Имам проблем - (гуми, джанти - размер)

За втората "жена" - колата и всичко свързано с нея.
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Регистриран: 04 авг 2007 20:43
МПС: А6 quattro
От: София
Име: Оги

Re: Имам проблем - (гуми, джанти - размер)

#16 Непрочетено мнение от ogi » 05 авг 2008 20:35

Пружините са част от окачването на колата и влияят много за правилната и реакция при неравности и завои. Не си прави експерименти, отделно, че твърдата возия е неприятна...нали не искаш да вози като Голф? Просто си продай наличните гуми и си купи нископрофилни, съобразение с номиналният диамтър на колелото. Летите джанти, освен външен вид на автомобила допринасят и за динамичните качества, тъй като са по-леки и спомагат за по-доброто охлаждане на спирачните апарати и дискове/барабани. Когато мислиш за тунинг, мисли и за практическата част на нещата.

...и моля те, опитай се да пишеш по-грамотно!
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Потребителски аватар
авео
Модератор
Модератор
Регистриран: 05 авг 2007 18:53
МПС: Шевролет Авео 1.4 16V
От: Пловдив

#17 Непрочетено мнение от авео » 05 авг 2008 23:59

mi6ko_pi написа:това че показва грешно не ми е проблем братми е полицаи :lol: , за в момента имам 3 идеи който незнам до какви последствия ще доведът
1-ви : Топки за тенис в средата на задните пружини ( незнам как да ги сложа вътре )
2-ри : Има гумени тампони който се слагат междо навивките на пружините ( обаче дали няма да се счупи пружината )
3-ти : Да се изрежат калниците :( ( незнам каде биха могли да го направят без да си личи много )
Хубаво,е че си мераклия! Сега по точките: Топките се пукат и не изкарват много, от тампоните се чупят пружините, за рязане на калниците влез във Фолксваген клуб, и виж къде си издуват калниците. Все,ще има някой от твоя край.
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън

Потребителски аватар
mi6ko_pi
Напреднал
Напреднал
Регистриран: 01 авг 2008 23:35
МПС: Mercedes 230 CE
От: Стара Загора
Име: Най-голямия !!!
Контакти:

#18 Непрочетено мнение от mi6ko_pi » 05 ное 2008 23:53

Днес си купих 6 тампона за пружините и резултатът беше невероятен :inlove: . Успях да мина на 4-та с 80 кл/ч през някои места в Стара Загора където до ония ден лазех на 1-ва с 10 кл/ч :P . Нямаше и спомен от старгане и пърчета гума . Стана по стабилна и по висока ето вище сами :
ПРЕДИ ТАМПОНИТЕ :
DSC03763.jpg
ТАМПОНИТЕ :
DSC03761.jpg
С ТАМПОНИТЕ :
DSC03764.jpg
Изображение

Харесва ти да бъдеш с големи тарикати, които карат Ферари, Бентли или Богати. В главата ти са само ляти джанти от платина, злато и диаманти. Виждам те в скъпи коли, а в морето с яхти на които пияш ДЖИН, ЕГАТИ. Харесва ти да се правиш на ВИП-ПЕРСОНА и да си говориш два часа по телефона. В дискотеката разходчица, пак показваш походчица и искаш да те черпя водчица. От толкова мислене стана увисване. Влизам у кен***а и се чудя и се мая, д**ба мааму да сер***, пик*** или да чертая. Сам не е редно и от джоба скубе, знам че не е редно ама ми е убаво бе .... Поселедната ми каза МАЙСТОРЕ, БОГ ЛИ ТЕ ИЗПРАТИ ?

Потребителски аватар
dsuzunov
VIP потребител
VIP потребител
Регистриран: 25 яну 2008 17:52
МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
Име: Димитър

#19 Непрочетено мнение от dsuzunov » 05 ное 2008 23:56

Няма ли опасност да вози малко по-твърдо?
Изображение

Потребителски аватар
mi6ko_pi
Напреднал
Напреднал
Регистриран: 01 авг 2008 23:35
МПС: Mercedes 230 CE
От: Стара Загора
Име: Най-голямия !!!
Контакти:

#20 Непрочетено мнение от mi6ko_pi » 06 ное 2008 00:07

В интерес на истината сега ми се струва че вози по меко . Преди постоянно опираха гумите и пружините не играеха никъква роля в окачването а сега е с 3 праста по висока и се осеща че има пружини :) . Опраделено и аз очаквах да друса , но не :)
Последна промяна от mi6ko_pi на 06 ное 2008 00:09, променено общо 1 път.
Изображение

Харесва ти да бъдеш с големи тарикати, които карат Ферари, Бентли или Богати. В главата ти са само ляти джанти от платина, злато и диаманти. Виждам те в скъпи коли, а в морето с яхти на които пияш ДЖИН, ЕГАТИ. Харесва ти да се правиш на ВИП-ПЕРСОНА и да си говориш два часа по телефона. В дискотеката разходчица, пак показваш походчица и искаш да те черпя водчица. От толкова мислене стана увисване. Влизам у кен***а и се чудя и се мая, д**ба мааму да сер***, пик*** или да чертая. Сам не е редно и от джоба скубе, знам че не е редно ама ми е убаво бе .... Поселедната ми каза МАЙСТОРЕ, БОГ ЛИ ТЕ ИЗПРАТИ ?

Потребителски аватар
desperado
Напреднал
Напреднал
Регистриран: 19 юни 2008 00:18
МПС: Lanos 1.4 SEPlus 99г

#21 Непрочетено мнение от desperado » 06 ное 2008 00:09

не вози кои знае колко по твъдо
има и др.подложки кръгли които се слагат под пружината
виждал съм също и как вдигат долните чашки на макферсоните
с цел повдигане на купето заради тежеста на метановите бутилки
Изображение

Потребителски аватар
авео
Модератор
Модератор
Регистриран: 05 авг 2007 18:53
МПС: Шевролет Авео 1.4 16V

#22 Непрочетено мнение от авео » 06 ное 2008 01:02

Това,което си сложил чупи пружини. След време сам,ще се убедиш.
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън

Потребителски аватар
Don_Curleone
Нов
Нов
Регистриран: 14 сеп 2008 15:24
МПС: Nexia 2.0 16v
От: София, жк. Хиподрума

#23 Непрочетено мнение от Don_Curleone » 14 ное 2008 07:27

Според мен офсетът на джантите е по-малък от оргиналния на матиза и джантите излизат по-навън и опират във веждите, а не че гумите са толкова огромни.
Изображение

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Регистриран: 04 авг 2007 20:43
МПС: А6 quattro
Име: Оги

#24 Непрочетено мнение от ogi » 14 ное 2008 10:32

авео написа:Това,което си сложил чупи пружини. След време сам,ще се убедиш.
Мога да го потвърдя от личен опит.
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Потребителски аватар
Liubo_V40
Минаващ
Минаващ
Регистриран: 07 ное 2008 16:40
МПС: Chevloret Aveo 1.6 /16V
От: Sofia
Контакти:

#25 Непрочетено мнение от Liubo_V40 » 10 ное 2010 08:36

Колеги, някой знае ли от къде могат да се намерят тези кръгли каучукови подложки, които се слагат под пружината, за да се компенсира омекването с 1-2 сантиметра?

Отговори

Върни се в “Общ форум за автомобилният свят”