въпрос за СУМПС
- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
Re: въпрос за СУМПС
Това е малко като смяна на табелите. Оказа се, че никой не го е искал от BG, а просто са го използвали за да вдигнат % на гражданската отговорност /дано наистина да е била само това причината/. Направиха ни на маймуни с това, но процента се вдигна.
- Izparitel
- Глобален модератор
Офтопик:
- slowtraveler
- Глобален модератор
- Регистриран: 15 ное 2008 19:17
- МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
- От: Варна
Ами при условие, че полицията изисква такива документи, просто няма кой друг да обира негативите...dsuzunov написа:И в крайна сметка,негативите ги обира полицията.
Често се получава от неразбиране на материята и/или криворазбрано старание за контрол на неща, които не са в компетенцията на полицията.
За мен не е нормално да се подозира всеки човек, и затова от всички да се изискват всякакви бумажки, което отнема време/ресурс и т.н.
За да има порядък всеки трябва да си знае точно задълженията - КАТ контролира и налага наказания и прехвърля събирането към НАП.
От там нататък НАП да се грижи за събираемостта на приходите, а ако има проблем с конкретен човек - нека заведе дело срещу него и да го осъди да си плати с лихвите...
А сега спокойно може да стане вариант, при който КАТ да загубят интерес да контролират дали в Р.бюджет са преведени сумите (което не им е и работа), а НАП да си казва -'нека КАТ да си следят "'техните" глоби'...
И пак става бардак.
- Izparitel
- Глобален модератор
Ако много наблегнат на събиране на приходите току-виж сме стигнали до това.
И според мен всяка жаба да си знае гьола, че ако се сдушат жабите като в примера по-горе жална им майка на хората.
И според мен всяка жаба да си знае гьола, че ако се сдушат жабите като в примера по-горе жална им майка на хората.
- dsuzunov
- VIP потребител
- Регистриран: 25 яну 2008 17:52
- МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
- От: Пловдив
- Име: Димитър
КАТ проверява това,което и е вменено със закон или,както е модерно в последните 100 години, с вътрешни заповеди.
- slowtraveler
- Глобален модератор
- Регистриран: 15 ное 2008 19:17
- МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
- От: Варна
Точно това имах впредвид - че пак някой на високо ниво се е изпуснал/престарал с някаква такава заповед.dsuzunov написа:КАТ проверява това.................,както е модерно в последните 100 години, с вътрешни заповеди.
На ниско ниво разбира се, че хората ще изпълняват - това им е работата...
- Izparitel
- Глобален модератор
СУМПС категория "А" - нанай!
Хайде да не отварям нова тема, понеже иде реч за придобиване на СУМПС категорич "А".
Попаднах на тази информация - ДАИ отказвали да провеждат изпити за категория "А" /за мотоциклетисти/. Зорлем изкарват младежите на улиците без книжки! Може от ДАИ да си имат основания и да не е вината в тях, но като цяло поведението на институциите в случая е престъпно. Още повече, че сигурно имат доста работа покрай заснетите от ТВ журналисти случаи на корупция по време на изпитите, мисля, че беше в Монтана. Предполагам, че и вие сте чули това-онова как може да се изкара книжка за кола /зловредни слухове, без реална почва!!!
/, ама се оказва, че за мотоциклет нямало НИКАКЪВ начин. Театър на абсурда!
Неволно се сещам за думите на Андрей Ляпчев как щели да се оправят нещата - "Со кротце, со благо" и въпреки, че го цитират само до там, той е продължил "и со малце кютек!". Защо ли в главата ми се върти пустата фраза на Ляпчев?
Никога не съм карал кола без книжка, дори в периода от 8 месеца от изкарване на изпита /тогава пред КАТ/ до навършване на 18 годишна възраст. Същото мога да кажа и за мотоциклета - стоя в гаража докато не изкарах книжката за категория "А" - тогава ставаше за отрицателно време, ако вече имаш категория "В".
Въобще не съм убеден, че, ако пак бях на 20 години и институциите бяха врътнали същия номер мотоциклета ми щеше да си седи в гаража, колкото и да се старая да спазвам законите. Предполагам, че и младежите няма да чакат някой да измъдри решението и ще яхнат машините, кой можещ, кой - не.
А освен отговора на момчето от клипа какво правят, като ги спрат без документи се сещам, че по онова време се прилагаше друго - навиване на дясната ръчка до откат /в колите му викат "газ до ламарината"/. Даже чат-пат милиционери са ми казвали "Не вярвах, че ще спреш". Значи все-пак нещо се е попроменило от тогава.
Дано само младежи не заплатят с живота си заради този абсурд!
Попаднах на тази информация - ДАИ отказвали да провеждат изпити за категория "А" /за мотоциклетисти/. Зорлем изкарват младежите на улиците без книжки! Може от ДАИ да си имат основания и да не е вината в тях, но като цяло поведението на институциите в случая е престъпно. Още повече, че сигурно имат доста работа покрай заснетите от ТВ журналисти случаи на корупция по време на изпитите, мисля, че беше в Монтана. Предполагам, че и вие сте чули това-онова как може да се изкара книжка за кола /зловредни слухове, без реална почва!!!
Неволно се сещам за думите на Андрей Ляпчев как щели да се оправят нещата - "Со кротце, со благо" и въпреки, че го цитират само до там, той е продължил "и со малце кютек!". Защо ли в главата ми се върти пустата фраза на Ляпчев?
Никога не съм карал кола без книжка, дори в периода от 8 месеца от изкарване на изпита /тогава пред КАТ/ до навършване на 18 годишна възраст. Същото мога да кажа и за мотоциклета - стоя в гаража докато не изкарах книжката за категория "А" - тогава ставаше за отрицателно време, ако вече имаш категория "В".
Въобще не съм убеден, че, ако пак бях на 20 години и институциите бяха врътнали същия номер мотоциклета ми щеше да си седи в гаража, колкото и да се старая да спазвам законите. Предполагам, че и младежите няма да чакат някой да измъдри решението и ще яхнат машините, кой можещ, кой - не.
А освен отговора на момчето от клипа какво правят, като ги спрат без документи се сещам, че по онова време се прилагаше друго - навиване на дясната ръчка до откат /в колите му викат "газ до ламарината"/. Даже чат-пат милиционери са ми казвали "Не вярвах, че ще спреш". Значи все-пак нещо се е попроменило от тогава.
Дано само младежи не заплатят с живота си заради този абсурд!