Камери за контрол на движението
- mihael
- Редовен
- Регистриран: 15 мар 2008 19:15
- МПС: Daewoo Leganza 2.0 CDX
- От: Пловдив
- Контакти:
Re: Камери за контрол на движението
Според закона нарушението се пише на собственика на автомобила защото имат само неговите дани по рег.номер,но имаш право в 7дневен срок след като си получил "чиститката " да отидеш евентуално с нарушителя ,ако не си ти и тои признва ,че карал колата ,а не ти да посочваш някои.Съответно ако този някои отказва,проблема си остава за собственика на колата ,като имаш нещо носиш пряка отговорност за него и това ,ако не искаш караш колело.Камерите не са достачно модерни за да снимат и лицата ,а да не говорим ,че и с няй-модерните това не винаги е възможно.
Офтопик:
- slowtraveler
- Глобален модератор
- Регистриран: 15 ное 2008 19:17
- МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
- От: Варна
Извинявам се за изровената от архива тема...newcomer написа:.....
И дисковете в колата са ти пиратски, но и за тях не те санкционират, това значи ли че са легални?....
Не всички преписани дискове са нелегални. Доколкото си спомням можеш например да препишеш личен легален диск, за да можеш да си го ползваш в твоята кола.
Презумпцията мисля че беше, че с цел запазване на информацията можеш да си направиш копие за лична консумация за да не се повреди оригинала...
По повод камерите. Днес минавайки през с.Копривец (между Бяла - русенско и Попово) отново видях онези камерки, за които бях писал.
Съжалявам за лошата снимка, но по пътя имаше доста буболечки, които ставаха на мъзгоч по стъклото. Надявам се е ясно за какво става въпрос...
Мястото на монтаж на тия 4 камери ме навежда на мисълта, че става въпрос все пак за някакъв контрол на скоростта (официално или експериментално или просто е за заблуда на шофьорите - фалшиви камери)...
- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
Нищо чудно и да си прав. Явно в района вече усвояват техническите достижения.
- dsuzunov
- VIP потребител
- Регистриран: 25 яну 2008 17:52
- МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
- Име: Димитър
Независимо,на чие име е автомобила,ако е закупен по време на брака,той се притежава и от двамата съпрузи в съсобственост.До сега нито веднъж не са ми искали пълномощно за колата която карам, когато са ме спирали (Полото е на жена ми на името )
Така, че не ти трябва пълномощно за нещо, което го владееш в идеални части.
Ще ти трябва само, когато ще се продава.
- Izparitel
- Глобален модератор
Само, че ако с видеокамера засекат колата в нарушение, КАТ ще съставят акта на теб, ако твоето име е в талона, пък ходи обяснявай, че е била половинката.dsuzunov написа:Независимо,на чие име е автомобила,ако е закупен по време на брака,той се притежава и от двамата съпрузи в съсобственост.

- dsuzunov
- VIP потребител
- Регистриран: 25 яну 2008 17:52
- МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
- Име: Димитър
Izparitel написа:Само, че ако с видеокамера засекат колата в нарушение, КАТ ще съставят акта на теб, ако твоето име е в талона, пък ходи обяснявай, че е била половинката.dsuzunov написа:Независимо,на чие име е автомобила,ако е закупен по време на брака,той се притежава и от двамата съпрузи в съсобственост.
Офтопик:
- slowtraveler
- Глобален модератор
Ако придумаш половинката да си признае, че е била тя - акта ще е на нейно име (доколкото знам се попълва някаква декларация)...Izparitel написа:.....Само, че ако с видеокамера засекат колата в нарушение, КАТ ще съставят акта на теб, ако твоето име е в талона, пък ходи обяснявай, че е била половинката.
Ако не се съгласи - гледаш положително на въпроса: това е най-малкия проблем/разход за половинката

Само едно допълнение: доколкото един приятел - немец(от западните) е споделял - при тях полицията трябва да докаже, че ти си карал автомобила, а не обратното - както при нас.
Затова приятеля ходи ту с мустаци, ту без - последния път полицията ходила по неговите приятели да ги пита дали на датата на нарушението 'нарушителя' е бил с мустаци, защото на снимката се виждал човек с мустаци...
(немеца е на около 60г, директор на сериозна компания, но обича да кара бързо)

- Izparitel
- Глобален модератор
Офтопик:
Относно камерите за скорост явно полицаите са се развихрили. защото вече двама мои познати тук във Варна загазиха, като им изпратиха честитки за превишена скорост от камери и на единия му отнеха книжката за три месеца защото завалията превишил скоростта с над 30 км.Така че ВНИМАВАЙТЕ!!!
- Izparitel
- Глобален модератор
От автомобил ли са го снимали?
- slowtraveler
- Глобален модератор
Къде са ги снимали?pepe написа:Относно камерите за скорост явно полицаите са се развихрили. защото вече двама мои познати тук във Варна загазиха, като им изпратиха честитки за превишена скорост от камери и на единия му отнеха книжката за три месеца защото завалията превишил скоростта с над 30 км.Така че ВНИМАВАЙТЕ!!!
Гледам редовно стоят на Аспарухов мост, но не съм срещал другаде...
- slowtraveler
- Глобален модератор
Миналата седмица отново ходих из БГ и отново в участъка Попово Бяла видях друг комплект камерки (май бе в с.Лом-Черковна).
Интересното там бе, че точно под камерите имаше табела 'КАМЕРА' и 'РАДАР'....
Интересното там бе, че точно под камерите имаше табела 'КАМЕРА' и 'РАДАР'....
- Izparitel
- Глобален модератор
За камерите са длъжни да поставят предупреждение, а за радара - не знам. Впрочем, ако сложат една обикновенна IP камера от нисък клас - няма да струва много, а ще плаши водачите. Другия вариант е да са с пари по някоя програма или спонсорски, защото мисля, че ако МВР ги беше осигурило щеще да бие барабана. Още по социалистическо време по София имаше стационарни радари със снимащо устройство. Може и тази практика да е възродена.
Интересно, че понякога попадам на табелки с обосначение за радар без да има такъв, може би гонят профилактичен ефект.
Просто на някои места с такава табела не ми се е задействал никога радар-детектор. Мисля, че минаващите редовно си знаят, че е само табела, защото си гонят яко.
Интересно, че понякога попадам на табелки с обосначение за радар без да има такъв, може би гонят профилактичен ефект.

- slowtraveler
- Глобален модератор
Табелите доколкото знам ги слагат, защото по закон трябва да си предупреден, че ще бъдеш засичан с радар....
Затова ги слагат на места, където могат да стоят КАТ (но може и да ги няма)...
Иначе за камерите: и навремето камерите например във Варна бяха доколкото си спомням 3бр, но шкафовете, в които можеха да се сложат бяха 10-15...
И така се получаваше профилактичния ефект - не знаеш в конкретния шкаф дали има нещо...
Англичаните например пък бяха пуснали 'фалшиви' радари - излъчвател на същата честота, за да могат каращите с радар-детектори да си мислят, че има радар и да намалят в опасния участък...
Ей тук има един линк за камерите по света и у нас (за ползващите GPS)...
http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?t=20939
Затова ги слагат на места, където могат да стоят КАТ (но може и да ги няма)...
Иначе за камерите: и навремето камерите например във Варна бяха доколкото си спомням 3бр, но шкафовете, в които можеха да се сложат бяха 10-15...
И така се получаваше профилактичния ефект - не знаеш в конкретния шкаф дали има нещо...
Англичаните например пък бяха пуснали 'фалшиви' радари - излъчвател на същата честота, за да могат каращите с радар-детектори да си мислят, че има радар и да намалят в опасния участък...
Ей тук има един линк за камерите по света и у нас (за ползващите GPS)...
http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?t=20939