Климатик - къде?

Изображение
Тук отиват мненията и темите, които не отговарят на правилата.
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
vlaev
Нов
Нов
Регистриран: 05 мар 2009 19:11
МПС: Daewoo Lanos '00 1.4 SE
От: София
Име: Станислав

Климатик - къде?

#1 Непрочетено мнение от vlaev » 31 мар 2009 14:24

Здравейте, колеги!
Оказва се че Лануса ми няма климатик (или поне сега няма). Има си копче, като го натисна свети, обаче не товари двигателя изобщо. Виждам че има една свободна ролка, до тази на ангренажа, предполагам тя е за климатика. Нямам нито радиоатор за него, нито нищо. Предполагам е бил развален или нещо от сорта, за да са го свалили. Та въпроса ми е от къде мога да се сдобия с такова животно и колко долу-горе пари струва?
Мерси предварително!
Добър шофьор е не този, който кара бързо, а който спира бързо, когато ситуацията го изисква!

Потребителски аватар
Darlin`
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 14 май 2008 12:17
МПС: BMW 530xd GT
От: Пловдив

Re: Климатик - къде?

#2 Непрочетено мнение от Darlin` » 31 мар 2009 14:33

Добре дошъл в отбора на безкомпресорните :D
Преди - Daewoo Lanos`98 1.4

Потребителски аватар
vlaev
Нов
Нов

#3 Непрочетено мнение от vlaev » 31 мар 2009 17:13

Благодаря за топлото посрещане! :D
Пожелавам на всички от тоя отбор да се сдобият ако не с климатик, то поне с кола, която има такъв :P
Добър шофьор е не този, който кара бързо, а който спира бързо, когато ситуацията го изисква!

Потребителски аватар
Darlin`
Глобален модератор
Глобален модератор

#4 Непрочетено мнение от Darlin` » 31 мар 2009 17:24

Моя компресор също липсва, причината явно е удар на колата и в последствие не е работел .. затова е махнат.

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

#5 Непрочетено мнение от Izparitel » 31 мар 2009 17:44

Май някой беше споменал някъде цена за компресър тук във форума и ако не се лъжа беше магазин или сервиз в Пловдив. Поразтърси се из старите писания. При мен климатика не работи и майсторите бяха 100% сигурни, че ще намерят за Нубирата или нов или 2-ра употреба. Така и не бяха намерили /в София/ и се бяха принудили да разфасоват стария, но пък накрая се оказало, че не било от него.

Потребителски аватар
vlaev
Нов
Нов

#6 Непрочетено мнение от vlaev » 31 мар 2009 22:13

Абе аз уж рових, ама явно не достатъчно добре. Мерси все пак ;)
При мен също компресора липсва. Тази вечер забелязах че рамата на едно място е опръскана с боя и предполагам е пребоядисвана - за да замажат положението от удара. Иначе пък са я издокарали и нищо не си личи.

Потребителски аватар
vlaev
Нов
Нов

#7 Непрочетено мнение от vlaev » 31 мар 2009 23:06

Измислих го. Утре ще се разровя в обявите за коли и ще търся ланос - катастрофирал. И ще питам за климатик. Въпроса ми е колко долу горе според вас трябва да ми искат, защото си нямам никаква представа колко може да струва едно такова животно.

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

#8 Непрочетено мнение от Izparitel » 31 мар 2009 23:47

Аз намерих из форума това:
Здравейте, 1 година работих в сервиз за климатици така че който е от пловдив и има проблем да звънне на 0884802424 - Хари ще ви помогна на драго сърце, все пак сме колеги по марка. Иначе за пловдивчани - лесно е да си купите читав компресор (нов ) за около 300-350 лева при едни вносители тук в града, за стар компресор не даваите повече от 120 лева и то ако сте сигурни че работи.
и това
ЗДРАВЕЙТЕ, ЦЕНАТА ЗА НОВ КОМПРЕСОР В МОМЕНТА ЗА ЛАНОС Е 722лв.
Това беше във връзка с търсенето на колежката Darlin`, само, че тя май още е без компресор. Мисля, че, ако те интересува можеш да намериш темите е които са горните постове.
Започвам да се замислям дали не е по-изгодно човек да си купи цяла катастрофирала кола и да си я позва за резервни части. :lol:

Потребителски аватар
vlaev
Нов
Нов

#9 Непрочетено мнение от vlaev » 01 апр 2009 00:14

Впредивд пътищата в българия е добре да си имаш една кола за резервни части. То винаги нещо не е в ред.
Иначе мерси за информацията.

Потребителски аватар
авео
Модератор
Модератор
Регистриран: 05 авг 2007 18:53
МПС: Шевролет Авео 1.4 16V

#10 Непрочетено мнение от авео » 01 апр 2009 00:28

Офтопик:
Още малко и това,ще стане най-дискутираната тема. И на мен спря да ми работи климатика и ,ще трябва да се гледа от майстор.
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън

Потребителски аватар
Darlin`
Глобален модератор
Глобален модератор

#11 Непрочетено мнение от Darlin` » 01 апр 2009 10:17

В морга са ми казвали 300, после на 250 лв компресор от Нексия, без гаранция, че ще пасне. В мобилето един Ланос на части също искаха за компресора 300 лв.
Причината да нямам още компресор е, че зимата клима не ми трябва, а и повече от 100 лв няма да дам. Така че чакам да ми изкочи. Вече едно лято изкарах без клима (а и досега все без клима са били колите), така че ще издържа още едно ако не се намери нещо както трябва.

Потребителски аватар
vlaev
Нов
Нов

#12 Непрочетено мнение от vlaev » 01 апр 2009 12:05

Абе каквото и да си говориме, удоволствие си е, най-вече когато си на дълъг път.
Все пак мисля да си взема от някъде по-нататък, че сега кризата ме гони яко покрай тия балове и т.н. :D

Заключена

Върни се в “Премахнати теми”