За гонките и резултатите

Теми на всякаква тематика
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

За гонките и резултатите

#1 Непрочетено мнение от Izparitel » 02 юни 2009 20:26

Предполагам повечето са чули за двамата загинали на Околовръстното в София по време на гонка тези дни.

Среднощна гонка в София завърши с 2-ма загинали

Днес се оказа, че пошеходеца е по-малкия син на една позната, а подробностите ужасни. Трагедията е голяма, ударът е бил жесток. Една майка ще погребе сина си, друга ще трябва да направи същото. И виновния и невинния ще легнат в гроба.
Ако е вярно написаното за скорости 200+ км/ч в тъмното към 23 часа не се учудвам, че няма спирачен път. Познавам по-големия брат на загиналия - едно съвсем дребничко кротко момче, а разбрах, че по-малкия е бил още по-дребен. Представям си какво е станало, когато го е връхлетял мотоциклета с такава скорост - вероятно майка му няма да може да го види за последен път.

Мераклии да изпробват възможностите на машините е имало, има и ще има. За съжаление недалеч от там където живея е другото "алтернативно" трасе за гонки и по нощите, когато минавам от там неволно се оглеждам да не излетят от някъде "спортистите" - с много адреналин и неясно шофьорски умения и техническо състояние на автомобила или мотоциклета. Естествено и там са ставали инциденти, включително и с трагичен край.
Личното ми мнение, че трябва да се намери начин гонките да се преместят на сравнително безопасно трасе около София - без движение по него, с възможност и публиката да глед от безопасно място, а подобни изпълнения в града да се прекратят с помощта на "полегнали полицаи", Полицията и камери за видеонаблюдение. Далеч съм от мисълта, че някой ще успее да ги спре окончателно - винаги ще има младежи на които кръвта им ще кипи искаме или не.
За съжаление до колкото разбрах единствената писта за подобни състезания - тази на бившето летище край Божурище вече била приватизирана и естествано вече не може да се ползва.
Всяка човешка смърт е трагедия, особено, когато става въпрос за съвсем млад човек, но за съжаления, ако нещата не се променят си мисля, че това няма да са последните жертви на средношните гонки.

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 15 ное 2008 19:17
МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
От: Варна

Re: За гонките и резултатите

#2 Непрочетено мнение от slowtraveler » 03 юни 2009 00:26

Кофти случка..
За съжаление много от мотористите не могат да разберат разликата между мотоциклета и автомобила (писах това и в moto форума).....
Мотоциклета ускорява като супер-спортен автомобил (за сравнение - Хонда 600куб.см ускорява до 100км/ч за около 2.9-3.0сек...)
Но спира по-зле от един 10 годишен Пасат (и то само ако водача е опитен)...
Адреналина, който дава мотоциклета, е безспорен.
Аз взех категория А преди 3г зимата, по заледен полигон - можете да си представите мерака, който е нужен за това (отдавна минах 30г, и досега точно заради това се възпирах - поне възрастта да ме възпре да се кача на мотор)....
За съжаление жена ми засега успява да ме възпре да се кача на PVC....
Имам логове от GPS-а ми, който дадох на един приятел с Хонда CBR954 - от изхода на Варна (табелата), до Лукойл (около 400м) скоростта скача от 70км/ч над 280км/ч, след което колегата ляга на резервоара и е закрил GPS, който е почнал да дава грешки.....
Според мен това, което е нужно е място, където да може да се даде воля на това желание...
Миналата седмица направих около 15 обиколки на картинг пистата и поставих рекорд на деня в двата класа...
Ами голям кеф е - ако има добра писта за такива изяви според мен колегите ще станат по-дисциплинирани....
След обиколките 3 дни имах мускулна треска и ми беше доста спокойно.... :D
Част от моторджиите ходят до Серес точно по тази причина - липса на удобно място в БГ.

Но не всеки има тази възможност....
Дано все пак се отделят някакви пари от частните фирми (за идеята забравете държавата), които да се инвестират в подобно мероприятие - Така ще се избегнат/намалят такива трагични инциденти.....
Има хора, които ще си платят достатъчно за да може мероприятието да се самоиздържа...
До момента разхода на: ***** Нисан Кашкай 2.0 / 4х4 : Изображение
ex Jeep Grand Cherokee 3.0crd/250к.с./2014:Изображение

Потребителски аватар
Vesko1
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 28 авг 2007 22:42
МПС: Daewoo Nubira II-1,6;16V;106h
От: Кърджали
Контакти:

#3 Непрочетено мнение от Vesko1 » 03 юни 2009 20:37

Нямам думи просто....... :x

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

#4 Непрочетено мнение от Izparitel » 04 юни 2009 18:47

Ето още малко по темата - предаване на Нова телевизия в което засягат инцидента във Варна, човешката трагедия стояща зад нея и случилката с мотоциклетиста и пешеходеца на гонката на Околовтъстното в София.

Потребителски аватар
Beast
Редовен
Редовен
Регистриран: 12 май 2008 13:18
МПС: BMW E36
От: Варна

#5 Непрочетено мнение от Beast » 04 юни 2009 19:13

Ауууу тоз дъртия как лъже и иска да замаже очите.
Той даже не е бил там и говори глупости.
Аз бях там но не съм видял самия инцедент.
първо - имало 2 препазни зони
второ - лентите били на 8 9 метра от пистата
Нищо общо и невярно.
Има клипове които показват
първо - че предпазните мерки са само мантинели на части от трасе (мисля че около 10% 15% от цялата писта) които бяха монтирани точно зад бордюрите (10 сантиметра от пистата) и само една лента.
втроро - лентата беше вързана за дърветата и стълбовете, които се намират на 1 -1.5 метра от самото трасе.
За какви 8 метра хвърчи този. Аууу как ме изнерви.

Лека пръст на Емил и бог да му прости.
Lanos 1.4 SE SOHC

Отговори

Върни се в “За общи теми от живота”