Табелите се осветяват мниго по-добре и от далече

какви са тези лупи? какво представляват? какъв е ефекта им? за какво служат? монтират ли се? или там какво и да е..kaiser666 написа:С лупи ли си?Малко е егоистично да слагаш ксенон на фар с рефлектор.
Съвременните фарове имат различна конструкция за "късите" светлини - разговорно им казват "лупи", не може да не си ги виждал. При тях светлинният поток е по-строго контролиран - чрез режектори и оптика се постига идеалната крива на снопа лъчи при "къси" светлини, което снижава насрещното заслепяване. Това е особено важно при мощните ксенонови крушки. Това е по принцип, а практиката ми показа следното: въпросните "лупи" имат доста ниско КПД и снижават светлинният поток дотам, че кола с "лупи" и ксенон свети по-зле от рефлекторен фар с обикновена крушка (мой опит - Тойота Аурис, Авенсис; Ауди А6). Другото е, че джиповете, камионите и автобусите, както и колите със зле настроени "лупи" заслепяват доста успешно, както и рефлекторния фар, а от друга страна съм виждал ксенони на последния, които не правят впечатление. По принцип проблема на рефлекторния фар е, че има доста разсейки на светлината и това причинява заслепяващи отблясъци, а при лош реглаж направо вади очите, все едно си на "дълги" за насрещните. Задължително си вижте отсреща как ви се вижда реално фара, ако сте с рефлекторни фарове и ксенон. Аз съм с такива. Лошо е също ако фара е матов, или изцапан - това увеличава много разсейките и заслепяването.Beast написа:Дам!
Вече свикнах с паленето на двигателя и след това ксенона, както и гасенето на ксенона и след това двигателя. Наистина съм много доволен от тях и си заслужават парите, но само едно немога да разберакакви са тези лупи? какво представляват? какъв е ефекта им? за какво служат? монтират ли се? или там какво и да е..kaiser666 написа:С лупи ли си?Малко е егоистично да слагаш ксенон на фар с рефлектор.
Ами то и сега има категория В+Е (е.. за малко по-тежко ремарке, ама нейсе)Izparitel написа:....Утре може да се въведе лиценз за каране...... как така ще се дърпа 200кг. ремарке зад колата без да си минал изпит?.....