Оказа се, че и по Сливница са наслагали камери. Има ги със сигурност и на кръстовището с Опълченска и Сточна Гара, но предполагам и по другите към Люлин също. Разбрах, че били наслагали и по Дондуков. Има ги и пред Централна гара. Старите трасета си бяха от ЦУМ до Орлов мост и от Ректората до Петте кюшета, но вече май слагат навсякъде. Беше някога времто, когато имаше само една камера на Хемус синхронизирана с червения цвят на свтофара.
В службата понякога идват честитки за служебните коли и ми прави впечатление, че идват с месеци закъснение. Човек докато се усети може да са му нащракали 10-тина снимки. Онзи ден един познат се похвали, че получил честитка за настъпана Стоп линия пред Ректората /очевидно нарушение с ВИСОКА степен на опасност/.
Мислех, че от камерите няма измъкване, но някои са му намерили цаката. Намират някоя дама дето не кара кола, но има книжка и срещу известно заплащане се съгласява да заяви, че тя е карала колата. Правят и акт, но не го плаща тя, а виновния и понеже не кара кола не и пука за отнетите точки.
Така, че умната!
Съвета ми е, ако колеги от провинцията често идват с коли в София да си обновят файла за спиид камерите в GPS навигатора, че дори за софиянци е трудно да спазват правилата в задръстванията, а още по-трудно е за някой, който не познава добре града, знаците нацвъкани навсякъде и местата с камери. Запищи ли навигатора - внимавайте снима Ви камера.
Сега чакам да видя колко пъти ме е снимала въпросната камера на Ботев и Сливница.