Предполагам повечето са чули за двамата загинали на Околовръстното в София по време на гонка тези дни.
Среднощна гонка в София завърши с 2-ма загинали
Днес се оказа, че пошеходеца е по-малкия син на една позната, а подробностите ужасни. Трагедията е голяма, ударът е бил жесток. Една майка ще погребе сина си, друга ще трябва да направи същото. И виновния и невинния ще легнат в гроба.
Ако е вярно написаното за скорости 200+ км/ч в тъмното към 23 часа не се учудвам, че няма спирачен път. Познавам по-големия брат на загиналия - едно съвсем дребничко кротко момче, а разбрах, че по-малкия е бил още по-дребен. Представям си какво е станало, когато го е връхлетял мотоциклета с такава скорост - вероятно майка му няма да може да го види за последен път.
Мераклии да изпробват възможностите на машините е имало, има и ще има. За съжаление недалеч от там където живея е другото "алтернативно" трасе за гонки и по нощите, когато минавам от там неволно се оглеждам да не излетят от някъде "спортистите" - с много адреналин и неясно шофьорски умения и техническо състояние на автомобила или мотоциклета. Естествено и там са ставали инциденти, включително и с трагичен край.
Личното ми мнение, че трябва да се намери начин гонките да се преместят на сравнително безопасно трасе около София - без движение по него, с възможност и публиката да глед от безопасно място, а подобни изпълнения в града да се прекратят с помощта на "полегнали полицаи", Полицията и камери за видеонаблюдение. Далеч съм от мисълта, че някой ще успее да ги спре окончателно - винаги ще има младежи на които кръвта им ще кипи искаме или не.
За съжаление до колкото разбрах единствената писта за подобни състезания - тази на бившето летище край Божурище вече била приватизирана и естествано вече не може да се ползва.
Всяка човешка смърт е трагедия, особено, когато става въпрос за съвсем млад човек, но за съжаления, ако нещата не се променят си мисля, че това няма да са последните жертви на средношните гонки.
За гонките и резултатите
- slowtraveler
- Глобален модератор
- Регистриран: 15 ное 2008 19:17
- МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
- От: Варна
Re: За гонките и резултатите
Кофти случка..
За съжаление много от мотористите не могат да разберат разликата между мотоциклета и автомобила (писах това и в moto форума).....
Мотоциклета ускорява като супер-спортен автомобил (за сравнение - Хонда 600куб.см ускорява до 100км/ч за около 2.9-3.0сек...)
Но спира по-зле от един 10 годишен Пасат (и то само ако водача е опитен)...
Адреналина, който дава мотоциклета, е безспорен.
Аз взех категория А преди 3г зимата, по заледен полигон - можете да си представите мерака, който е нужен за това (отдавна минах 30г, и досега точно заради това се възпирах - поне възрастта да ме възпре да се кача на мотор)....
За съжаление жена ми засега успява да ме възпре да се кача на PVC....
Имам логове от GPS-а ми, който дадох на един приятел с Хонда CBR954 - от изхода на Варна (табелата), до Лукойл (около 400м) скоростта скача от 70км/ч над 280км/ч, след което колегата ляга на резервоара и е закрил GPS, който е почнал да дава грешки.....
Според мен това, което е нужно е място, където да може да се даде воля на това желание...
Миналата седмица направих около 15 обиколки на картинг пистата и поставих рекорд на деня в двата класа...
Ами голям кеф е - ако има добра писта за такива изяви според мен колегите ще станат по-дисциплинирани....
След обиколките 3 дни имах мускулна треска и ми беше доста спокойно....
Част от моторджиите ходят до Серес точно по тази причина - липса на удобно място в БГ.
Но не всеки има тази възможност....
Дано все пак се отделят някакви пари от частните фирми (за идеята забравете държавата), които да се инвестират в подобно мероприятие - Така ще се избегнат/намалят такива трагични инциденти.....
Има хора, които ще си платят достатъчно за да може мероприятието да се самоиздържа...
За съжаление много от мотористите не могат да разберат разликата между мотоциклета и автомобила (писах това и в moto форума).....
Мотоциклета ускорява като супер-спортен автомобил (за сравнение - Хонда 600куб.см ускорява до 100км/ч за около 2.9-3.0сек...)
Но спира по-зле от един 10 годишен Пасат (и то само ако водача е опитен)...
Адреналина, който дава мотоциклета, е безспорен.
Аз взех категория А преди 3г зимата, по заледен полигон - можете да си представите мерака, който е нужен за това (отдавна минах 30г, и досега точно заради това се възпирах - поне възрастта да ме възпре да се кача на мотор)....
За съжаление жена ми засега успява да ме възпре да се кача на PVC....
Имам логове от GPS-а ми, който дадох на един приятел с Хонда CBR954 - от изхода на Варна (табелата), до Лукойл (около 400м) скоростта скача от 70км/ч над 280км/ч, след което колегата ляга на резервоара и е закрил GPS, който е почнал да дава грешки.....
Според мен това, което е нужно е място, където да може да се даде воля на това желание...
Миналата седмица направих около 15 обиколки на картинг пистата и поставих рекорд на деня в двата класа...
Ами голям кеф е - ако има добра писта за такива изяви според мен колегите ще станат по-дисциплинирани....
След обиколките 3 дни имах мускулна треска и ми беше доста спокойно....

Част от моторджиите ходят до Серес точно по тази причина - липса на удобно място в БГ.
Но не всеки има тази възможност....
Дано все пак се отделят някакви пари от частните фирми (за идеята забравете държавата), които да се инвестират в подобно мероприятие - Така ще се избегнат/намалят такива трагични инциденти.....
Има хора, които ще си платят достатъчно за да може мероприятието да се самоиздържа...
- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
Ето още малко по темата - предаване на Нова телевизия в което засягат инцидента във Варна, човешката трагедия стояща зад нея и случилката с мотоциклетиста и пешеходеца на гонката на Околовтъстното в София.
Ауууу тоз дъртия как лъже и иска да замаже очите.
Той даже не е бил там и говори глупости.
Аз бях там но не съм видял самия инцедент.
първо - имало 2 препазни зони
второ - лентите били на 8 9 метра от пистата
Нищо общо и невярно.
Има клипове които показват
първо - че предпазните мерки са само мантинели на части от трасе (мисля че около 10% 15% от цялата писта) които бяха монтирани точно зад бордюрите (10 сантиметра от пистата) и само една лента.
втроро - лентата беше вързана за дърветата и стълбовете, които се намират на 1 -1.5 метра от самото трасе.
За какви 8 метра хвърчи този. Аууу как ме изнерви.
Лека пръст на Емил и бог да му прости.
Той даже не е бил там и говори глупости.
Аз бях там но не съм видял самия инцедент.
първо - имало 2 препазни зони
второ - лентите били на 8 9 метра от пистата
Нищо общо и невярно.
Има клипове които показват
първо - че предпазните мерки са само мантинели на части от трасе (мисля че около 10% 15% от цялата писта) които бяха монтирани точно зад бордюрите (10 сантиметра от пистата) и само една лента.
втроро - лентата беше вързана за дърветата и стълбовете, които се намират на 1 -1.5 метра от самото трасе.
За какви 8 метра хвърчи този. Аууу как ме изнерви.
Лека пръст на Емил и бог да му прости.
Lanos 1.4 SE SOHC