Проблем с PC помагайте!

Теми на всякаква тематика
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
Darlin`
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 14 май 2008 12:17
МПС: BMW 530xd GT
От: Пловдив

Re: Проблем с PC помагайте!

#31 Непрочетено мнение от Darlin` » 09 дек 2008 09:22

Всички го видяхме колко ти е голям .. монитора ]:) Аз довечера ще снимам да го видиш аз колко инча си имам вкъщи .. :devil: Цели 42"... :devil:
Преди - Daewoo Lanos`98 1.4

Потребителски аватар
Vesko1
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 28 авг 2007 22:42
МПС: Daewoo Nubira II-1,6;16V;106h
От: Кърджали
Контакти:

#32 Непрочетено мнение от Vesko1 » 14 дек 2008 19:46

Колеги,нещо се е прецакало в моята система.Така наречения
SCSI/RAID Host Controler....по никакъв начин не ми дава да му възобновя драйвъра....нито от диска на дъното го намира....изтеглих и от официалния сайт...същата работа.Дали ще може да се оправи тоя проблем без преинсталация....получи се от Даймънд Туулс....нещо се сгомняса и сега не мога да инстлирам драйвъра.
Ето снимките
Image123.jpg
Image1234.jpg
....имаше някакъв ключ там в системния регистър трябвало да се изтрие ....ама досега не ми се е случвало такава простотия ,та рекох да видя дали на някой от вас не му се е случвал тоя проблем.

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 15 ное 2008 19:17
МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
От: Варна

#33 Непрочетено мнение от slowtraveler » 14 дек 2008 20:19

Защо не пробваш да деинсталираш софтуера, за който предполагаш че е сгъбясал системата.
След което да изтриеш този контролер и след рестарт да го изчакаш да си го намери пак?
Да не си променял настройките на дъното (в CMOS-а)?
До момента разхода на: ***** Нисан Кашкай 2.0 / 4х4 : Изображение
ex Jeep Grand Cherokee 3.0crd/250к.с./2014:Изображение

Потребителски аватар
Vesko1
Глобален модератор
Глобален модератор
Контакти:

#34 Непрочетено мнение от Vesko1 » 14 дек 2008 21:11

slowtraveler написа:Защо не пробваш да деинсталираш софтуера, за който предполагаш че е сгъбясал системата.
След което да изтриеш този контролер и след рестарт да го изчакаш да си го намери пак?
Да не си променял настройките на дъното (в CMOS-а)?
ДЕИНСТАЛИРАХ ОЩЕ ВЧЕРА ДАЙМЪНД ТУУЛС.....но проблема не се реши.Сега със тръ
гването на уиндоуса ми дава инсталиране на нов хардуер...слагам диска....и след като почне инсталацията...ми дава Възникна проблем при инсталацията на вашия хардуер....бла бла промени в настройките на CMOS не съм правил....ако автоматично нещо са се променили...не знам.Усещам ,че нещата отиват към форматиране....без тоя
SCSI/RAID Host Controler не може да се инсталира нито една игра....а аз бях решил около празниците малко да си поиграя на новите игри че са бая почивни дни.
Явно даймън туулса нещо е бил повреден или бъгнат....ама кой дявол ме караше да тегля новия даймън туулс сега инсталирах стария ,обаче положението си е същото.
По форумите пише че някакъв ключ трябвало да се изтрие в конзолата ама ба ли мааму кой е.И със систъм ресторе пробвах....проблема си остава.

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

#35 Непрочетено мнение от Izparitel » 14 дек 2008 21:39

Image file нямаш ли?
Ако ресторваш от него не ти трябва формат, а 15-тина минути.

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Регистриран: 04 авг 2007 20:43
МПС: А6 quattro
От: София
Име: Оги

#36 Непрочетено мнение от ogi » 14 дек 2008 22:02

Daemon Tools завзема всички правомощия на софтуера, за да създава виртуален драйв, следователно ако се е сбозила инсталацията му е останал някой ключ в регистрите, който пречи на драйвера на дисковете, или в твоя случай райд-масива. Пробвай едно търсене в регистрите на бозата и изтрий всичко, което носи името на програмата, другия вариант е да си пробваш чистачката на регистрите, не помня там какво ползваше, но тя едва ли ще свърши работа (нормално - само имитират работа по принцип тея програми, а като трябва да свършат нещо съществено - увяхват). Провери си наистина биоса на райд-а, дали нещо не си му променял. Предполагам, че конфигурацията ти е райд 0 (скорост), защото ако беше 1, би трябвало да имаш пълен бек-ап.
Опитът ми е показал, че много програми не е добре да се теглят последните им версии, създават проблеми само и имат хиляда излишни глупости. Пример за железни версии, на някои програми, които работят много по-стабилно от новите версии.

ACD See 3.1 - лесно се хаква, не пита за интернет и щуротии отваря всичко на секундата
BS Player 1.37 (или наоколо) - не забива и работи леко
K-Lite Mega codec 1.55 - незнайно защо 2-пъти по-голям от последните версии 3xx единствената версия, която плейва абс. всичко без проблем, не прави проблеми при thumnails на експлорера, дава възможност за пускане на HD на слаби компютри (с последните версии обработката е 5 пъти по-бавна и дори блокира)
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Потребителски аватар
Vesko1
Глобален модератор
Глобален модератор
Контакти:

#37 Непрочетено мнение от Vesko1 » 14 дек 2008 22:03

Izparitel написа:Image file нямаш ли?
Ако ресторваш от него не ти трябва формат, а 15-тина минути.
Нямам имейдж....но сега вече ако се наложи преинстал ...ще изпека един.

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 15 ное 2008 19:17
МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
От: Варна

#38 Непрочетено мнение от slowtraveler » 14 дек 2008 22:05

Пробвай ръчна конфигурация...
Например IRQ-9
FFE0-FFEF
Според мен драйвера е default уиндоуски...
Но някоя игра или даймон туулс са го убили...
До момента разхода на: ***** Нисан Кашкай 2.0 / 4х4 : Изображение
ex Jeep Grand Cherokee 3.0crd/250к.с./2014:Изображение

Деу
Редовен
Редовен
Регистриран: 01 окт 2008 12:06
МПС: Daewoo Nexia 1.5 16 hatch back
От: Vratsa

#39 Непрочетено мнение от Деу » 23 дек 2008 09:16

Колеги, моят компютър много бучи. Той вече е на 4-5 години, ама ако може да стане по тих, ще съм Ви благодарен за съветите. Пробвах със смяна на един вентилатор, но същата работа. Може трябва да се смени процесора, или видеокартата, или и двете заедно с дъното, или пък вече е много стар?

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Регистриран: 04 авг 2007 20:43
МПС: А6 quattro
Име: Оги

#40 Непрочетено мнение от ogi » 23 дек 2008 09:20

Щом бучи - проблема е 100% механичен, а единствената механична част са вентилаторите (е и хард диска, но той ако се разбръмчи полобението ще е трагично :) ) Не забравяй, че вентилатори има освен на процесора, на захранващият блот (АТХ), както и видеокартата, а понякога и допълнителен на корпуса, или на хард диска. Аз лично залагам на вентилатора на видео картата - там много често няма лагери, а само втулки и се разбиват много бързо. Пробвай с отвертка, или пръст внимателно да спираш една по една перките, докато работят, за да разбереш коя е.
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Потребителски аватар
Ilyan
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 07 ное 2007 10:07
МПС: ex. Leganza

#41 Непрочетено мнение от Ilyan » 23 дек 2008 09:21

Свали всички вентилатори. Почисти ги от прахта. Отлепи им лепенките и капни една-две капки масло на осичките. Монтирай си ги обратно, издухай прахоляка вътре в кутията.
Изображение

Потребителски аватар
Vesko1
Глобален модератор
Глобален модератор
Контакти:

#42 Непрочетено мнение от Vesko1 » 23 дек 2008 09:40

FORMULA1 написа:Свали всички вентилатори. Почисти ги от прахта. Отлепи им лепенките и капни една-две капки масло на осичките. Монтирай си ги обратно, издухай прахоляка вътре в кутията.
Взе ми думите от устата.Само да натъртя-ИЗДУХАЙ ПРАХОЛЯКА,а не го изсмуквай с прахосмукачката.И най добре ако не стане със смазване на осичките,смени вентилаторите на видеокартата и захранването...ако имаш на кутията и него.По 5 лв са бройката.

Деу
Редовен
Редовен
Регистриран: 01 окт 2008 12:06
МПС: Daewoo Nexia 1.5 16 hatch back
От: Vratsa

#43 Непрочетено мнение от Деу » 23 дек 2008 09:43

Дадох го на един специалист да го направи по тих, ама не стана. Компютъра така си бръмчеше от начало. Сега имам един служебен комп и като ги сравнявам с личния, служебния е много тих, та затова ме зачовърка тази мисъл. Човека смени вентилатора на видеоконтролера, мисля, но пак си шуми. Но ще пробвам да спирам перките, когато оставе време. Твърдия диск има ли вентилатор? Оригиналното захранване след като изгърмя го смених.

Потребителски аватар
Vesko1
Глобален модератор
Глобален модератор
Контакти:

#44 Непрочетено мнение от Vesko1 » 23 дек 2008 09:49

Деу написа: Твърдия диск има ли вентилатор? Оригиналното захранване след като изгърмя го смених.
Ако сте му слагали допълнително охладител отдолу може и да има.Тези охладители представляват това
Изображение
...да не би пък някой от вентилаторите да не ти е стегнат както трябва с болчетата...и от хлабината да бръмчи от вибрациите.Или захранването да не е стегнато както трябва и от вибрациите метал в метал да се получава този звук.Харддиска ако ти е Макстор или Екселстор...те също са доста шумни.

Потребителски аватар
vassy
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Регистриран: 23 дек 2007 13:03
МПС: Daewoo Lanos 1.5 SE
От: Пловдив
Име: Vassy
Контакти:

#45 Непрочетено мнение от vassy » 23 дек 2008 10:38

Свали си радиатора на процесора, демонтирай вентилатора и с една мека четка с дълъг косъм почисти добре ребрата на радиатора (това го прави вън), смажи си вентилаторите, както ти казват колегите, може и да ги разглобиш, но ако не знаеш как мини само с капка масло! Някои вентилатори на процесори дори и нови издават звук на излитащ самолет (например Cooler Master за LGA775 Intel). Включи си от БИОС-а функцията за регулиране на оборотите според температурата и значително ще се намали шума. Звука при теб може да е от всеки един вентилатор, както ти казва Оги виж на видеокартата и захр. блок!

Отговори

Върни се в “За общи теми от живота”