Сега да кажа и аз тогава подробно.
-Моторола T180 - в ученическите години - доволна бях, но ми го откраднаха в дискотека. Не помня вече за него много.
-Самсунг P510 - единствения с автоматично отваряне на капака - менюо му беше малко неразбираемо, но така и не можах да му свикна, че на 4-тия месец и него ми го откраднаха в автобус. Даже още му стоеше найлончето на вътрешния дисплей. Но като цяло за онова време 2004-та беше много скъп - 600 лв, като горните класове на Нокия баха по 800. Още ме е яд за него.
- SE К500 - от както дойде в ръчичките ми, просто се влюбих в улесненото меню, многото опции и функции в органайзера. Обхват имаше в балкана на 1200 м надм.вис. Батерията му държеше по 10 дни в нормален режим. Забравях кога съм го зареждала. Бързо реагиране на команди. Оттогава си казах, че следващият пак ще е SE. Изпускан е, не е мръднал. При мен беше 1,5 год. Сега баща ми го ползва за втора карта и единствената разлика е, че батерията му държи 5 дни.
- SE Z550i - сегашния ми бих го заменила само с XPeria. Но дори и да не ме огрее, със сигурност ще продължа с SE. Сега Z550i ми е супер удобен, повече опции, функции, все така лесно меню, никакви проблеми с джойстика, достъп от компа в папката на телефона. Абе ... повечето неща се повтарят с описанието на Оги. Батерия - 10 дни при не много разговори, иначе 6-7 дни при 20 минути разговори на ден средно и ровичкане. Обхвата същия като горния - НАВСЯКЪДЕ. Снимки прави чудесни на 1280х800, но много рядко снимам на тях, за да имам памет повече. Изпускан е на теракота - нищо му няма.
- Nokia 2630 (служебен) - е, сори ама .. реагира след 3-4 секунди. Объркано меню, сложени настройки на най-невероятни места. Въобще не ми харесва. Ползвам го само като слушалка ама .. и за това понякога не става. Направо не ща да го коментирам. Хубавото му е само батерията - 10-13 дни. Снимки - йок! И .. само не ми хвалете звука на Нокия, щото няма такава гад и бръждене. На мъжо е ей таз 6070 бракма, и направо му е дошло да я метне някъде. Интересно, че се ориентира към SE W910i

Май и той ще стане SE фен.
- LG KG800 (Chocolate) - на майка ми - имаше го само 2 месеца, защото това нещо не се търпеше. Бъгав, задно звънене. По моя препоръка си взе:
- SE S500i - толкова е доволна, че всеки път като се заговорим за телефони ми благодари, че съм я насочила към SE. Взе си този, защото искаше слайдер.
Относно:
- Р1i - един колега в колежа си беше взел и 2 седмици не можехме да му инсталираме скайп за телефона. Нещо не ме изкефи този смарт, но може би защото не съм свикнала на смартове.
Така че удобството, леснотата на функциите, бързодействието, безотказността, издръжливостта, обхвата, органайзера, който всекидневно ползвам - това ме кара да съм фен на Sony Ericsson!!!