Лошото е, че на тия им е минало вмремето и сега да ги биеш е късно
А другите 50% - 40% искат да бъдат като 50-те%.sa6i4 написа:съотношението е горе-доло 50-50%
Това е много хубаво,но замислете се колега....кои да я практикуваме - ние 40-и повече годишните,възпитавани в атеизъм или по-младите от нас,пораснали по време на прехода,във времената на двата Синода.Да не говорим за тинейджърите,чийто ценности са коренно противоположни на това,на което ни учи християнството....а и не само то.необходимо е да практикуваме християнската вяра.
Как ще се научат в бъдеще децата на тези "младежи" на добродетел, когато те самите ги нямат. Как ще научиш някой на нещо, което ти самия не знаеш какво е и не си научен. Иначе, да - надеждата е след години тези 50% пропаднали да се осъзнаят когато станат родители и да си кажат "Моето дете няма да бъде като мен", но въпроса е колко от тях ще се осъзнаят и колко от тях въобще ще имат деца. Защото тези наркотици, алкохол .. пороци - не води до добро здраве и до раждане на здрави деца. Просто извода е, че обществото ни се саморазрушава - ефекта на доминото. Тръгнало ли е, трябва да стане чудо, за да се спре веригата.Деу написа: Да се научат децата на добродетели не е трудно, стига да има кой да ги научи.
Никой не се ядосваДеу написа:Вярата е актуална винаги, защото е добродетел, дар от Бога, а не е заслуга на човека.
Не искам да се ядосвате и не приемайте бележките като заяждане.
Точно така! Не можеш да тикнеш насила Библията в нечии ръце и да му кажеш "Чети!" или да го задължиш да присъства на служби.Деу написа:За да вярваме на Словото Божие ние първо трябва да го слушаме или четем. Насила хубост не става.
Вярно е! И точно това ме притеснява за следващото поколение. Какъв пример ще дадат тези сегашни младежи на своите деца??? Не ми се мисли.Деу написа:Най-доброто обучение е с личен пример.
На децата в ранна възраст им липсва познание, те могат да бъда залъгвани - ако осиновиш дете в пеленаческа възраст и го залъжеш, че ти си родната му майка/баща ... то ще вярва, защото ... няма смисъл това да го обяснявам - всички знаете.Деу написа:Вярата в Бога ни се дава от Бога. Също както и децата, ако не разберат от собствената си майка, че именно тя е майката, и такива случаи има много, след това те няма да я пазнават.