображение

Потребителски аватар
ivan80bg
Нов
Нов
Регистриран: 09 окт 2008 19:49
МПС: ex.Daewoo Nubira
От: Карлово

#6 Непрочетено мнение от ivan80bg » 26 юли 2009 23:20

От всички коли които сам имал най-много ми харесваше една MAZDA626 2.0 D 1991 г.-много здрав автомобил взех я през 2003 г на 220000 км и я продадох в края на 2006 на 300000 км за това време смених един шарнир и той беше оригиналния от завода-беше доста устойчива в пътя с окачване макферсон отпред и отзад-единственото коeто малко ме дразнеше беше че e малко тромава(все пак беше 75 к.с. без турбо),но пък и разхода беше супер 5.0/100 нафта!Сегашната ми кола (AUDI A6 C4)също ми прави доста добри впечетления за сега-дано така да продължава и след 50000 км може и да пиша отзиви и за нея!

Потребителски аватар
Chevrolet_Cavalier
Редовен
Редовен
Регистриран: 22 мар 2009 06:02
МПС: Chevrolet Cavalier
От: Montreal

#7 Непрочетено мнение от Chevrolet_Cavalier » 27 юли 2009 08:29

Най-удобната кола, която съм карал е:

Изображение

Ако трябва да я определя, тя е луксозна, удобна, широка, перфектен климатик, хубава аудиосистема, стои добре на пътя, кара се учудващо леко и безпроблемно за габаритите си.

Потребителски аватар
nikolaigrozev
Редовен
Редовен
Регистриран: 26 мар 2009 10:06
МПС: lanos 1.4 perfect
От: burgas
Име: nikolai

#8 Непрочетено мнение от nikolaigrozev » 27 юли 2009 09:27

Хюндаи елантра 94 година...голямо удобство за шофьора
ПРИ НАС Е ВЕСЕЛО

Потребителски аватар
sasho
Свръх-активен
Свръх-активен
Регистриран: 29 фев 2008 19:17
МПС: Nubira 1.6
От: София

#9 Непрочетено мнение от sasho » 13 авг 2009 01:05

Най-удобно за мен от всичко което съм карал е Ауди А6.След това е Ауди 100,Голфчето и Пасат Б3.
Най-неудобна ми е Нубирата (почти винаги си удрям главата като влизам в страничната греда,не знам аз ли си мисля така или е страшно наклонена),волана е супер отгомен,скоростите са супер дълги такива (за превключването става дума) и е супер ниско маневрена!Харесва ми само звука на мотора(много бръмчи,малко върви)
Рейсъра също беше сгоден,но за мен немските коли са номер 1,лични убеждения ;-))

Потребителски аватар
nikolaigrozev
Редовен
Редовен

#10 Непрочетено мнение от nikolaigrozev » 13 авг 2009 11:15

:rofl:
ПРИ НАС Е ВЕСЕЛО

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 15 ное 2008 19:17
МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
От: Варна

#11 Непрочетено мнение от slowtraveler » 13 авг 2009 11:22

На колегата явно му е смешно при такава тъжна тема, защото никой досега не е споменал Деу/Шевролет.... :(
Калосчето ми е много удобно за града (а жената го брани със зъби и нокти), защото е доста повратливо, късо, и навсякъде можеш да му намериш място, но например ако се качиш в една Тойотка Ярис, се вижда, че ергономиката там е по-изпипана...
До момента разхода на: ***** Нисан Кашкай 2.0 / 4х4 : Изображение
ex Jeep Grand Cherokee 3.0crd/250к.с./2014:Изображение

Потребителски аватар
nikolaigrozev
Редовен
Редовен

#12 Непрочетено мнение от nikolaigrozev » 13 авг 2009 11:35

Ланоса за мен е перфекната кола(подръжка,ходова част,издържливост) седалката е неудобна....
Ако говорим за предпочитания аз бих избрал ХОНДА АКОРД КОМБИ 2004
ПРИ НАС Е ВЕСЕЛО

streetboll
Редовен
Редовен
Регистриран: 08 яну 2009 15:38
МПС: daewoo nubira 1.6 16V комби
От: Девня
Име: Станислав

#13 Непрочетено мнение от streetboll » 13 авг 2009 11:46

slowtraveler маздата ти е убиец нямам думи.За жалост още не съм имал възможност да я карам.Но имам опит от почти всички други марки.Преди 5 години ходих до Широка лъка за бала на сестра ми с едно BMW 525tds.Много добра возия,добре набира.Но за да не изброявам сега марки и автомобили,ясно е че всяка марка си има плюсове и минуси.

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Регистриран: 04 авг 2007 20:43
МПС: А6 quattro
Име: Оги

#14 Непрочетено мнение от ogi » 14 авг 2009 01:52

sasho написа:Най-удобно за мен от всичко което съм карал е Ауди А6.След това е Ауди 100,Голфчето и Пасат Б3.
Най-неудобна ми е Нубирата (почти винаги си удрям главата като влизам в страничната греда,не знам аз ли си мисля така или е страшно наклонена),волана е супер отгомен,скоростите са супер дълги такива (за превключването става дума) и е супер ниско маневрена!Харесва ми само звука на мотора(много бръмчи,малко върви)
Рейсъра също беше сгоден,но за мен немските коли са номер 1,лични убеждения ;-))
От това, което описа, си личи че нямаш никакъв шофьорски опит, камо ли да изказваш мнение.
Аз съм карал доста чисто нови коли и "нов внос" от среден клас и смея да кажа, че нубирата се представя доста добре, особено откъм удобство за управление и особено въртенето на волана.

Почвам поред:
1. Карал съм А6 '04 - няма място за сравнение, това е съвсем друг клас автомобил
2. Поредността на колите ти като описание няма нищо общо, за да ги свързваш, това ти се е паднало като човек, който кара каквото му се е дало и вече с претенции...
3. Ако имаш проблем с главата в нубирата, то проблемът е само в нея (главата) :lol:
4. Воланът, както казах, е най-добрата част на колата сравнена с доста други коли от среден и над среден клас от "новият внос" и доста от новите коли след първата година на експлоатация
5. Скоростите са наистина прекалено дълги за този мотор и купе, но трябва да знаеш как да ги ползваш, за да изкажеш мнение, звукът наистина е невероятен от мотора, особено ако липсва гърне :devil:
6. Рейсъра е доста по-стара концепция за сравнение

В заключение мога да кажа, че към момента за кола без пари на пазара, е супер изгодна сделка за сполучлив екземляр, а за теб - да се изказваш по-подготвен.
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Потребителски аватар
sasho
Свръх-активен
Свръх-активен
Регистриран: 29 фев 2008 19:17
МПС: Nubira 1.6

#15 Непрочетено мнение от sasho » 14 авг 2009 10:26

Всичко е въпрос на лично мнение-на един му харесва едно-на друг друго.Не знам защо се обиждаш и веднага пак ме нападаш,ясно ми е,че не съм ти симпатичен-нито ти на мен,но не съм казал нищо за ТВОЯТА кола.Карай си я,кефи и се,аз просто изказвам лично мнение за модела.Винаги съм мислел,че колата трябва да се пригажда към шофьора,а не той към нея,затова нема кво да ми обясняваш,че трябва да се "уча" да боравя със скоростите на Нубирата (coolbeer)
А пък ако искаш може да направим едно сравнение на Нубирата и Голфа,но нека бъде след няколко години,когато ти вече я кърпиш и си направил основен ремонт,а аз си сменям филтри и ремъци :hai:

Отговори

Върни се в “Общ форум за автомобилният свят”