Откраднат Шевролет Авео

За втората "жена" - колата и всичко свързано с нея.
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
cirilz
Минаващ
Минаващ
Регистриран: 06 фев 2009 09:33
МПС: Aveo
От: София
Име: Кирил Здравков

Откраднат Шевролет Авео

#1 Непрочетено мнение от cirilz » 05 юли 2009 10:21

По идея на зет ми пускам темата! Извинявам се предварително, ако не е за тук, моля модератор да я премести, където прецени!

Вчера в 15:15 от паркинга на бул. Сливница 127 ни откраднаха Шевролета с рег № СА 8698 КР
Ето и снимки на колата:
Изображение
и
Изображение

Ако някоя види колата, моля да се свърже с мен на тел:
087 883 40 70
Колата е лизингова! Няма отличителни белези. Има детско столче в син цвят Maxi Cosi модел Tobi, заден парктроник и стойка за ДжиПиЕс на таблото!

Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
Fantomasss
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 окт 2008 15:27
МПС: Lanos SеX-16v-106 куци катъра
От: Сф братче център на просветата
Име: Грозданов

Re: Откраднат Шевролет Авео

#2 Непрочетено мнение от Fantomasss » 05 юли 2009 10:42

Лоша работа... Нали има каско, щом е лизингова не може да няма, ще се оправят нещата. А иначе едва ли някой ще я види тук в България. Тези, които са я гепили са знаели много добре, че е лизингова и с ясно съзнание са я подготвили (още преди да я вземат документите й са били готови), за износ да речем в Русия-този необятен пазар на крадени коли, така че аз силно се съмнявам да се намери колата.Ако беше взета с цел да ти искат откуп, иначе ще я изгорят , ако има каско те знаят че няма да ти дреме и че застрахователя ще ти я плати до стотинката и те няма да видят и лев. Това ме навежда на мисълта за Руския пазар, така ще вземат някой лев, а на теб или на дилъра от който си я взел, ще я платят цялата и това е. Много ми се иска да не е така и ти го пожелавам , но ...

П.С. Дръж ни в течение за случая, ще ни е интересно да следим развитието.
Ако нямаш какво да правиш, не го прави тук...

Потребителски аватар
помагащ
Редовен
Редовен
Регистриран: 20 апр 2009 11:24
МПС: Chevrolet
От: СОФИЯ

#3 Непрочетено мнение от помагащ » 05 юли 2009 20:42

Fantomasss написа:Лоша работа... Нали има каско, щом е лизингова не може да няма, ще се оправят нещата. А иначе едва ли някой ще я види тук в България. Тези, които са я гепили са знаели много добре, че е лизингова и с ясно съзнание са я подготвили (още преди да я вземат документите й са били готови), за износ да речем в Русия-този необятен пазар на крадени коли, така че аз силно се съмнявам да се намери колата.Ако беше взета с цел да ти искат откуп, иначе ще я изгорят , ако има каско те знаят че няма да ти дреме и че застрахователя ще ти я плати до стотинката и те няма да видят и лев. Това ме навежда на мисълта за Руския пазар, така ще вземат някой лев, а на теб или на дилъра от който си я взел, ще я платят цялата и това е. Много ми се иска да не е така и ти го пожелавам , но ...

П.С. Дръж ни в течение за случая, ще ни е интересно да следим развитието.
Съжалявам колега , но я търсете нищо нямя да плати застрахователя , липсват ключ и документи.

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

#4 Непрочетено мнение от Izparitel » 05 юли 2009 21:12

Офтопик:
помагащ написа:Съжалявам колега , но я търсете нищо нямя да плати застрахователя , липсват ключ и документи.
Това е много неприятен момент, ако е вярно.
Да остане колата с ключ мога да разбера, но как така ги няма документите - в колата ли са били?
По същите причини колега не получи сумата от застраховката за кола от много по-висок клас. Язък, че беше плащал сериозна застраховка.

Потребителски аватар
авео
Модератор
Модератор
Регистриран: 05 авг 2007 18:53
МПС: Шевролет Авео 1.4 16V
От: Пловдив

#5 Непрочетено мнение от авео » 05 юли 2009 23:42

При лизингов автомобил,човека,ще получи от каското точно едно НИЩО.Автомобила е собственост на лизинговата компания. Най-лошия вариянт е да продължава да плаща лизинга,без да има кола. И този момент го има в някои договори.Имаше, някъде една статия,че масово се крадат лизингови коли-един вид война между застрахователите и дилърите на нови коли.
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 15 ное 2008 19:17
МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
От: Варна

#6 Непрочетено мнение от slowtraveler » 06 юли 2009 00:06

Не виждам каква полза има застрахователя от такова действие.
Вярно е, че лизингополучателя няма да получи пари.
Но лизингодателя ще получи застрахователната стойност и е длъжен да предостави автомобил на лизингополучателя...
Т.е. лизингополучателя ще продължи да си плаща месечните такси, но пък ще получи автомобил след това..
Лизингодателя също няма полза да прави 'мръсно' на клиентите си..
Вярно е, че дилъра печели (защото ще му бъде поръчан нов автомобил), но не вярвам една сериозна фирма да се занимава с кокошкарски истории...

Учудва ме как може да се оставят ключовете и документите в колата (освен ако е грабеж разбира се...).
Не съм сигурен дали ще е проблем изплащането на застраховката дори и в този случай, тъй-като единия ключ и големия талон са си е в лизингодателя, и той може да ги предостави на застрахователя.
До момента разхода на: ***** Нисан Кашкай 2.0 / 4х4 : Изображение
ex Jeep Grand Cherokee 3.0crd/250к.с./2014:Изображение

Потребителски аватар
авео
Модератор
Модератор

#7 Непрочетено мнение от авео » 06 юли 2009 00:21

Тойота имаха такъв проблем,с кражби на техни лизингови автомобили.Когато смениха застрахователя,проблема изчезна.Войната е между застрахователите.
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор

#8 Непрочетено мнение от Izparitel » 06 юли 2009 00:46

Предполагам, че проблема с ключовете и документите идва заради съмнението, че притежателя може да инсценира кражба. Докато в "крадеца" има ключ и талон всички ще го приемат за собственик, дори и при полицейска проверка.
Ако е записано в условията на застраховката току-виж човека продължи да плаща вноските, но вече без кола. Дано случаят да не е такъв!

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор

#9 Непрочетено мнение от Izparitel » 06 юли 2009 20:19

Колегата не даде повече информация, за разлика от други места. Понеже не го е постнал тук махнах имената - едва ли имат значение.
Става въпрос за колата на сестра ми. Днес ... зет ми, е дежурен във фирмата в която работи, ... - голям магазин за обзавеждане на жилища, и е сам. Ключовете и документите на колата си ги държи в едно чекмедже в бюрото, а самата кола е на фирмения паркинг зад магазина (голяма три етажна сграда). Идват клиенти и той обикаля из магазина с тях. Няколко минути след като си тръгват той отваря чекмеджето и ИЗНЕНАДАаааа, ключовете и документите на Авеото ги няма! След секунди вижда че и колата я няма. Паркинга е с бариера с дистанционно което стои в колата.
И това ако не е организирано и/или изпълнено от вътршен човек (във фирмата работят около 60 човека САМО в София)
Въпреки, че пикльото, който е откраднал колата се вижда на всички камери около магазина, на всичкото отгоре даже НЯМА шапка или очила с които да си скрие лицето и все още НЯМА никакво развитие по въпроса.

ЧАКАМЕ
Много неприятно. Ако наистина се вижда добре на камерите и е криминално проявен, т.е. регистриран мисля, че има надежда.
Дано се намери!

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор

#10 Непрочетено мнение от slowtraveler » 06 юли 2009 20:34

За съжаление опита със снимките с камерите показва, че не са толкова ефективни колкото се очаква...
На братовчед ми откраднаха два нови Ленд Круизера в период от 6м от платен паркинг в София. Последния го откраднаха под камерата...
Резултата бе допълнителен разпит в полицията на тема : 'абе тея дето ги виждаш на камерата познаваш ли ги?'...
И ефект нулев (минаха над 2г). Само дето отказаха братовчед ми да си купува пак Ленд Крузър..

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор

#11 Непрочетено мнение от slowtraveler » 08 юли 2009 20:26

Копирано от друг форум:
Благодаря на всички за колеги за съпричастността!!!

Сутринта в 05:00ч. от полицията са се обадили на сестра ми, че колата е намерена в гр. Сливница. Отидоха да я разпознаят и наистина беше тяхната машинка.
Е лекичко обрана, ама съвсем лекичко. Важното е че се намери.

Благодарен съм на ВСИЧКИ колеги които по един или друг начин бяха съпричасни с нас и не по-малко от моите близки са се оглеждали за това Авео

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор

#12 Непрочетено мнение от Izparitel » 08 юли 2009 20:47

Колкото и невероятно да звучи полицията намира доста коли, ако не чрез разкриване на крадците, то чрез проверки на движещи се или паркирани коли, а и чрез видеонаблюдението. Лошото е, че много не намира.
Мисля, че в случая, ако се понапънат ще спипат айдука. Щом не си е скрил физиономията явно е аматьор, а ако е минал и пред някои камери за видеонаблюдение ще улесни допълнително полицията.

Потребителски аватар
авео
Модератор
Модератор

#13 Непрочетено мнение от авео » 09 юли 2009 00:35

Добре,че са другите форуми,та да разберем за хепиенда.

Потребителски аватар
cirilz
Минаващ
Минаващ
Регистриран: 06 фев 2009 09:33
МПС: Aveo
От: София
Име: Кирил Здравков

#14 Непрочетено мнение от cirilz » 09 юли 2009 09:17

авео написа:Добре,че са другите форуми,та да разберем за хепиенда.
надявам се да не ти се случва за да разбереж колко пъти ще отидеш на разпити в полицията и дали след това ще имаш сили да четеш (пишеш) по форумите

Благодаря на всички за съпричастността!!!

Сутринта в 05:00ч. на 08.07.09 от полицията се че колата е намерена в гр. Сливница.
Липсват някой неща но като цяло на първо четене е в добър вид.

Отговори

Върни се в “Общ форум за автомобилният свят”