Честит празник на българската култура и писменост!

Теми на всякаква тематика
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Регистриран: 04 авг 2007 20:43
МПС: А6 quattro
От: София
Име: Оги

Честит празник на българската култура и писменост!

#1 Непрочетено мнение от ogi » 24 май 2009 12:01

Понякога се чудя какво празнуваме в този ден, имайки предвид съвремието...
Ето - днес си отварям да прочета новините и срещам заглавието "Поредна русенка ”ожилена” с пари по телефона".
http://rousse.dir.bg/2009/05/22/news4489170.html
Поредната русенка! Незнайно защо в този район се случват най-много от тези измами, имам си теория, че колкото по-беден е народа някъде, толкова по-отчаян и наивен става (лично мое мнение на база събрани наблюдения по света, както и избирането на Царя преди :lol: ). Тогава бурените израстват (измами, хазарт, предизборни обещания - достъпът до човешките слабости е най-лесен). Отклоних се от темата...
Понеже реших, че може би съм почнал да изоставам от съвременните закони на граматиката, реших да проверя какво знае чичо Гугъл по въпроса за О и У, а той ме попита дали случайно нямам предвид Ужилен? Аз кимнах, че точно това имах предвид, но все съм си мислил, че медиите трябва да служат за шаблон на правописа, правоговора и културата. За сметка на това чичо Гугъл ме насочи към още доста медийни новини, в които е било извършено деяние, описано с глагола Ожилвам, може би се има предвид някаква по-върховна форма на болка при ужилването като например: "Берлускони ожилен от жена си заради еврокандидатки"
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=87670
Ами това ужилване си е направо Ожилване!!!

Хайде, съфорумци, честит ви празник и внимавайте да не бъдете Ожилени някъде!
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

Re: Честит празник на българската култура и писменост!

#2 Непрочетено мнение от Izparitel » 24 май 2009 12:45

Честит празник на свързаните с образованието и културата и целокупния български народ!

Офтопик:
Някога като ученик на този ден манифестирахме на площад 9-ти Септември пред мавзолея на Г.Димитров и "цялото Партийно и държавно ръководство".
Простстии, но са ми се набили в съзнанието. Репетирахме от месец-два по-рано заради което намаляваха часовете и учебния процес отиваше на кино, но пък демонстрирахме "Решимостта на младото поколение да следва заветите на Партията". (coolbeer)

newcomer
Активен
Активен
Регистриран: 20 ное 2008 18:22
МПС: Nexia

#3 Непрочетено мнение от newcomer » 24 май 2009 14:15

Офтопик:
ogi написа:Понякога се чудя какво празнуваме в този ден, имайки предвид съвремието...
Ето - днес си отварям да прочета новините и срещам заглавието "Поредна русенка ”ожилена” с пари по телефона".
Поредната русенка! Незнайно защо в този район се случват най-много от тези измами, имам си теория, че колкото по-беден е народа някъде, толкова по-отчаян и наивен става (лично мое мнение на база събрани наблюдения по света, както и избирането на Царя преди :lol: ). Тогава бурените израстват (измами, хазарт, предизборни обещания - достъпът до човешките слабости е най-лесен). Отклоних се от темата...
Понеже реших, че може би съм почнал да изоставам от съвременните закони на граматиката, реших да проверя какво знае чичо Гугъл по въпроса за О и У, а той ме попита дали случайно нямам предвид Ужилен? Аз кимнах, че точно това имах предвид, но все съм си мислил, че медиите трябва да служат за шаблон на правописа, правоговора и културата. За сметка на това чичо Гугъл ме насочи към още доста медийни новини, в които е било извършено деяние, описано с глагола Ожилвам, може би се има предвид някаква по-върховна форма на болка при ужилването като например: "Берлускони ожилен от жена си заради еврокандидатки"
Виж сега, нали трябва да се прокара закон за регистриране по име на предплатените карти. Как по-лесно да го направиш, освен ако не създадеш проблема, и не дадеш решението. Не, че измамите не са реални, това е просто още една гледна точка. Да не мислите, че го правят за наше добро и че на някой му пука!? По-скоро да ни отнемат и тази свибода.
Честит празник!

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Регистриран: 04 авг 2007 20:43
МПС: А6 quattro
Име: Оги

#4 Непрочетено мнение от ogi » 24 май 2009 23:37

newcomer написа:
Офтопик:
ogi написа:Понякога се чудя какво празнуваме в този ден, имайки предвид съвремието...
Виж сега, нали трябва да се прокара закон за регистриране по име на предплатените карти. Как по-лесно да го направиш, освен ако не създадеш проблема, и не дадеш решението. Не, че измамите не са реални, това е просто още една гледна точка. Да не мислите, че го правят за наше добро и че на някой му пука!? По-скоро да ни отнемат и тази свибода.
Честит празник!
Сарказма ми бе насочен повече другаде и във връзка с днешния празник.
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Отговори

Върни се в “За общи теми от живота”