Турбо
Турбо
Ето за какво говоря
[youtubefull]http://www.youtube.com/watch?v=sYVcXb2JnQk[/youtubefull]
[youtubefull]http://www.youtube.com/watch?v=sYVcXb2JnQk[/youtubefull]
- Fantomasss
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 окт 2008 15:27
- МПС: Lanos SеX-16v-106 куци катъра
- От: Сф братче център на просветата
- Име: Грозданов
Re: Турбо
Ако имам необходимите части за няколко дни и аз мога да сложа турбина на тоя мотор.Малко преправка на изпускателния колектор за да се захване турбината, от високото налягане се взима за смазване и един отвор в картера за отработеното масло. Малко тръби , един интеркулер(не е задължителен) и малко изобретателност и готово. Друг е въпроса както каза колегата че буталата не са изчислени да носят товара от мощната детонация от турбото, колкото и да го намалиш.
Ако нямаш какво да правиш, не го прави тук...
- todortv
- Модератор
- Регистриран: 02 окт 2008 08:04
- МПС: daewoo nubira II 1,6 16 V
- От: В.Търново
При монтаж на турбокомпресор се сменя гарнитурата на главата с по-дебелаFantomasss написа:Ако имам необходимите части за няколко дни и аз мога да сложа турбина на тоя мотор.Малко преправка на изпускателния колектор за да се захване турбината, от високото налягане се взима за смазване и един отвор в картера за отработеното масло. Малко тръби , един интеркулер(не е задължителен) и малко изобретателност и готово. Друг е въпроса както каза колегата че буталата не са изчислени да носят товара от мощната детонация от турбото, колкото и да го намалиш.
за да се увеличи горивната камера и да няма строшени бутала,скъсани валове и т.н.
Ако искаш да видиш дъгата,трябва да се примириш с дъжда.
- Fantomasss
- Глобален модератор
Така е, но ако си сложил ковани бутала това се обезмисля, но ако оставиш старите е добре да повдигнеш малко разстоянието.todortv написа: При монтаж на турбокомпресор се сменя гарнитурата на главата с по-дебела
за да се увеличи горивната камера и да няма строшени бутала,скъсани валове и т.н.
Да това е баница и всеки може да го прави. Ти можеш ли да настроиш примерно мега скуирт или някаква друга електроника. За да се турбинира кола трябват поне 7 бона и да отидеш при момчета които знаят какво правят,например при тези момчета. http://www.heed-auto.com/
п.п Нищо лично,не си мислете че се заяждам,но като видя някой да говори без да си има грам идея за какво става въпрос малко се дразня.
п.п Нищо лично,не си мислете че се заяждам,но като видя някой да говори без да си има грам идея за какво става въпрос малко се дразня.
- Fantomasss
- Глобален модератор
А пък аз ти казвам, че мога да го направя. И за мен това е баница, както ти се изказваш. Не ме познаваш и не можеш и нямаш право да казваш , че нямам грам идея. Ти си ме представяш по един начин и твоята представа за мен е само от това което съм писал тук в този форум, но "идея си нямаш"(това са твои думи) аз кой съм, какъв съм, от какво разбирам. Ествествено в изказването ми за монтаж на турбина съм споменал най-важните неща, които се правят, а ако има някой да ми плати да му сложа такава, аз си знам как да процедирам.... Айде и, нищо лично, просто не се изказвай без да познаваш човека, който е срещу теб...kaiser666 написа:Да това е баница и всеки може да го прави. Ти можеш ли да настроиш примерно мега скуирт или някаква друга електроника. За да се турбинира кола трябват поне 7 бона и да отидеш при момчета които знаят какво правят,например при тези момчета. http://www.heed-auto.com/
- todortv
- Модератор
- Регистриран: 02 окт 2008 08:04
- МПС: daewoo nubira II 1,6 16 V
- От: В.Търново
kaiser666 написа:Да това е баница и всеки може да го прави. Ти можеш ли да настроиш примерно мега скуирт или някаква друга електроника. За да се турбинира кола трябват поне 7 бона и да отидеш при момчета които знаят какво правят,например при тези момчета. http://www.heed-auto.com/
Офтопик:
Ако искаш да видиш дъгата,трябва да се примириш с дъжда.
- vassy
- АДМИНИСТРАТОР
- Регистриран: 23 дек 2007 13:03
- МПС: Daewoo Lanos 1.5 SE
- От: Пловдив
- Име: Vassy
- Контакти:
Ето информация по въпроса кое - как. Качил съм и линк в тази тема, ама кой да чете. Има и клип дори!
- Fantomasss
- Глобален модератор
E тука са го пипнали професионално и всичко е контролирано, но става и по простия начин спазвайки само принципа. Е, няма да извадя тия коне, които вадят тия пичове, но ще върви предоволно, пък и риска да гръмне мотора ще е по-малък, ако е с по-малко налягане турбината.
Последна промяна от Fantomasss на 02 мар 2009 14:54, променено общо 1 път.
Абе важното е че ти можеш да го направиш...не знаеш как става,не си правил,обаче можеш и ще си го направиш,е не като тия от форума ама принципа е същия. Не ме разбирайте погрешно,не се заяждам,но просто разни хора си пишат просто така. Да може да се направи няма ядове,обаче трябва да е на супер ниско налягане съответно няма и да върви много,а за половината пари,че и даже за много по малко може да се купи някое двигателче ц20хе и там вече ако има пара да се турбинира става забавно,но трябва и окачване и спирачки и......и.....
п.п Абе важното е,че човека си го може.Е не като тия от форума,ама си го може.
п.п Абе важното е,че човека си го може.Е не като тия от форума,ама си го може.