и кажете някой дали е навит да правиме партия да си вземем от промоцията по 1
![Evil ]:)](./images/smilies/emoticon-0116-evilgrin.gif)
Ако имате чип в ключа....аз мисля че тази джаджа ще ви върши работа само за отключване.Ето едно мнение на професионален ключарsa6i4 написа:Вижте това- http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=114227
и кажете някой дали е навит да правиме партия да си вземем от промоцията по 1
Как ще разберете вашия чип на каква честота работи?
МнениеПуснато на: Съб Фев 11, 2006 12:12 Заглавие: Отговорете с цитат
Писах го в друга тема, ще го повторя и тук.
Не е толкова скъпо при официалните сервизи. Говорим за Опел и Форд. За Фиат нямам сведения, а от маркови машини MB и BMW не се интересувам. За VAG ако е с IMMO 1 или 2 е по-оправдано просто да се изхвърли имобилайзера и да се сложи заменител. Тези имобилайзери са рядко дърво и вероятността някоя сутрин да не запалиш е повече от приемливият минимум. Адаптацията им е така измислена от производителя, че е як хумор.
Значи ползват се най-различни транспондери в зависимост от типа на колата, годината на производство и т.н.
Има производство на TI, AVR, Philips,Dallas и т.н. Честотите на които се активират са различни, начинът на комуникация е различен и т.н.
Всички имобилайзери обаче се характеризират с един общ проблем. Това са смущенията в захранващото напрежение довеждащи до загуба на данни. Частните проблеми са, че всеки тип имат някакви грешки още на идеен етап.
Проблемите се решават по 2 начина:
1. При дилъра. Той ако не става ще ти замени комплект имобилайзер заедно с блок за управление на двигателя и т.н. Но в общия случай с оборудването с което разполага при липса на дефекти по електрониката се справя.
2. При "майстора". Четене на RFID чипа ако го имаш, ако не набавяне на нов. Запис в паметта на имобилайзера на съдържанието на RFID. Адаптация на имобилайзера към блока за управление и т.н. В някои случаи е оправдано просто блокът на имобилайзера да се замени с имитатор и до там да се приключи с цялата одисея.
Горе-долу това е.
Еми гледай сега...Ако палиш с ключ без чип става 200%,само носиш на ключаря да ти обработи заготовката или да ти сложи от твой ключ...То идеята на тоя ключ е да ти обединява ключа с дистанционното на алармата,както и да не ти къса джобовете деelefant65 написа:Ако сане за Нубирата - ЗА!
И на мен това ми казаха...Но за 15 кинта..ogi написа:Кажи после какво е станало, че един колега спомена, че били много калпави ментета. След известна експлоатация се разбивала пластмасата около ключа.
Мда така е...Но нали знаеш-кеф цена няма!Fantomasss написа:Не изглежда зле, ама не му хващам вяра, пък и много разправии с нарязване , с обучение на ДУ и т.н. , не знам...
... абе.... ще се въздържа да ти кажа честно,,,sa6i4 написа: Между другото ключа е запазен за сега
Мерси,мерсиnewcomer написа:Стига негативни мислиА да ти е честит и само здраве да ти носи:"))